Kuru incir Bağışıklık Sistemini Güçlendirir.

Çeşitli bilim insanları, düzenli olarak kurutulmuş Kuru incir meyvesinin tüketmenin vücut sağlığı açısından büyük fayda taşıdığını açıkladı. Soğuk algınlığı ve baş ağrısı için ‘ağrı kesici’ görevi görür. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücut yenilenmesinde aktif rol oynar. Yağ, sodyum, kolesterol içermediği ve yüksek lif oranına sahip olduğundan, yağların yanmasında kilo vermeye yardımcıdır. İçerdiği protein miktarı yönünden fakir, sentezinde kullanılan aminoasit açısından zengindir. Bu nedenle hücre gelişimini destekler. Boğaz ağrısı ve bronşitte etkilidir. İncirin öksürük için de müthiş insan sağlığına faydası bulunuyor. İncir, göğsü yumuşattığı için bronşit ve öksürük gibi sağlık problemlerinde balgam söktürerek rahatlatır.

****



****

Öksürük İçin: İki su bardağı çiğ sütün içine iki tane kuru inciri doğrayıp sütü kaynatın. Yirmi dakika kadar bekletip süzün ve günde 2 defa bu sütten sıcak olarak için. İncir Meyvesi, anavatanı doğu Akdeniz ve güneybatı Asya olan, ağaç ya da ağaççık nitelikli bir bitki türü ve bu türün meyvesidir. İncirin Besin Değerleri Porsiyon Miktarı: 100 g Kalori (kcal) 74 Toplam yağ 0,3 g Kolesterol 0 mg Sodyum 1 mg Potasyum 232 mg Karbonhidrat 19 g Diyet lifi 2,9 g Şeker 16 g Protein 0,8 g A vitamini    142 IUC vitamini    2 mg Kalsiyum    35 mg Demir    0,4 mg D vitamini    0 IU B6 Vitamini    0,1 mg B12 vitamini    0 µg Magnezyum    17 mg Sindirim sisteminin dostu, lif açısından oldukça zengin olan kuru meyvelerin sayısız faydası olduğunu biliyor musunuz? Özellikle kış aylarında tüketilen kuru meyvelerin faydaları  saymakla bitmez. Zamanında ürün çok iken toplanmış meyvelerin suyunun uçurulması ile hazırlanılan kuru meyvelerin aynı zamanda bir şifa deposudur. ‘‘Özellikle kış aylarında tüketilen kuru meyveler sindirime yardımcı, diyet yapanlar için vazgeçilmez ara öğün alternatifidir”. Kış ayları için hazırlanan kayısı, erik, üzüm gibi meyve kurularına tropikal olan meyvelerden kivi, papaya, ananas gibi renkli renkli meyve kurularının da eklenmektedir.

***



***

“Kurutma işleminin yiyecekleri korumak için kullanılan en eski yöntemlerden biri olduğunu ve bundan dolayı uzun süre dayanıklılığını korumaktadır. İçerdiği su miktarı düşük olduğundan yiyeceği bozacak mikroorganizmaların gelişip çoğalamamaktadır. Kuru meyvelerin, yaş meyvenin içerdikleri yüzde 90 oranındaki suyun yüzde 10-20 oranlarına düşürülmesi ile elde edilmektedir.





Kurutma işlemi ile içlerindeki su oranı azalan sebze ve meyvelerin şeker oranları yükselir. Dayanıklılıkları artar. Kurutma işlemi sonrası C vitamini dışında bütün mineralleri korunur. Kuru meyveler, vücudu yüksek antioksidan potansiyeller ile öncelikle serbest radikallere karşı korur. Kuru meyveler arasında ise kurutmaya en elverişli olanları elma, armut, vişne, erik, kayısı, üzüm ve dut, kivi, mango, muz, çilek, ananastır. Bu kuru meyvelerin insan sağlığına  çeşit çeşit faydaları vardır”.

 

ferhan bala

Hayata faydali olmak, Hayatta Mutlu olmaktir.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Paylaş
Paylaş