Dut Cildi Gençleştirir ve Cilt Sağlığına Faydalıdır..

Dut meyvasının çok meyve, sebze gibi cilt sağlığında katkıda vardır. Özellikle cilt sağlığında ,inanılmaz katkıda bulunur. Dut meyvasının cilt sağlığına faydalaları hakkında çok detaylı makaleler yayınlanmıştı. Dut meyvasının etkili antioksidan içerdiğinden dolayı cilt sağlığına çok geniş yelpaza de fayda sağlamaktadır. Dut meyvasının cild gençleşmesinde ve nemlenmesinde dışında cildin temizlenmesini sağlar.

****



****

Dut yaprakları cilt hastalıklarının tedavisinde eski tarihlerden beri kullanılmaktadır. Aşırı kuru ciltler için, zeytinyağı ile dut meyvasının yaprağını karıştırıp, sorunun kökünden halledilmesine ciddi anlamda katkıda olacaktır. Bu özelliği sayesinde det meyvasının çok hastalığın tedavisinde ve aynı zamanda cilt sağlığı bakımında malzemerinin yapımında kullanılmaktadır.

”Dut, antosiyanin,, flavonoidler, lutein, zeaksantin, B karoten ve A karoten açısından oldukça zengindir. Kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini yönünden zengin olan dutun birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir.” Beyaz Dut, ateş düşürücü ve idrar söktürücü (diüretik) etkiye sahiptir. Kara duttan elde edilen şurubun ise ağız ve boğaz hastalıklarında olumlu etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Eskiden beri geleneksel olarak ilaç ve tedavi amaçlı kullanılan dut, özellikle mantar ve saçkıran hastalıklarının tedavisinde kullanılmıştır.

***



***

Dutun kendine has tadı ve şekli dışında, zengin besin maddeleri içerir. Bu besin maddelerinin sağlık açısından çok faydası vardır. Perotein açısından çok zengindir. Ayrıca A vitamini, E vitamini, Cvitamini ve K vitamini açısından dut oldukça zengindir. Ayrıca dut Kalsiyum, demir, folat, tiamin, nisain kaynağıdır. Dut ağacının yaprakları ipek böcekleri için zengin besinler içerir. Beyaz dut, dutgiller familyasından anavatanı doğu Asya olan hızlı büyüyen 15–20 m’ye kadar boylanabilen orta büyüklükte bir dut türü. Kalın dallı, geniş tepeli bir ağaçtır. Uç tomurcuğu pseudoterminal, yan tomurcuğu kızıl kestane renklidir. Siyah renkli dutların esas yetişme alanı Güneybatı Asya’dır.

 

 Kırmızı renkli dutların esas yetişme alanı ise Kuzey Amerika bölgesidir. Ama, siyah, kırmızı ve beyaz dut, Avrupa’nın güneyinde, Orta Doğu’da, Afrika’nın kuzeyinde ve Hint Yarımadası’nda yayılım göstermektedir. “Bilimsel adı Morus albadır. Takson basamağı Türdür. Üst sınıfı Morus’dur.”.

***



***

ferhan bala

Hayata faydali olmak, Hayatta Mutlu olmaktir.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Paylaş
Paylaş