Çivit Mavisi Meme Bezi Faaliyetini Önler

Meme Bezini Faaliyetini Önleyen Çivit Mavisi Guatrın en sık nedeni iyot eksikliğidir. Birtakım hastalıklar ve yangısal olaylar da guatra neden olabilir. Guatrın pek çok sebebi vardır. Fakat en sık nedeni iyot eksikliğidir. Günümüzde pek çok ülkede bu hastalığa engel olmak için sofra tuzunun içine iyot katılmıştır. Meme Bezini Faaliyetini Önleyen Çivit Mavisi Bunun yanı sıra, guatra zemin hazırlayan başka unsurlar da vardır.

****



****

Örneğin, Grave’s hastalığı veya Hashimoto hastalığı gibi otoimmün hastalıklar, tiroid bezini etkileyerek guatra neden olabilir. Tiroid bezinde oluşmuş anormal nodüller de bezin normal çalışmasını bozarak guatra yol açabilir. Meme Bezini Faaliyetini Önleyen Çivit Mavisi Kadınlarda hipertiroidism görülme olasılığı daha fazladır. Aşırı üretim metabolizmanın hızlanmasına neden olur ve bu da uykusuzluk, sinirlilik, titreme, çarpıntı ve iştahın artmasına rağmen azalmış kilo ile kendini belli eder. Bazen aşırı aktif olan tiroid bezi küçük veya büyük bir şekilde boğazda görülebilir. Buna “tiroid nodülü” adı verilir. Bağışıklık sistemi ile oluşan hipertiroidism (Basedow hastalığı) sıklıkla dışarı çıkmış göz küreleri ile karakterizedir. Meme Bezini Faaliyetini Önleyen Çivit Mavisi Tiroid bezi boyunda gırtlağın hemen alt ve ön kısmında, kelebeğe benzeyen bir yapıdır. Bu bez normalin dışında büyüdüğünde guatr hastalığı ismi verilir.Meme Bezini Faaliyetini Önleyen Çivit Mavisi kırmızı kadar olmasa da enerji ve heyecan ve ren bir renk tir. Turuncu seviyorsanız cesur ve maceracı bir kişiliğe sahipsiniz demektir. Bu rengin İnsanları gülmeyi ve güldürmeyi severler. Svadhishtana yada kuyruk sokumu chakra’sı turuncu enerjiyi emer; idrar sistemine, cinselliğe ve Canlıların üremeye bağlıdır.



Aşırı Meme Bezini Faaliyetini Önleyen Çivit Mavisi Kanamasına Bitkisel Çözüm İlaçlar dışında faklı Meme Bezini Faaliyetini Önleyen Çivit Mavisi durdurma yolları da vardır. Doğal ve bitkisel yöntemlerle Meme Bezini Faaliyetini Önleyen Çivit Mavisi kanamasını azaltmak mümkündür. Bu doğal ürünleri sayacak olursak; demirhindi, kişniş tohumu, portakal suyu, nane ve Bektaşi üzüm suyu, brokoli suyu-elma suyu karışımı, turp rendesi ve ayran karışımı, kabak, papaya, rezene, karabuğday, karnın üzerine buz kalıbı koymak, elma sirkesi, tarçın, kekik çayı gibi doğal bitki ve otlar da Meme Bezini Faaliyetini Önleyen Çivit Mavisi durdurma yolları arasında sayılabilir.

Bunun dışında kırmızı ahududu, kırmızı biber, karakafes yaprakları, yeşil yapraklı sebzeler; magnezyum açısından zengin olan avokado, yulaf, fındık, kabak, karpuz, bitter çikolata tüketmek ve bel bölgesine Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı ile masaj yapmak da Meme Bezini Faaliyetini Önleyen Çivit Mavisi kanaması nasıl durdurulur bitkisel çözümler için de sayılabilir tüm kanamaların Meme Bezini Faaliyetini Önleyen Çivit Mavisi kanaması olmadığını belirterek, “Yani bir kişi için 20 ml normalken 60 ml kanaması aslında üç kez fazla kanamayı işaret etmektedir. Normal sınırlarda gözükmesine rağmen böyle bir durum da normal kabul edilmemelidir. Bunun dışındakiler ise aslında ‘anormal uterin kanamalar’dır ve muhakkak altında ya hormonal ya da anatomik bir patoloji bulunmaktadır” dedi.

Normal Meme Bezini Faaliyetini Önleyen Çivit Mavisi kanamasının 21 ila 35 günde bir görülen, yedi günden az süren ve toplamı 80 ml‘den az olan kanama olarak tanımlandığını, anormal kanamanın ise herhangi bir neden olmadan, Meme Bezini Faaliyetini Önleyen Çivit Mavisi kanamalarının düzensiz olması ve ya durmayan uzun süreli kanama olduğunu söyledi. Anormal vajinal kanamalardan bahsederken öncelikle bayanlardaki Meme Bezini Faaliyetini Önleyen Çivit Mavisi döngüsünün tam olarak bilinmesinin uygun olacağını belirten Zorlu, Meme Bezini Faaliyetini Önleyen Çivit Mavisi kanaması olarak dillendirilen her türlü vajinal kanamanın aslında düzenli bir hormonal döngünün belirtisi olduğunu ifade etti. Zorlu, “Gerçek Meme Bezini Faaliyetini Önleyen Çivit Mavisi kanaması düzenli ve ovulasyonu (yumurtlamayı) takip eden kanamalardır” dedi.

Herkesin kendi normal seviyesi olduğu ve kişiler arası başkalıklar olabileceğinin de akılda tutulması gerektiğini hatırlatan Zorlu, şöyle devam etti “Yani bir kişi için 20 ml normalken 60 ml kanaması aslında üç kez fazla kanamayı işaret ederken bizler için normal sınırlarda gözüküyor. Böyle bir durum da normal kabul edilmemeli. Bunun dışındakiler ise aslında ‘anormal uterin kanamalar’dır ve muhakkak altında ya hormonal ya da anatomik bir patoloji bulunmaktadır. Yani tüm kanamalar Meme Bezini Faaliyetini Önleyen Çivit Mavisi kanaması değildir. Her normal adet kanamasının önünde bir yumurtlama olmalıdır. Yani üreme adetle değil, yumurtlama ile başlar. Her menstruasyonun önünde bir ovulasyon vardır. “

Zorlu Fonksiyon bozukluğu sonucu olan kanamalar nelerdir? “Disfonksiyonel uterin kanama” adından fonksiyon bozukluğu ve ya fonksiyonlarda sapma akla gelmektedir. Dolayısı ile bu kanamalar herhangi bir patoloji olmadan anovulasyona bağlı yani yumurtlamamaya bağlı oluşan rahim içi dokunun (endometrial) kanama bozukluklarını ifade eden bir terimdir. “Anormal uterin kanama” ve “Disfonksiyonel uterin kanama” terimleri birbirinin yerine kullanılmaktadır. Çünkü gebelik sorunları, tümörler ve ya enfeksiyonlar da dahil rahim ağzından (servikal), uterin ve ya tüplerden kaynaklanan patolojileri ayırt etmek gerekir.

Disfonksiyonel kanamalarda sakıncalar oluyor? Disfonksiyonel kanamalar anovulasyonlu olduğundan çatlamayan yumurtalar kistleşme yapmış olabilir ve bunun sorunları ortaya çıkabilir. Kist yırtılması ve ya etrafında dönmesi olabilir. Bunların yoğun ve şiddetli sancıları olabilir. Bazen kist için e kanama (hemorajik kist) yapabileceği ve ya karın için e kanama olup sıkıntılara neden olabileceği akılda tutulmalı. Yumurtlamanın sık olarak aksadığı hallerde fonksiyonel kistlerin tekrarlayarak oluşu dışında sadece östrojenik etkinin yani progesteron ile karşılanmamış östrojenin rahim için deki dokuya yaptığı büyütücü etkinin uzun süreli devamında kötü huylu hastalıkların da gelişimi söz konusu olabilmekte. Böyle uzun süreli anovulasyonun polikistik over sendromu olan hastalarda görülme olasılığı daha fazladır.

Bu hastalarda görülen seyrek Meme Bezini Faaliyetini Önleyen Çivit Mavisi ve ya amenore dönemleri riski yaratmaktadır ve muhakkak progesteron ile karşılanması gerekir. Bu hastalar menopoza yakın dönemde iseler biyopsi almak uygun olacaktır. Genç ve bebek isteyen hastalarda ise yumurtlama sağlayıcı ajanlarla infertilite sorunu halledilmelidir. Ergenlik döneminde düzensiz olan kanamalar nasıl halledilir? Ergenlik döneminde ilk akla gelecek olan Meme Bezini Faaliyetini Önleyen Çivit Mavisi düzeninin oturmadığı ve yumurtlamanın eksik kalması olmalıdır. Çünkü ilk Meme Bezini Faaliyetini Önleyen Çivit Mavisi sonrası iki yılda anovulasyon %60-90 oranında karşımıza çıkar. Ancak 5. yıl sonunda bu oran %20-30 civarına iner. Bu sıklıkla yeni olgunlaşan beyin üst merkezlerindeki yetersizlik sonucu olur.

***



***

Bunun yanı sıra başka sistemik hastalıklar ve ya hormonal bozuklukların da olabileceği akılda tutulmalı. Tabii tüm kanamalar yumurtlama olmamasından kaynaklanmaz. Bazılarında yumurtlama esnasında hafif kanaması olan hastalarda vardır. Buna “mittel-schmerz” denir ve bazen ufak bir ağrıda buna eklenir. Ayrıca yine bazı bayanlarda Meme Bezini Faaliyetini Önleyen Çivit Mavisi öncesi lekelenme de olabilir ve bu adetten sayılmamalıdır, normal olarak kabul edilmelidir. Fonksiyon bozukluğu dışında neler olabilir ? İlk Meme Bezini Faaliyetini Önleyen Çivit Mavisi görülmeye başlandığı genç kızlık dönemlerinde tümörler, vajinal travmalar, yabancı cisimler, enfeksiyöz değışık liklere bağlı kanamalar mutlaka ayırt edilmeli ve bunun sonucuna göre ovulasyon bozukluğu ve disfonksiyonel kanama denmeli.

Daha ileri yaşlarda ise rahim içi dokunun ileri derecede kalınlaşması (hiperplazi), polipler ve sıklıkla myomlar akla gelmeli ve bunların yokluğunda anovulasyona bağlı kanamalar düşünülmelidir. Nadirde olsa yine tümörler akılda tutulmalıdır çünkü böyle bir olayın varlığının atlanması katastrofik sonuçlar doğuracaktır. Meme Bezini Faaliyetini Önleyen Çivit Mavisi lerin tamamen kesildiği menopoz sonrasında ise disfonksiyonel kanama olmaz çünkü zaten fonksiyonlar durmuştur. Bu dönemde sıklıkla hormon replasmanı yapılıyorsa buna bağlı kanamalar, doku zayıflığına bağlı kanamalar (atrofi) ve ya tümörler karşımıza çıkar.

İndeks: uyku, Çivit mavisi, renk, zihin therapy, color therapy, heart, therapy, chromotherapy, ekonomik, kromoterapi, health, Color, mind, body, physical

ferhan bala

Hayata faydali olmak, Hayatta Mutlu olmaktir.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Paylaş
Paylaş