Yumurta Meme Kanserini Engellemeye Faydalıdır.

insan Sağlığımıza devasına faydalı Kadınlara meme kanseri vakıaları son zamanlarda yanlış ve düzensiz beslenmeden dolayı sıkça rastlanan bir hastalıktır. Bu konuyla alakalı yapılan bilimsel araştırmalar haftada 6 adet taze taze Tavuk yumurta tüketen kadınların tüketmeyen kadınlara göre %40 oranında Kadın sağlığında Meme kanserine insan Sağlığımıza devasına faydalı yakalanma riskini azaltmaktadır.

****



****

 Kadın sağlığında Meme kanseri kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer almaktadır. Hayat boyu her 8 kadından birinin kansere yakalanma riski vardır. Kadın sağlığında Meme kanseri, Kadın sağlığında Meme dokusundaki hücrelerden gelişen kanserlerdir.Kadın sağlığında Meme dokusunun herhangi bir yerinden kaynaklanabilir.

En sık görülen tipi; Kadın sağlığında Meme kanallarından kaynaklanan “duktal” kanser denen kanserlerdir. Süt üreten bezlerden köken alan “lobüler” kanserler de sık görülür. Ayrıca diğer dokulardan kaynaklanan daha nadir medüller, tübüler, müsinöz gibi tipleri de vardır. Kadın sağlığında Meme kanseri oluşumunda genetik değişiklikler çok önemlidir.  Menopoz yaşı, Menopoz bilindiği gibi kadının adetten kesildiği, doğurganlığının sona erdiği dönemdir. İleri yaşta (>55 yaş) menopoza girme Kadın sağlığında Meme kanseri riskini arttırmaktadır. Burada da etken uzun süre östrojen hormonuna maruz kalmadır.Emzirme: En az bir yıl süreyle emzirmenin koruyucu etkisinin olduğunu gösteren verilerin yanı sıra herhangi bir etkisinin olmadığını iddia eden çalışmalar da mevcuttur. Doğum kontrol hapları: Doğum kontrol haplarının uzun süre kullanımı Kadın sağlığında Meme kanseri gelişim riskini arttırmaktadır. Bunun yanı sıra en az beş yıl süreyle bu ilaçların kullanılmasının kalın bağırsak, rahim ve over (yumurtalık) kanseri riskini azalttığı gösterilmiştir.



10 yıldan daha uzun süre kullanımlarda ve özellikle genç yaşta (20 yaş öncesinde) kullanmaya başlamakla Kadın sağlığında Meme kanseri, kalp krizi ve inme riski artmaktadır. Burada özellikle belirtilmesi gereken husus doğum kontrol hapıyla birlikte sigara içiminin ciddi sorunlara yol açabileceğidir. İkisi birlikte kalp hastalıkları ve inme riskini belirgin arttırmaktadır. Menopoz sonrası hormon tedavisi: Bu tür ilaçlar genellikle menopoza bağlı şikayetlerin ortadan kaldırılması veya azaltılması amacıyla kullanılırlar.

Bulgular, Kadın sağlığında Meme Kanserinin Belirtileri: Kadın sağlığında Meme kanserinin en sık rastlanan belirtisi, Kadın sağlığında Meme de ağrısız, zamanla büyüyen bir kitlenin hissedilmesidir. Ancak, hastaların çok azında ağrı da belirtilere eşlik edebilir. Daha nadir olarak Kadın sağlığında Meme de çekintiler, deride kalınlaşma, şişlikler, deride tahriş ya da bozulmalar ve meme ucunun hassaslaşması ya da içe dönmesi de dahil olmak üzere meme ucu belirtileri yer almaktadır. Sanıldığının aksine ağrı ve kanlı akıntı ileri evrelerde ortaya çıkmaktadır.

Ancak, lumpektomi yapılan Kadın sağlığında Meme lere daha sonra radyoterapi verilmesi şarttır. Yapılan çalışmalar sonucunda Kadın sağlığında Meme koruyucu cerrahi sonuçlarının mastektomi ile benzer olduğu anlaşılmıştır. Bu yaklaşım özellikle batı ülkelerinde mastektomiye tercih edilmektedir. Sevindirici olarak ülkemizde de giderek daha çok uygulanmaktadır. Cerrahi sonrası gerekiyorsa tamamlayıcı olarak kemoterapi veya hormonoterapiler tıbbi onkologlar tarafından yapılır.
***



***
Bazı durumlarda radyoterapi de uygulanması gerekebilir. Tedavi kararı verirken tümörün büyüklüğü, koltuk altı lenf bezlerine yayılım olup olmaması, tümörün hormon bağımlılık durumu, Her2 (c-erb-B2) adı verilen kanser geninin varlığı gibi faktörler göz önüne alınır. Tümörün büyük olduğu durumlarda tedaviye önce kemoterapi ile başlanıp tümörün küçültülüp cerrahiye uygun hale getirilmesi gerekebilir. Bu tedavilere doktorunuz karar verip sizi yönlendirecektir.

Tedavisi en kolay olan erken evredeki Kadınların Meme kanserleri tipik olarak hiçbir belirti göstermezler. Bu nedenle Kadınların Meme kanserinin erken tanısı için önerilen kontrol programlarını uygulamaları çok önemlidir. Kadınların Meme kanserine erken evrede tanı konması, tedavi seçeneklerinin sayısını, tedavinin başarıya ulaşma ve hayatta kalma şansını önemli oranda arttırır. Erken tanı için temelde önerilen birbirlerini tamamlayıcı üç yöntem vardır.
– Kişisel (Kendi Kendine Yapılan) Göğüs Kontolleri
– Klinik (Doktor Tarafından Yapılan)
– Mamografi
Kadınların Meme kanseri tedbiri olarak normalde 20 yaşından sonra her ay kişisel göğüs kontrollerinin yapılması, kırk yaşından sonra da yılda bir kez olmak üzere klinik göğüs kontrolleri ve mamaografi önerilmektedir. Ancak daha sonraki mamogramlarınıza referans olması için otuzlu yaşlarınızda en azından bir mamografi çektirerek saklamanız önerilir.

Kadınların Meme Kanseri Evreleri Kanser evresini, tümörün boyu ve kanserin yayılımı tanımlar. Evrelendirme sisteminde 0 ile 4 arasında bir rakam belirtilir. Evre 0 (Sıfır) : Aynı zamanda “in-situ” olarak da adlandılır. Evre 0 (sıfır), olan kanserler yerlerinde kalmış ve çevre dokulara sıçramamış kanserlerdir. Evre 0 (sıfır) kanserler oluştukları yerlere göre ikiye ayrılırlar. Süt bezlerinde ya da süt kanallarında oluşabilirler.

Kadınların Meme Kanseri Evre IV (Dört), Kanser göğüs dışında vücudun diğer bölümlerine (kemikler, akciğer, karaciğer ya da beyin gibi) sıçramıştır. Kadınların Meme Kanseri Evre IV (Dört) Kadınların Meme kanserinin tedavisinde temel amaç yaşam süresini ve kalitesini arttırmak, hasta şikayetlerini gidermektir. Tedavide genelde kemoterapi ve hormon tedavisi gibi tüm vücudu etkileyen sistematik tedaviler uygulanır. Hastanın şikayetlerinin azaltılması amacı ile bazı durumlarda mastektomi (Kanserin bulunduğu göğüsün alınması operasyonu) de önerilebilir.

Kemik, yumurta, Tavuk, Saç, kalori, yağ, omega 3 yağ asidi, omega 6 yağ asidi, kolin, su, kolesterol, protein, A vitamini, D vitamini, E vitamini, riboflavin, B6 vitamini, folat, B12 vitamini, peptit, Meme, fetesün, Kemik Erimesi, zencefil, kolin, yumurta kabuğu, kapari, kapari turşusu, limon, sarımsak, yumurta kabuğu kürü, Katarak, Lutein, sistein, kalsiyum, magnezyum, demir, kolin, folik asit, çinko, Omega 3, LDL kolestrol,

.#Kemik, #yumurta, #Tavuk, #Saç, #kalori, #yağ, #omega 3 yağ asidi, #omega 6 yağ asidi, #kolin, #su, #kolesterol, #protein, #A vitamini, #D vitamini, #E vitamini, #riboflavin, #B6 vitamini, #folat, #B12 vitamini, #peptit, #Meme, #fetesün, #Kemik Erimesi, #zencefil, #kolin, #yumurta kabuğu, #kapari, #kapari turşusu, #limon, #sarımsak, #yumurta kabuğu kürü, #Katarak, #Lutein, #sistein, #kalsiyum, #magnezyum, #demir, #kolin, #folik asit, #çinko, #Omega 3, #LDL kolestrol,

@Kemik, @yumurta, @Tavuk, @Saç, @kalori, @yağ, @omega 3 yağ asidi, @omega 6 yağ asidi, @kolin, @su, @kolesterol, @protein, @A vitamini, @D vitamini, @E vitamini, @riboflavin, @B6 vitamini, @folat, @B12 vitamini, @peptit, @Meme, @fetesün, @Kemik Erimesi, @zencefil, @kolin, @yumurta kabuğu, @kapari, @kapari turşusu, @limon, @sarımsak, @yumurta kabuğu kürü, @Katarak, @Lutein, @sistein, @kalsiyum, @magnezyum, @demir, @kolin, @folik asit, @çinko, @Omega 3, @LDL kolestrol,

ferhan bala

Hayata faydali olmak, Hayatta Mutlu olmaktir.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Paylaş
Paylaş