Categories: Kas Ağrıları

Yumurta Kas Geliştirir.

Yumurta Kas Geliştirir. Beden Sağlığına Faydalıdır.

Beden Sağlığına çok faydalı için taze yumurtanızı ister çiğ, haşlanmış, kızarmış, çırpılmış, buğulanmış ister herhangi bir şekilde yemeye karar verin,­kas geliştirmeye ­ilginiz varsa acilen daha fazla Beden Sağlığına çok faydalı için yumurta yemeye başlamanız gerekiyor. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtanın içinde A, B, D ve E vitaminleri bulunmaktadır. Diğer birtakım vitaminleri de içerir. A vitamini Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtanın sarı kısmında bulunan bir vitamindir. Özellikle gözler için faydalı olan bu vitamin, kemik gelişiminin sağlıklı oluşunu ve diş sağlığı için de gerek duyulan bir vitamindir. Enfeksiyona karşı koruma sağlar, solunum sistemini ve sindirim sistemini güçlendirir. Bağışıklığa katkı sağlar. İnsan sağlığında Bilmeniz gereken bir şey daha var.

Haşlanmış İnsan sağlığında için yumurta atıştırmak, açlık ağrılarının saatler boyu etkili bir biçimde uzaklaşmasını sağlar. Bu kadar çok faydanın tümü, bir küçük paketin içinde! İnsan sağlığındaiçin yumurtanın kolesterol ve yağ içeriği konusunda endişeli olabilirsiniz. Aslında bir adet İnsan sağlığında için yumurta sadece beş gram yağ ve iki gramdan daha az miktarda doymuş yağ (fakir yağ) içerir. Çalışmalar ayrıca Beden Sağlığına çok faydalı için yumurta sarısı içindeki kolesterolün, kanınızdaki kolesterol seviyesini yükseltmediğini göstermiştir. Fakat doymuş yağın aşırı derecede tüketimi kolesterol seviyesini yükseltir. Dolayısıyla vücut geliştirme rutinlerini en iyi hale getirmeyi gerçekten istiyorsanız, diyet planınızda haşlanmış Beden Sağlığına çok faydalı için yumurtaya yer ayırmalısınız.

Beden Sağlığına çok faydalı bir Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta 77 kalori, 6 gram protein ve 5 gram sağlıklı yağ ve aynı zamanda hatırı sayılır miktarda D, E, K, B6 vitaminleri, kalsiyum ve çinko içerir. Ayrıca aşağıda anlatacağım gibi sağlık için çok önemli bazı eser maddeler de Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta da bulunur. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta gerçekten ihtiyacımız olan her şeyi az veya çok içeren muhteşem bir gıdadır. Bu rakamlar ABD Tarım Bakanlığı’nın (USDA) 4 yaşından büyükler için önerdiği 2000 kalorilik beslenme programı temel alınarak oluşturulmuştur. D vitamini provitamin olarak bulunan bir vitamin olup güneş ışınları ile aktive olan bir yapıya sahiptir. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta sarısı ise D vitamini bulunduran nadir besinlerden biridir. Güneş ışığından faydalanma ve Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta tüketimi ile çocuklarda kemik gelişimine etkili bir katkı sağlanabilir. Kemik bozukluğu engellenir. Vücudumuzu zararlı maddelerden koruyan E vitamini de barındıran Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta, E vitamini açısından da zengindir. E vitamini oksidasyonu sağlayarak zararlı maddelerden korunmayı sağlar.Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta B2 vitamini bakımından zengindir.
———

loading…

———
B2 vitamini deri ve göz sağlığı için gerekli olan bir vitamindir. Üstelik bazı besinlerin enerjiye dönüştürülmesinin sağlanabilmesi için B grubu vitaminlere ihtiyaç duyulur. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtada bulunan bir diğer maddeden bahsedelim. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtada bulunan kolin, beyin sağlığı için gerekli bir besin olup beyin fonksiyonlarının yerine getirilmesi için gereklidir.


Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta zayıflatır mı? Evet, çünkü sizi tok tutar Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtanın, gıdaların ne kadar tokluk hissi yarattığını ölçen doygunluk indeksi” skoru çok yüksek. Yani Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta kendinizi daha doygun hissetmenizi ve gün boyunca daha az kalori almanızı sağlıyor. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtanın içinde eser miktarda karbonhidrat var ve bu da kan şekerinizi yükseltmeyeceği anlamına geliyor. Kahvaltıda Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta veya simit yiyen 30 fazla kilolı ve obez kadın arasında yapılan bir araştırma Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta yiyen grubun öğle yemeğinde ve sonraki 36 saat boyunca daha az ediğini gösteriyor. Bir başka araştırmada fazla kilolu bir grup erkek ve kadın düşük kalorili bir diyete sokuldu ve kahvaltıda 2 Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta veya aynı kaloride simit yedirildi. 8 hafta sonra Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta yiyen grubun Vücut Kitle Oranı %61 daha fazla azaldı %65 daha fazla kilo verdi Bel çevresi %34 daha fazla inceldi Vücut yağ oranı %16 daha fazla azaldı Sadece sabahları güne 2 adet Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtayla başlayın ve sizi nasıl tok tutacağını göreceksiniz.

Vücut geliştirme sporu yapıyorsanız vazgeçilmeziniz olacak besinlerden birisi şüphesiz ki taze doğal Yumurtadır. Vücut geliştirmeciler her gün çok sayıda taze doğal Yumurta tüketirler. Peki taze doğal Yumurtanın kas geliştirmeye yararları ve vücut geliştirme ile ilgisi nedir? Taze doğal Yumurtanın yalnız beyazı mı yenmelidir yoksa sarısı ile birlikte tüketilebilir mi ? Bu spor ile ilgilenenler genellikle bu türdeki soruların cevaplarını merak etmektedirler. Bizde bu yazımızda sizlere taze doğal Yumurtanın vücut geliştirme ile ilgili olan kısmı hakkında sizlere bilgiler vermeye çalışacağız. Sabah kalkıp elimi,yüzümü yıkadıktan sonra genellikle ilk işim o uykulu halimle buzdolabına gidip taze doğal Yumurtaları çıkartmak oluyor. Her sabah yaklaşık 4-5 adet taze doğal Yumurtayı bir güzel mideye indiriyorum.
——–


———–
Taze doğal Yumurta vücut geliştirme sporu yapanlar için kesinlikle büyük bir nimet. Büyüklüğüne göre içermiş olduğu protein değeri oldukça yüksektir. Buna rağmen içerdiği yağ miktarı azdır. Bu özellikleri ile diyet programları için de eşsiz bir besin olan taze doğal Yumurtayı,ben haşlayarak tüketiyorum. Size de bu şekilde tüketmenizi öneriyorum. Fakat bazı zamanlarda daha pratik olması amacıyla 4 adet beyaza karşılık 1 adet sarı şeklinde çok az yağlı tavada kızartıyorum. Taze doğal Yumurta,günümüzde neredeyse hepimiz için günlük besin ihtiyaçlarımızı karşılayabilmemiz açısından en ucuz besinler arasındadır. Vücut geliştirme sporu ile ilgilenen insanlar protein ihtiyaçlarını karşılamak için ucuz ve hesaplı bir besin olan taze doğal Yumurtaya yönelmektedirler. Gerçekten taze doğal Yumurtanın beyazı protein açısından oldukça zengindir. Bir taze doğal Yumurtanın içerdiği proteinin yaklaşık olarak %60’ı beyazında bulunmaktadır. Taze doğal Yumurtanın sarısı ise geri kalan protein ile birlikte taze doğal Yumurtanın tüm yağını içerir. Fakat insan vücudu açısından gerekli olan vitaminlerin ve besinlerin çoğunu da içermektedir. Şimdi sizlere taze doğal Yumurtanın beyazının ve sarısının besin değerlerini göstermek istiyorum.

……………………………Yumurta Beyazı Yumurta Sarısı
Kalori                     16                      54
Yağ(g)                     0                        5
Kolesterol(mg)        0                     210
Sodyum(mg)         55                        8
Karbonhidrat(g)       0                        1
Şeker                      0                        0
Protein                    3                        3
Vitamin A (IU)          0                    245
Vitamin B12(mcg)    0                     0,3
Vitamin D (IU)         0                      18,2
Kalsiyum (mg)       2,3                     21,9
Folat (mcg)            1,3                    24,8
Potasyum (g)       53,8                    18,5
Selenyum (mcg)    6,6                     9,5
Omega-3 (mg)         0

Yapılan araştırmalara göre günlük olarak tüketmeniz gereken maksimum kolesterol miktarı 300 mg olmalıdır. Bu değerler spor yapmayan kişiler için belirtilen değerlerdir. Eğer spor yapıyorsanız tüketebileceğiniz kolesterol miktarı da artış gösterebilir. Bu nedenlerden dolayı spor yapmayan bir kişinin gün içerisinde tüketmesi önerilen taze doğal Yumurta miktarı maksimum 2 adet olmalıdır. Yukarıda verilen değerler çiftlikte yetiştirilen tavuk taze doğal Yumurtaları içindir. Fabrikada üretim yapılan taze doğal Yumurtalarda Omega 3 besin değeri ciddi olarak azalır. Tabloya göre değerlendirme yapmak gerekirse yalnız taze doğal Yumurta beyazı tüketmenin de doğru olmadığını rahatlıkla görebiliriz. Çünkü taze doğal Yumurtanın sarısında A, B12 ve D gibi vitaminlerin bulunmaktadır. Ayrıca taze doğal Yumurta yukarıdaki belirttiğimiz rakamların dışında az bir oranda da E vitamini bulundurur. Vücut geliştirme sporu yapan bir bireyin sabah kahvaltısında 4-5 taze doğal Yumurta yediğini düşünürsek, bu taze doğal Yumurtaların en fazla 2 tanesini sarısı ile birlikte tüketmesi gerekmektedir. Tabloyu incelediğimiz zaman taze doğal Yumurtanın sarısında 5 gram yağ olduğunu görüyoruz. Taze doğal Yumurtanın içermiş olduğu bu yağın 2 grama yakını kolesterole sebep olan yağdır. Bu oran çok fazla bir oran değildir. Yüksek protein değeri içeren besinlerin çoğunda az miktarda da olsa doymuş yağ bulunur.

Çiğ Yumurta ve Pişmiş Taze doğal Yumurta Tüketmenin Farkları Babamın küçükken Bruce Lee hayranıydı. Bu spora ilk başladığım zamanlar Bruce Lee’nin çiğ taze doğal Yumurta içtiğini söylerdi. Eminim sizde bazı sporcuların taze doğal Yumurtaları bu şekilde tükettiğini duymuşsunuzdur. Bir kaç defa bende denedim fakat çiğ olarak taze doğal Yumurta içmek benim için gerçekten ölümdü. Fakat son zamanlarda internette bulmuş olduğum araştırmalar sonuçlarında çiğ taze doğal Yumurta tüketmenin zararlı olduğu görüşüne varılmıştır. Çiğ taze doğal Yumurta tüketen insanların Salmonella hastalığına yakalanma olasılıkları fazladır. Taze doğal Yumurtanın Beyazı ve Sarısı Taze doğal Yumurta en ucuz ve en verimli protein içeren besinler arasındadır. Proteininin kalitesi açısından diğer besin kaynaklarından üstündür.
Önemli derecede protein içeren diğer besinler ile karşılaştırıldığında da açık ara öndedir. Taze doğal Yumurta %94, süt %85, balık %75 ve kırmızı et %74 oranında kaliteye sahiptir. Sporcular eğer diyet dönemindeyse taze doğal Yumurtanın sarısını minimum düzeyde tüketmelidir. Normal zamanlarda ise günde en fazla 2 adet tüketmelisiniz.  Çağımızın estetik algısının büyük etkileri, sağlıklı bir yaşam arzusunun hemen hemen herkeste sıklıkla görülmesinin ardından pek çok kişi yağ kütlelerini vücutlarından uzaklaştırarak kaslı bir vücut yapısına sahip olmayı istiyorlar. Ancak kişilerin bu hedefine ulaşması sık ve aşırı miktarlarda pek çok kişi tarafından tüketilen sağlığa zararlı gıdaların tüketimi ile oldukça zor olacaktır.

Bu sebeple kas yapmaya yardımcı olan ve kas gelişimlerinin hızına doğrudan etki eden besinler kas yapan yiyecekler olarak adlandırılarak özellikle vücut geliştiren kişilerin daha bilinçli bir besin tüketimi gerçekleştirmesinin yolunu açıyor. Temel olarak kas geliştirmek için kişilerin yağ ve karbonhidrat bakımından yüksek değerlere sahip olan besinlerin tüketiminde mutlaka dengeli bir besin tüketimi gerçekleştirmesi gerekmektedir. Çünkü bu besin ögelerinin yeterli miktarlarda alınması enerji elde edilmesi adına önemli olurken aşırı alınması sonucunda kas yapılmasının önündeki en büyük engel olan yağ fazlalıklarının vücutta kendini göstermesi ile karşılaşmak mümkün olabilecektir.

Kas Yapan Yiyecekler Listesi Spor yapan kişiler başta olmak üzere kaslarının gelişmesini isteyen kişiler beslenme programları hazırlarken daha çok kas yapan yiyecekler üzerine yoğunlaşarak kendilerine bir program çıkarıyorlar. Antrenmanları sırasında harcamış oldukları emeğin karşılığını almak isteyenler için beslenme programının kas yapan yiyeceklerce zenginleştirilmiş bir program olmasına mutlaka dikkat edilmelidir. Öncelikle kas yapımında en etkili besin ögesi olan proteinlerin alımına kesinlikle önem verilmesi gerekiyor. Protein tüketimini yeterli seviyelerde yapmayan bir kişinin kas gelişiminde de başarılı olması söz konusu olmayacaktır.
——-

loading…

——–
Ancak protein tüketimi yeterli seviyede yapılıyor olsa dahi bu beslenmenin diğer besin ögeleri ile desteklenmemesi durumu söz konusu ise bu durumda da istenilen gelişmeyi elde etmek mümkün değildir. Bu sebeple kas yapan yiyecekler denildiği zaman vitamin, karbonhidrat, mineral bakımından zengin yiyeceklerin de bu gruba dahil edilmesi gerekmektedir. Kas gelişimleri sürecinde kişilerin en fazla tercih ettiği gıdaların başında taze doğal Yumurta gelmektedir. Günün en önemli öğünü sayılan kahvaltıda rahatlıkla tüketilmesi sebebiyle en rahat tercih edilebilecek olan gıdalardan olan taze doğal Yumurta zengin bir protein kaynağı olması ile kas gelişimine doğrudan etki eder. Ayrıca taze doğal Yumurta içeriğinde bulunan vitaminler ve kolestrol ile de vücudun ihtiyaç duyduğu enerjinin karşılanmasında önemli bir rol oynar.

Spor yapan kişilerin kas gelişimlerini yaptıkları dönemde kas yapan yiyecekler arasında asla öğünlerinden eksik etmemesi gereken bir diğer temel besin de et grubu ürünler olmaktadır. Bunlar arasında balık, tavuk eti, kırmızı et gibi çeşitler bulunur. Balık oldukça zengin protein değerlerinin yanı sıra aynı zamanda içerdiği Omega yağ asitleri sayesinde sağlıklı bir bünyenin elde edilmesinde de önemli bir rol oynar. Çok rahat tüketilebilen tavuk eti de kişilerin sıklıkla tercih ettiği besinlerden oluyor. Tüm bu besinlere ek olarak dengeli bir beslenme sağlama adına mutlaka sebze ve meyvelerdeki kas yapan yiyeceklerin de tüketimi gerçekleştirilmelidir. Eğer kaslar cips, kola, dondurma, pasta, patates kızartması, çikolata ve çaydan yapılsaydı çoğumuz devasa, her kası gözle görülen insanlar olabilirdik. Ancak “maalesef” öyle değil ve kas yapan yiyecekler bu saydıklarımdan tamamen farklı. Kas yapmak ya da diğer bir deyişle var olan kasları geliştirmek ve yağ yağmak için pek çok farklı protein kaynağına, sebzeye, meyveye, karbonhidrata ve sağlıklı yağlara ihtiyacımız var. Protein, kas yapan besin ögeleri arasında ilk sırada ancak karbonhidrat ve yağların tamamen göz ardı edilmemesi ve dengeli bir biçimde tüketilmesi gerekiyor. Örneğin, hiç yağ içermeyen bir beslenme programı uygularsanız vücudunuz mevcut yağı tutmaya çalışır. Bu da yağın daha uzun sürede vücuttan atılmasına neden olabilir. Kas Yapan Yiyecekler Nelerdir? Konu kas geliştirme olunca, sağlıklı kaslar için yapılan egzersizler kadar önemli tek şey nasıl bir beslenme programı uyguladığınızdır. Organların, sinirlerin ve geri kalan tüm vücut sisteminin doğru çalışabilmesi gıdalar yoluyla aldığımız protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve minerallere bağlıdır. Aynı şekilde düzenli kas gelişimi de ancak bu besin ögeleri ile sağlanabilir. Tabii bunları besin takviyeleri yerine doğal yiyecekler yoluyla almak her zaman daha sağlıklıdır. Mesela taze doğal Yumurta sarısı yalnız biyolojik bakımdan en değerli protein kaynağı değildir, aynı zamanda yağların çözülmesini sağlayan ve kas konsantrasyonunu arttırmaya yardımcı B12 vitamini de içerir. Aşağıda kas gelişimine katkıda bulunan bazı yiyeceklerin listesi yer alıyor ancak bu yiyecekler “kas yapıcı besinler” kategorisinde yer alan gıdaların tam listesi değildir.

Ayrıca listede yer alan bazı gıdalar yüksek kolesterol, kalori ve yağ değerleri ile herkes için uygun olmayabilir. Kas geliştirmeye yardımcı ve sizin sağlık koşullarınıza en uygun beslenme programı için bir uzmana danışabilirsiniz. Taze doğal Yumurta: Hemen her “kas yapan yiyecekler” listesinde yer alan taze doğal Yumurtayı Rocky’nin egzersize hazırlık sahnesinden hatırlıyoruz. Tabii onun kadar taze doğal Yumurta içmek kolesterole tavan yaptırabilir ancak uzmanlar düzenli taze doğal Yumurta tüketmenin kas gelişiminde önemli bir rolü olduğunu belirtiyorlar. 1 adet orta boy taze doğal Yumurtada 7 gram “kaliteli” protein bulunuyor. Ayrıca A, E, D vitaminleri ve kolesterol testosteron seviyesini yükselterek egzersiz öncesi gereken enerjiyi sağlıyor. Balık: Somon, ton balığı gibi yağlı, soğuk deniz balıkları zengin protein değerleri ve sağlıklı omega-3 yağ asitleri ile kas yapan yiyecekler arasında önemli bir yere sahip. 100 gram somon yaklaşık 25 gram protein içeriyor ayrıca D vitamini bakımından çok iyi bir kaynak. Eğer proteini kırmızı et yerine başka bir kaynaktan alacaksanız bu balıklar iyi bir seçim olabilir. Tavuk Protein ve yağ alımını dengelemek için en ideal besinlerden biri tavuk. 100 gram tavuk yaklaşık 30 gram protein içerirken yağ oranı yalnız 4 gram. Üstelik tavukla pek çok farklı temek yapılabilir ve haşlanmış olarak salatalarda kullanılabilir. Soya Bizim mutfağımızda çok popüler bir besin olmamakla birlikte kas yapan yiyecekler arasında sık sık gösterilen soya “tam” protein sağlayan ender bitkisel kaynaklardan biri. Yalnız 1 kap pişmiş soya 20 gr amino asit içeriyor. Önemli vitamin ve mineraller açısından da zengin olan soyayı ete alternatif olarak tüketebilirsiniz. Kırmızı Et Yağsız kıyma gibi kırmızı etler mükemmel protein kaynaklarıdır. 100 gram yağsız kıyma 27 gram protein, 11 gram yağ içerir ve yaklaşık 200 kaloridir. Sığır etini diğer etlerden ayıran özelliği kas gelişimde önemli rolü bulunan B12 vitamini ile çinko ve demir bakımından zengin olmasıdır. Süzme Peynir Az yağlı yada yağsız süzme peynir protein bakımından zengindir ve oldukça az kalori içerir.

Kas Yapan Diğer Yiyecekler Aşağıdaki listede içerdikleri vitamin, mineral ve diğer besin ögeleri ile kasların gelişmesine katkıda bulunan ve uzmanlar tarafından önerilen diğer gıdalar yer alıyor. Badem, Bakliyat, Fasulye, Ananas, Ay çekirdeği, Zeytinyağı, Brokoli, Ispanak, Yulaf, Domates, Portakal, Elma, Havuç, Su, Yeşil çay, Pancar, Zerdeçal, Süt, Kivi, Tahin, Salatalık, Kırmızıbiber, Sirke, Avokado, Böğürtlen, Kefir, Kasların gelişebilmesi için vücudun enerji seviyesi pozitif yönde olmalıdır. Yani gün içinde gıdalar yoluyla aldığınız kalori miktarı yaktığınız kaloriden fazla olmalıdır. Dinlenir halde ne kadar kalori yaktığınızı öğrenmek için öncelikle metabolizma hızınızı bilmelisiniz. Herkesin metabolizma hızı farklı olduğu için en güvenilir bilgiyi bazı eczanelerde ve spor salonlarında bulunan “metabolizma hızı” ölçen cihazlardan öğrenebilirsiniz. Aldığınız kalorinin yaktığınızdan 250-500 arası fazla olması kaslarınızı geliştirmek için size gereken enerjiyi sağlayacaktır. Protein bakımından zengin bir beslenme programı şart ancak kas gelişimi için yeterli miktarda karbonhidrat ve yağ da almalısınız. Profesyonel vücut geliştiriciler günde kilo başına 1. 5 gr protein almaktadır. Ancak her gün düzenli olarak 2-3 saat ağırlık kaldırmıyorsanız bu miktarda protein sizin için fazla olabilir.

Araştırmalar egzersizden 15-20 dakika önce ve egzersizden sonra 1 saat içinde yağsız kaynaklardan protein almanın kas gelişimini arttırdığını ortaya koymaktadır. Eğer tüm bunlar karışık geliyorsa en azından başlarda bir beslenme uzmanından yardım alabilirsiniz. Taze doğal Yumurtanın Yararları ve Vücut Geliştirme Taze doğal Yumurtanın yararları ve vücut geliştirme ile ilgisi, sporcuların taze doğal Yumurta proteinine gösterdiği ilgiyi arttırmaktadır. Neden fitness ve vücut geliştirme ile ilgilenenler koli koli taze doğal Yumurta tüketiyor? Taze doğal Yumurtanın fazlasının zararı var mıdır? Taze doğal Yumurtanın yalnız beyazı mı yenmelidir? Bu sorular ağırlık çalışmasına başlayanların temel sorularındandır. Karnınız acıktı ve buzdolabını açtınız, içinde çeşitli yiyecekler ve taze doğal Yumurta var. Saat ise geç oldu ve vücudunuzun yağlanmasını istemiyorsunuz. İşte taze doğal Yumurta sizin için eşsiz bir yiyecektir. Vücut geliştirme ile ilgilenenler ya da “zayıflamak için diyet” yapanlara sürekli olarak önerilen protein diyetinin vazgeçilmezi olacak olan taze doğal Yumurtayı alın, haşlayın ve yiyin. Benim önerim budur. Neden mi? Detaylara geçelim o zaman. Taze doğal Yumurtadaki Protein, Vitamin ve Mineraller Taze doğal Yumurta birçoğumuz için günlük ihtiyaçlarımızı karşılamak için en ucuz yollardan birisidir şüphesiz ki. Özellikle fitness ile uğraşanların protein ihtiyacını karşılamak konusunda taze doğal Yumurtanın beyazı mükemmel bir saflıkla kullanılabilmektedir.

(Protein konusunda detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz. ) Her ne kadar taze doğal Yumurtanın sarısı, taze doğal Yumurtanın tüm yağını içeriyor olsa da vitaminlerin ve besinlerin çoğunu da içermektedir. Taze doğal Yumurtanın beyazı ve sarısı karşılaştırıldığında hangisinin neleri içerdiğini daha iyi anlayabiliriz. Taze doğal Yumurta hakkında Taze doğal Yumurtanın Yararları ve Vücut Geliştirme Taze doğal Yumurtanın yararları ve vücut geliştirme ile ilgisi, sporcuların taze doğal Yumurta proteinine gösterdiği ilgiyi arttırmaktadır. Neden fitness ve vücut geliştirme ile ilgilenenler koli koli taze doğal Yumurta tüketiyor? Taze doğal Yumurtanın fazlasının zararı var mıdır? Taze doğal Yumurtanın yalnız beyazı mı yenmelidir? Bu sorular ağırlık çalışmasına başlayanların temel sorularındandır. Karnınız acıktı ve buzdolabını açtınız, içinde çeşitli yiyecekler ve taze doğal Yumurta var. Saat ise geç oldu ve vücudunuzun yağlanmasını istemiyorsunuz. İşte taze doğal Yumurta sizin için eşsiz bir yiyecektir. Vücut geliştirme ile ilgilenenler ya da “zayıflamak için diyet” yapanlara sürekli olarak önerilen protein diyetinin vazgeçilmezi olacak olan taze doğal Yumurtayı alın, haşlayın ve yiyin. Benim önerim budur. Neden mi? Detaylara geçelim o zaman. Taze doğal Yumurta resmi Taze doğal Yumurtadaki Protein, Vitamin ve Mineraller taze doğal Yumurta birçoğumuz için günlük ihtiyaçlarımızı karşılamak için en ucuz yollardan birisidir şüphesiz ki. Özellikle fitness ile uğraşanların protein ihtiyacını karşılamak konusunda taze doğal Yumurtanın beyazı mükemmel bir saflıkla kullanılabilmektedir. (Protein konusunda detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz. ) Her ne kadar taze doğal Yumurtanın sarısı, taze doğal Yumurtanın tüm yağını içeriyor olsa da vitaminlerin ve besinlerin çoğunu da içermektedir. taze doğal Yumurtanın beyazı ve sarısı karşılaştırıldığında hangisinin neleri içerdiğini daha iyi anlayabiliriz. taze doğal Yumurta Beyazı Omega-3 (mg) 0 Yumurta Sarısı Omega-3 (mg) 38,8 bilgiler Jenny Sugar’dan alınmıştır.


Günlük olarak alınmasında sakınca olmayan kolesterol miktarı ortalama 300 mg civarındadır. Bu oran spor yapan kişiler için kat ve kat artmakla beraber spor yapmayan kişilerde bu şekildedir. Bu sebeple spor yapmayan bir birey gönül rahatlığıyla gün içerisinde istediği zaman bütün bir taze doğal Yumurta yiyebilir. Yukarıda verilen rakamlar normal olarak çiftliklerde yetişen tavukların taze doğal Yumurtaları içindir. Fabrikasyon olarak üretilen tavuklarda rakamların düştüğünü bilmemiz gerekmektedir. Özellikle fabrikasyon olarak üretilen tavukların Omega-3 oranı tahılla beslenene göre 20 kat daha azdır. Yukarıdaki rakamlara bakıp taze doğal Yumurtanın yalnız beyazını yemek de uygun değildir. A, B12 ve D vitaminlerinden de mahrum kalmamak gereklidir. (Vitaminler hakkında detaylı bilgi için vitaminler ve yararları linkine tıklayabilirsiniz. ) taze doğal Yumurtada neredeyse gerekli olan tüm vitaminler bulunmaktadır. Yalnız C vitamini bulunmaz.

Yukarıdaki rakamların dışında az bir oranda E vitamini de içerir. İçeriğinde bulunan diğer vitaminler B1 (karbonhidratlardan enerji üretimini sağlar), B2(protein ve yağlardan enerji üretimini sağlar), B6 (protein metabolizmasını düzenler), B12(sinir sistemini ve kan hücrelerini destekler) dir. Ağırlık ile spor yapan bir bireyin sabah kahvaltısında 4-5 taze doğal Yumurta yediğini düşünürsek eğer, tüm beyazlarla birlikte yalnız 2 tanesinin sarısını yemesi yeterli olacaktır. Bu durum 35 yaş üzerinde 1 taneye düşürülebilir.
———-

loading…

——–
taze doğal Yumurtanın sarısında 5 gr yağ olduğunu görüyoruz. Bu yağın yalnız 1,5-2 gr ı doymuş yağdır, yani LDL denilen kötü kolesterole sebep olan yağdır. Ancak bu rakam çok yüksek bir rakam değildir. Çünkü 1 ölçek protein tozunda dahi 1 gr doymuş yağ bulunmaktadır. Bilindiği üzere kimi vitaminler yağda parçalanarak kullanılabilmektedir. İşte taze doğal Yumurtanın sarısında bulunan yağlar bu tip yağlardandır. Bu sebeple beslenmemizden tam olarak çıkarılmamalıdır. Bunun yanında taze doğal Yumurta aynı zamanda antioksidandır. Çiğ Yumurta ve Pişmiş taze doğal Yumurtanın eski zamanlardan beri çiğ olarakerkek fitness model içilmesi gerektiği bir efsane bulunmaktadır. Çiğ taze doğal Yumurta içmenin ses tellerini güçlendirdiği gibi söylemler ile karşılaşmaktaydık. Bunun yanında kimileri taze doğal Yumurtanın çiğ olarak yenilmesinin proteini daha kaliteli bir şekilde kullanmayı sağladığını söylemektedir. Son zamanlarda yapılan araştırmalar bu miti yıkmıştır.

Ben herkese taze doğal Yumurtayı pişirerek yemesini tavsiye ediyorum. Çiğ taze doğal Yumurtanın Salmonella içerme olasılığı bulunmaktadır. taze doğal Yumurtayı haşlamak ya da pişirmek bu olasılığı ciddi ölçüde düşürmektedir. Bunun yanında aşırı pişirmek de uygun değildir. taze doğal Yumurta aşırı haşlandığı zaman sarısının çevresi yeşil bir renk almaya başlar. Bu rengi almış taze doğal Yumurta artık zararlı bir hale gelmeye başlamıştır demektir. Bu sebeple sarısının yalnız sarı renkte olmasına özen göstermeliyiz. Artık sarısı siyaha doğru dönüşmeye başladıysa o taze doğal Yumurtayı yememenizi tavsiye ederim. Taze doğal Yumurtanın Beyazı ve Sarısının içerdiği protein miktarı en kaliteli proteinlerden birisidir. Proteininin kalitesi açısında besin kaynakları kıyaslandığında taze doğal Yumurtadan daha kaliteli protein içeren tek besin kaynağı anne sütüdür. Diğer besinleri kıyasladığımızda içerdiği proteinin kullanım kalitesi açısından taze doğal Yumurta %94, süt %85, balık %75 ve kırmızı et %74 lük bir kaliteye sahiptir. Biraz önce de açıkladığım gibi taze doğal Yumurtanın beyazı ile sarısı yaklaşık aynı oranda protein içerir. Beyazında neredeyse yalnız protein bulunduğundan dolayı mutlaka diyetimize eklenmelidir. Sarısı ise belirttiğim şekilde günlük olarak 1-2 tane yenilebilir. Eğer yaşımız daha genç ise sarılarını ayırmamıza gerek yoktur. Taze doğal Yumurtanın yararları ve vücut geliştirme konusunda merak edilen konulara açıklık getirmeye çalıştım. Herhangi bir sorunuz olduğunda aşağıdaki yorum bölümünden ya da iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz. Herkese sağlıklı günler dilerim.

Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta gözler için çok önemli olan Lutein ve Zeaxanthin adlı anti-oksidanları içerir Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtada göz için çok önemli olan Lutein ve Zeaanthin isimli iki antioksidan bulunur. Bu iki antioksidan zamanla retinada birikir ve koruyucu etki göstererek gözleri katarakt ve yaşa bağlı görme kaybını insanda engeller. İnsanlarda bu hastalıklar yaşlılarda görme kaybının en önemli nedenleridir. Bir araştırmada 4,5 hafta boyunca günde 1,5 Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta sarısı yemenin kandaki Zzeaanthin seviyesini %114142arası ve Lutein seviyesini e %2850 artırdığı görüldü. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta yine gözler için önemli olan A vitamininden de önemli miktarda içerir. A vitamini eksikliği insanda körlüğün çok sık görülen nedenlerinden biridir.
Beden Sağlığına çok faydalı Yüksek Tansiyon Son yapılan araştırmalarda Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta akında bulunan “peptit” adlı bileşenin yüksek kan basıncının düşürülmesinde etkili olduğu sonucu elde edilmiştir. Proteinin yapı taşlarından biri olan peptit “anjiyotensin-çevirici enzim (ACE)” olarak bilinen ve yüksek tansiyonun başlıca nedeni olan enzimin üretimini baskılıyor.

Beden Sağlığına çok faydalı Vücut geliştirme diyetlerinin ayrılmaz bir parçasıdır. Sağlığında Vücut geliştirme işinin içindeyseniz ve Beden Sağlığına çok faydalı için yumurtayı hala diyetinizin temel besini haline getirmediyseniz, bir an önce getirmelisiniz. Herhangi bir insanın size söyleyebileceği gibi bu sıradan besin, mükemmel bir protein kaynağıdır. Beden Sağlığına çok faydalı için yumurtanın içerdiği protein türü, kas yapmak için gerekli olan tüm önemli amino asitlere sahiptir. Beden Sağlığına çok faydalı için yumurta proteininin, diğer protein türlerine göre dünyaca kabul edilen bir standart haline gelmesinin esas nedeni budur. Yüksek protein içeriği ve bu proteinin kalitesi, haşlanmış İnsan sağlığındaiçin yumurtanın harika bir vücut geliştirme besini olarak görülmesinin başlıca nedenidir. Tek bir İnsan sağlığındaiçin İnsan sağlığındaiçin yumurta altı gram ham proteine sahiptir ve şu an sunulan en ucuz protein kaynağıdır. İçerdiği proteinin çok iyi kalitede olduğunu da göz önüne aldığınızda, İnsan sağlığındaiçin yumurtanın artık neden kişilerin vücut geliştirme diyetlerinin belki de en önemli parçası olduğunu anlayabiliriz. Protein, İnsan sağlığındaiçin yumurtanın içerisindeki tek besin maddesi değildir. İnsan sağlığındaiçin yumurta ayrıca A, D, B1, B2, B6, B12, E ve K vitaminleri kaynağıdır. Lutein, sistein, kalsiyum, magnezyum, demir, kolin, folik asit ve çinko içerir.

Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtanın Besin Değeri
1 orta boy çiğ Yumurta (44 gr)
63 kalori
4 gr yağ
32.6 mg omega 3 yağ asidi
505 mg omega 6 yağ asidi
110 mg kolin
33.4 gram su
186 mg kolesterol (günlük ihtiyacın %62’si)
5.5 gr protein (günlük ihtiyacın %11’i)
214 IU A vitamini (günlük ihtiyacın %4’ü)
15.4 IU D vitamini (günlük ihtiyacın %4’ü)
0.4 mg E vitamini (günlük ihtiyacın %2’si)
0.2 mg riboflavin (günlük ihtiyacın %2’si)
0.1 mg B6 vitamini (günlük ihtiyacın %3’ü)
20.7 mcg folat (günlük ihtiyacın %5’i)
0.6 mcg B12 vitamini (günlük ihtiyacın %9’u)
23.3 mg kalsiyum (günlük ihtiyacın %2’si)
0.8 mg demir (günlük ihtiyacın %4’ü)
5.3 mg magnezyum (günlük ihtiyacın %1’i)
84 mg fosfor (günlük ihtiyacın %8’i)
59 mg potasyum (günlük ihtiyacın %2’si)
61.6 mg sodyum (günlük ihtiyacın %3’ü)
0.5 mg çinko (günlük ihtiyacın %3’ü)
13.9 mcg selenyum (günlük ihtiyacın %20’si) içerir.

Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta dünyanın en besin dolu yiyeceklerinden biridir Sadece bir Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta inanılmaz miktarda protein, vitamin, mineral ve diğer eser maddeleri içerir.
Sadece 1 adet büyük Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta:
B12 Vitamini: Günlük ihtiyacınızın %9’unu
B2 Vitamini: Günlük ihtiyacınızın %15’ini
Folate: Günlük ihtiyacınızın %5’sini
A Vitamini: Günlük ihtiyacınızın %6’sını
B5 Vitamini: Günlük ihtiyacınızın %7’sini
Selenyum: Günlük ihtiyacınızın %22’sini
Fosfor: Günlük ihtiyacınızın %9’unu karşılar.

Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtada şeker ve karbonhidrat hiç yoktur. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtayı değerli bir gıda maddesi yapan şey ise herşeyden önce protein içeriğidir. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta Proteini 63 gram gelen büyük boy bir tavuk Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtası ortalama 8 gram protein ihtiva eder. Yetişkin bir insanın her 1 kg’lik vücut ağırlığı için günde 0,8 gram protein alması gereklidir. Yani 80 kg. iseniz günde 64 gram protein gerekir. Büyüme çağındaki çocuklar, hamileler ve emziren anneler için ihtiyaç biraz daha fazladır. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta, bu ihtiyacı karşılamaya gayet hesaplı bir katkı sağlayabilecek bir gıdadır. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtanın mükemmel bir protein kaynağı olması sadece bol protein içermesinden değil, aynı zamanda içerdiği proteinin iki özelliğinden kaynaklanır. Protein, Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtanın en büyük özelliklerinden biri kırmızı ete oranla çok daha ucuz bir “kaliteli” protein kaynağı olması. 1 orta boy Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta 5.5 gram protein içeriyor ve bu miktar günlük protein ihtiyacının %11’ini karşılıyor. Illinois Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta özellikle sporcularda kas kitlesinin artması ve enerjinin korunması için tüketilebilecek en faydalı besinlerden biri. Aynı araştırma haftada Beden Sağlığına çok faydalı 6 adet Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta yemenin vücudun enerji üretimini belirgin oranda arttırdığını ortaya koyuyor. Birincisi Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta proteini tam proteindir. Proteinler, amino asit adı verilen yaklaşık yirmi çeşit yapı taşından oluşur ve bunların bir kısmı diğer amino asitler kullanılarak vücudumuzda üretilebilirken dokuz amino asit vücutta üretilemez ve besinlerden alınması şarttır.

Bunlar, esansiyel amino asitlerdir ve bunların hepsini birlikte içeren gıdalara tam protein denir. Bir başka deyişle Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtadaki protein vücudunuz bütün ihtiyacını tek başına karşılayabilecek niteliktedir. İkincisi, Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta proteini biyolojik değeri en yüksek doğal proteindir. Biyolojik değer, belli bir gıdadaki proteinin yüzde kaçının vücutta emilip kullanılabildiğini gösterir ve Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta için bu değer yüzde 94’tür. Bu yüzden Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta, protein kalitesi açısından en üst standart kabul edilmektedir. Bir Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtada bulunan proteinin yarısından biraz fazlası beyazında geri kalanı da sarısındadır. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtanında akında hiç yağ bulunmadığı ve nerdeyse tamamen protein ve sudan ibaret olduğu için yağ yakıp kas yapmak isteyen sporcular bazen sadece Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta beyazı yemeyi tercih ederler. Öte yandan Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta sarısı da başka besin maddeleri açısından çok zengindir. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtada Hangi Vitaminler Var? Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtada çeşitli vitaminler vardır ve bunlar Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtanın sarısında bulunur. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtadaki A vitamini miktarı ilk bakışta az gibi bözükmektedir ama Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtadaki A vitamini havuç gibi bitkilerdekinden daha faydalı olduğu için bir Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta yetişkin bir insanın günde alması gereken A vitamini değerinin onda birini içerir. Bir Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta ayrıca bir ergen veya yetişkinin günlük D vitamini ihtiyacını en az yüzde onunu karşılar.

Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtanın içerdiği faydalı maddeler sadece bu kadarla sınırlı değildir. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtanın vitamin içeriğinin yanında, ciddi bir mineral potansiyeli taşıdığı da bilinmektedir. Demir ve çinko ise bu minerallerin başında gelen minerallerdir. Demir kan yapımı için gereklidir. Kan demir içerikli bir yapı olduğu için demir vücudumuz için çok önemli ve gerekli bir mineraldir. Demir eksikliği kansızlığa neden olur. Bunun yanında büyüme ve gelişmeye yardımcı, hastalıklara karşı koruyucu görev görür. Demir eksikliği görülen çocuklarda öğrenme güçlükleri oluşur, okul başarısı ve öğrenme kabiliyetinde düşüşler göze çarpar. Bedene faydalı Selenyum minerali yeterli miktarda alınmadığında hipotrioid, halsizlik, zihin zayıflığı gibi sorunlar görülebilir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) günlük selenyum tüketimini 70mcg (mikrogram) İnsan sağlığı olarak önermektedir. 1 orta boy Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtanın yaklaşık 14 mcg selenyum içerdiği göz önüne alındığında 1 adet Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtanın günlük selenyum ihtiyacının %20’sini karşıladığı söylenebilir.

Sağlığına çok faydalı Yumurtanın anne sütünden sonra besin içeriği bakımından en zengin besin olduğu,herkesçe bilinen bir olgudur. Beden Sağlığına çok faydalı İnsanın ihtiyaç duyduğu tüm besinleri içinde bulundurur. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta, besinlerde bulunan en zengin proteinlere sahiptir. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta insanın vücudunda salgılanamayan ve dışarıdan alınması zorunlu olan proteinleri barındır. Beden Sağlığına çok faydalı bunlara elzem amino asitler denir. Sindirilebilirliği yüksek olan bu besinde, bulunan tüm besin içeriği vücutta kullanılır ve vücut proteinlerine dönüştürülür. Beden Sağlığına çok faydalı Çocukların protein ihtiyacının yarısının hayvansal kaynaklı besinlerden sağlanmasının uygun olduğunu söyleyen uzmanlar, büyüme ve gelişme için çocukların Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta tüketiminin gerekliliğini vurgulamaktadırlar.

Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtanın bir diğer güzel ve özel özelliği ise içinde C vitamini olmadığı halde C vitaminin emilimini arttırmasıdır. C vitaminin zengin olduğu besinlerle tüketildiğinde C vitamininden sağlanan verimi arttırır. C vitaminin yapısında bulunan demir emilimini arttırır.Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtadaki çinko ise büyüme, gelişme ve bağışıklık sistemi için önemli bir içeriktir. Vitamin ve mineral açısından zengin oluşuna karşın yağ açısından fakirdir. İçerisinde çok az miktarda yağ bulunur. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtada bulunan yağ miktarı 4.5 gram ve bu yağın 1.5 gramı doymuş yağ asitleridir. Kalan kısım doymamış yağ asitlerinden oluşur.

“Kolesterol” kelimesini duyduğumuzda genellikle aklımıza “ilaç, kalp krizi, damar tıkanıklığı” gibi olumsuzluklar gelir. Ancak gerçekte kolesterol vücut sisteminin önemli bir parçasıdır ve her bir hücre için önemli bir rol oynamaktadır. Kortizon, testosteron, östrojen gibi hormonların üretiminde kullanılan kolesterol olmasaydı bizde olmazdık. Bu konuda avantajlıyız çünkü karaciğerimiz vücudun ihtiyaç duyduğu kolesterolü üretebiliyor. Yani gıdalarla almasak bile sistemimizde her zaman yeterli miktarda kolesterol bulunuyor. Kolesterol bakımından zengin gıdalar tüketildiğinde ise karaciğerimiz daha az kolesterol üreterek toplam kolesterol miktarını dengeliyor. Son yıllarda yapılan araştırmalarda, uzun bir süredir yüksek kolesterol ile birlikte anılan Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtanın aslında kötü kolesterolün yükselmesinde o kadar da etkili olmadığı yönünde sonuçlar elde ediliyor.
Bu araştırmaların ortak sonucu Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtanın her insanda aynı etkiyi yaratmadığı ve her gün çok faydalı Yumurta yiyenlerin %70’inin toplam ve LDL kolesterol seviyesinde herhangi bir değişim gözlemlenmediği yönünde. Geri kalan %30’da ise toplam kolesterolde artış görülmüş. Ayrıca düzenli olarak Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta yiyenlerin HDL yani “iyi kolesterol” seviyelerinde artış gözlemlenmiş. Sonuç olarak Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta iyi kolesterolü yükseltirken Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta yiyenlerin %70’inde kötü kolesterol ve toplam kolesterol yükselmiyor. Burada önemli olan nokta kolesterol ilacı kullanıyorsanız geri kalan %30’un içinde olabileceğiniz ihtimalini göz ardı etmeyerek Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta tüketmeye başlamadan önce doktorunuza danışmanız. Yağ deyince akla gelen kolesterol açısından Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtayı incelemek gerekirse, beyazında kolesterol ve yağ olmadığı görülür. Fakat buna karşın sarısında 213 miligram kolesterol bulunur. Besinlerdeki kolesterol oranının kandaki kolesterolü arttırdığı düşüncesi ile Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtadan uzak durulmuştur. İnsanlar bu nedenle Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta tüketimini azaltmıştır.

eden Sağlığına çok faydalı Yumurta sağlık için gereklidir; fakat Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta satın alırken dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Satın aldığınız Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtaların marketlerde buzdolabında saklanmış olmasına dikkat ediniz. Çatlak ve kırık Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtaları satın almayınız. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtaları buzdolabında saklayınız. Kalitesini kaybetmemesi için birkaç hafta içinde tüketiniz. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta bayatladıkça su ve karbondioksit kaybeder ve ağırlığı azalır. Bu bilgi bayat ve taze Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtayı ayırt etmek için kullanılabilir. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta, sucukla birlikte nefis bir kahvaltının vazgeçilmezi ve hamur işlerinin olmazsa olmazıdır. Bilhassa büyüme çağındakilere çok faydalı olması da Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtayı çok değerli bir gıda yapan bir başka sebep. Böyle iken Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtanın faydaları nelerdir, sorusunun akıllara gelmesi çok normal. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta hakkında merak edilenleri bir nebze olsun cevaplayabilmek için biz de bu yazımızda Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtanın faydaları mevzusuna değindik. Bunun için ilk olarak ortalama 63 gram ağırlığındaki Beden Sağlığına çok faydalı büyük boy bir tavuk Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtasının besin değerine göz attık.

Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtanın Besin Değeri Ağırlıkça yarısı sudan oluşan bir Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtada 90 kalori vardır ve bunun dörtte üçü Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta sarısında bulunur. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta sarısı, hem doymuş hem de doymamış yağ asitlerinden oluşan toplam 6 gram yağ içerir.

Bilindiği üzere D vitamini büyüme ve kemik sağlığı açısından vazgeçilmez olduğu gibi hastalıklara karşı direnci artırmaktadır. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtada B grubu vitaminlerinden B2, B5, B6, folik asit ve B12 vitamini bulunur. B vitaminleri metabolizmanın düzenlenmesi için gereklidir ve özellikle B12 vitamini sinir sistemi ve kan hücrelerinin üretilmesi gibi hayati görevler yapar. Bir Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta B12 vitamini ihtiyacının üçte birini karşılayarak beslenmenize yeri doldurulmaz bir katkı sağlar. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtada C vitamini ve K vitamini ise yoktur. Selenyum insan vücudunda kullanılan minerallerden birisidir. Çeşitli faydaları olan selenoproteinler ve bazı antioksidanların üretilmesini sağlar. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta selenyum açısından zengindir ve bir Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta günlük ihtiyacın üçte birinden fazlasını sağlayabilir. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtada bunun dışında fosfor, demir, çinko ve az miktarda kalsiyum bulunur.

Kolin Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta kolin adlı organik maddeyi en çok içeren gıdalardan birisidir. Kolin bedenimizde kendi başına işe yaradığı gibi betain adlı başka bir maddenin de üretilmesini sağlar. Kolin ve ondan sentezlenen betain, vücudumuzun sağlığı açısından çok yönlü etkilere sahiptir. Araştırmalara göre, kolin ve betain; kalp ve dolaşım sistemi sağlığına katkı sağlar, beyni ve algıyı kuvvetlendirir, karaciğer yağlanmasını engeller, böbreklerin düzgün çalışmasını sağlar, kas dokularını korur ve sinir iletilerinin kaslara aktarılmasına yardımcı olur. Yetişkin bir insanın günde ortalama 500 mg kolin alması gerekmektedir ve büyük bir Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtada bunun tam olarak üçte biri mevcuttur. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtada Omega3 varmı? Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtada 30-40 mg omega3 bulunur ama bu çok az bir miktardır. Şöyle ki 100 gram hamsi yeseniz en az bir gram omega3 alırsınız yani Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtanın 25-30 katı. Bu yüzden Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta omega3 açısından pek zengin bir gıda sayılmaz. Bununla beraber doğal ortamda yaşayan tavukların Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtası veya özel yemlerle beslenen tavuklarun Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtasında biraz daha fazla omega3 bulunması mümkündür. Ancak bu fazlalığın ne kadar olduğunu tam olarak ölçmek de oldukça güçtür. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta Zayıflatırmı? Cevap evet. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta o kadar doyurucu bir besindir ki Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta yedikten sonra gün boyu daha az acıkırsınız ve daha az kalori alırsınız. Bu konudaki bir deneyde diyet yapan insanlar iki gruba ayrılmış ve bir grup, kahvaltıda hamur işi yerine Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta yemiştir. Sonuçta kahvaltıda Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta yiyenlerin gözle görülür şekilde daha çok kilo verdiği görülmüştür.

Kolesterol: Kaç Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta Yemeliyiz? 1 Vitamin K Doğal Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta akında hiç kolesterol yoktur ama sarısı kayda değer miktarda kolesterol içerir. Geçmişte kolesterollü gıdalar tüketmenin kalbe zararlı olduğu düşünülüyordu ve bu yüzden beslenme uzmanları Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtayı tavsiye etmiyordu. Yakın zamanda yapılan araştırmalar ise kalp hastalığı riskini artıranın kolesterollü gıdalardan ziyade doymuş ve trans yağlar olduğunu ortaya koymuştur. Sağlıklı insanların haftada yedi Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtaya kadar yemesinin bir sağlık riski oluşturmadığı kabul edilmektedir. Yine de; yüksek kolesterol, şeker hastalığı ve kalp hastalığı riski taşıyanlar beslenme programlarına Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtayı dahil etmeden önce doktora danışmalıdır. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtanın Başka Zararları Olabilir Mi? Gıda zehirlenmelerinin sorumlusu yiyeceklerden birisi Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtadır. Bu yüzden bozuk Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta yememeye özen göstermeliyiz. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtayı suya koymak bayat mı taze mi olduğunu anlamaya yardımcı olabilir çünkü bayat Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta içinde biriken gaz yüzünden suya batmaz. Ancak daha güvenilir bir yol son kullanma tarihine bakmak. Son kullanma tarihi geçmiş veya kırık Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtaları yemeyiniz ve Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtaları buzdolabında veya uygun serin yerlerde saklamaya gayret ediniz. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta alerjisine gelince, en sık görülen alerji türlerinden birisidir. Deride kaşıntı ve kızarıklık en yaygın belirtisi olup çocuklarda daha çok görülür. Böyle birşeyden şüphelenenlerin doktora gitmesi gerekir.

Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta Kabuğu Yenir Mi? Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta kabuğu kalsiyum açısından son derece zengin olduğu için kabukları toz haline getirip yemeklere katarak tüketenler vardır. Ancak Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta kabuğu tavuk dışkısı ve bakteriler içerebilir, iyice toz haline gelmeyen Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta kabukları keskin olabilir ve Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta kabuğu tozu boğaza kaçabilir. Bu gibi risklerden dolayı Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta kabuğunu yemeyi denemek o kadar da iyi bir fikir olmayabilir. Çiğ Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta Yenir Mi? Tüm yiyecekler pişince besinlerin bir kısmı ölür. Çiğ Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtadaki vitaminler de pişmiş Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtadan birazcık daha fazladır. Ancak bu durum protein için geçerli değildir. Çiğ Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtadaki protein vücutta tam olarak sindirilmez. Üstelik çiğ Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtada salmonella ve başka bakteriler olabilir ve besin zehirlenmesi riski yüksektir. Bu yüzden çiğ Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta yemek doğru değildir.

Sonuçta Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta Yiyin Miktarı abartılmadığı sürece, sağlıklı bir insan için Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta dengeli ve iyi beslenmenin bir parçasıdır. Özellikle büyüme çağındaki çocuklar Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta yemenin faydasını görecektir. Bu yüzden Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtayı evinizden eksik etmemek ve düzgünce saklayıp iyi pişirerek tüketmek yerinde olacaktır, diyebiliriz. Kolesterole etkisi nedeniyle en çok tartışılan gıdalardan biri olan Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta son yıllarda “faydalı” gıdalar arasındaki yerini yavaş yavaş geri almaya başladı. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtanın kötü şöhretinin nedeni içerdiği kolesterol miktarıdır. Ancak günümüzde yapılan araştırmalar Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtada bulunan kolesterolün kötü kolesterolü yükseltmediği ve aksine iyi kolesterolü yükselttiğini ortaya koyuyor. 1 orta boy Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta yaklaşık 186mg kolesterol içeriyor. Bu miktar sağlıklı bir kişinin 1 günde alması gereken kolesterol miktarının yaklaşık yarısı. Yani günde 1 Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta yemek yüksek kolesterole neden olmuyor ancak, kolesterolün tehlikeli boyutlara çıkmaması için gün boyu tükettiğiniz Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta dışındaki gıdalara da özen göstermelisiniz. Yüksek kolesterol nedeniyle düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız ve Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta yiyip yememek konusunda tereddütte kalıyorsanız doktorunuza danışabilirsiniz.

Omega 3 Kalp hastalıkları, kanser, artrit gibi kronik hastalıklara yakalanma riskini düşüren omega3 yağ asitleri genel sağlığımızı korumak için kritik öneme sahiptir ancak vücudumuz tarafından üretilmez. Eksikliğinde halsizlik, hafıza zayıflığı, cilt kuruluğu, kalp hastalıkları ve kan dolaşımının zayıflaması gibi sorunlara neden olan omega 3 Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtada önemli oranda bulunmaktadır. 1 orta boy Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta (omega 3 ile zenginleştirilmemiş normal Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta) 32.6 mg omega 3 yağ asidi içerir.

B Vitamini: Kasların ve kalbin normal fonksiyonunu devam ettirmesi için önemli olan B1 ve B2 vitaminleri, sinir ve sindirim sistemleri tarafından kullanılan B3 vitamini, normal bir büyüme ve gelişim için gerekli olan B5 ve B12 vitaminleri, gıdalar yoluyla alınan proteinin vücut tarafından işlenmesinde kullanılan ve bağışıklık sistemi için gerekli olan B6 vitamini, hormon üretiminde kullanılan B7 vitamini ve hücrelerin DNA üretiminde kulanılanB7 vitamini, yani tüm B vitaminleri Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtada bulunmaktadır. B kompleks vitaminlerini yetersiz olarak almak böbrek hastalıkları, tip 2 diyabet, katarakt, kalp hastalıkları, meme kanseri, kolon kanseri, pankreas kanseri gibi son derece ciddi hastalıklara yakalanma riskini arttırmaktadır. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtayı özellikle B7 ve B12 vitaminleri için tüketebilirsiniz.


Kolin ve Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta, B kompleks vitaminlerinden biri olan ve vücudun normal fonksiyonlarını yerine getirmesi için oldukça önemli bir bileşen olan “kolin” bakımından en zengin gıdalardan arasında yer almaktadır. Yetişkin erkekler için 550mg, kadınlar içinse 450mg günlük kolin alınması önerilmekle birlikte ortalama bir diyette genellikle bu rakamın altında kalınmaktadır. Hücre yapısının korunması, sinir hücreleri arasında iletişimin korunması, yağların kan yoluyla karaciğere taşınması gibi önemli fonksiyonları olan kolinin eksikliğinde damar tıkanıklığı, karaciğer hastalıkları ve nörolojik hastalıkların riski artmaktadır. 1 adet büyük boy Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta ortalama 80-100mg kolin içerir.

D Vitamini: Uzun dönemli eksikliğinde çocuklarda astım, yetişkinlerde bilişsel zayıflama, kanser, kalp ve damar hastalıkları riskini attıran D vitamini için en iyi kaynak güneş ışınlarıdır. Uzmanlar günde 10-15 dakika güneşe çıkmanın D vitamini eksikliğini önleyeceğini belirtiyorlar. Ancak az güneş alan bir iklimdeyseniz ve D vitamini takviyesi kullanmak istemiyorsanız D vitamini içeren gıdaları daha çok tüketmeniz gerekebilir. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta, D vitamini içeren nadir gıdalardan biridir ve 1 orta boy Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta günlük D vitamini ihtiyacının %4’ünü karşılar. D vitamini içeren diğer bazı gıdalar ise şöyle; balık, balık ciğeri, istiridye, şarküteri ürünleri ve mantar çeşitleri.


Her Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta Aynı Değil Markette Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta reyonuna gittiğinizde pek çok farklı Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta çeşidiyle karşılaşabilirsiniz. Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtalar, üretildikleri tavuk çiftliğinin koşullarına ve hayvanların beslenme şekline göre farklılaşır. Geleneksel Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtalar: Standart ve en ucuz market Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtasıdır. Bu Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtalar çoğunlukla gün ışığı görmeyen, vitaminlerle (bazen antibiyotik ve hormonlarla) gelişim süreci hızlandırılan tavuklardan elde edilmektedir. Organik Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtalar; Organik Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtalar organik gıdalarla beslenen tavuklardan elde edilir. Hayvanın gelişim sürecinde herhangi bir hormon veya antibiyotik kullanılmaz. Organik Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta üretiminde hayvanın gün ışığına erişimi kısıtlıdır. Çayır Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtası; “Serbest gezen tavuğun Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtası” olarak bilinen çayır Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtası adı üstünde dışarıda serbest gezen, bitki ve haşere (tavuğun doğal besini) yiyen tavuklardan elde edilir. Uzmanların en çok tavsiye ettiği Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtadır ancak klasik Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtaya göre oldukça pahalıdır. Organik Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtayla serbest gezen tavuk Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtası aynı şey değildir. Omega 3 Bakımından Zenginleştirilmiş Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtalar Geleneksel tavuk çiftlikleriyle aşağı yukarı aynı koşullardaki çiftliklerde üretilir. Ancak hayvanların beslenmesinde keten tohumu gibi omega 3 bakımından zengin yemler kullanılır.

Omega 3 bakımından zenginleştirilmiş Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtalarda normal Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtanın 5 katına kadar daha fazla omega 3 bulunur. Serbest gezen tavuğun Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtası ile geleneksel Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta arasındaki en önemli fark besin değeridir. Gezen tavuk Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtası normal Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtaya göre 3 kat daha fazla E vitamini, 1.5 kat daha fazla A vitamini, 7 kat daha fazla beta karoten, 3 kat daha fazla omega 3, 1/3’ü kadar kolesterol içerir. Ayrıca Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta gerçekten yiyebileceğiniz en sağlıklı, en muhteşem gıdalardan biri. Ama ne yazık ki uzun bir süre boyunca Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta sağlıksızdır denilerek insanlar korkutuldu. İnsanlar pek çok konuda yanlış bilimsel bilgilerle korkutulduğu gibi oldukça sağlıklı olan Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta, kırmızı et, Hindistan cevizi yağı gibi gıdalar da “kalp hastalığına neden oluyor” yalanıyla yıllarca kötülendi.

Oysa son yapılan araştırmalar bunların gerçek olmadığını ve bu saydığım gıdaların ve özellikle de Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtanın inanılmaz sağlıklı bir gıda olduğunu gösteriyor. İşte Beden Sağlığına çok faydalı Yumurtayı muhteşem bir yiyecek yapan gerçekler bunlar gözüksede gelecek zamanda daha ne gibi faydaları çıkar bilinmez. Yumurta kabuğunda 17.000 adet küçük delik bulunur. Buzdolabında bir hafta bekletilmiş yumurta, oda ısısında bir gün bekletilmiş yumurtadan daha tazedir. Yumurta uzun süre bekletilirse su ve karbordioksit kaybı nedeniyle ağırlığı azalır. Taze ve bayat yumurtaları ağırlığından da test edebilirsiniz. Yumurta %10 tuzlu suya (yarım litre suya 60 gr tuz) atılacak olursa taze yumurta dibe çökerken, bayat yumurta yüzeyde kalır. Taze yumurta kırıldığında yumurta akı ve sarısı tamamıyla yayılmaz ve birbirine karışmaz. Ayrıca yumurta sarısı yüksek görünümdedir. Yumurta hazırlanılan yiyeceklerin besleyici değerini arttırmada da kullanılabilir. Sebzelerin protein miktarı düşüktür. Bu nedenle sebzelere yumurta kırılması protein, vitamin ve mineral açısından dengeli karışımların oluşmasını sağlar. Yumurta tahıl grubundaki besinler ile tüketildiğinde (örneğin; makarnaya kırılırsa, böreklerde kullanılırsa vb.) protein kalitesini arttırmış oluruz. Yumurta akı proteinlerinin fom oluşturucu ve bu yolla kabarmayı sağlayıcı özelliği vardır.

Bu nedenle kek hazırlamada doğal kabartıcı olarak tercih edilmektedir. Yumurta proteinleri ısı ile katılaştığı için sütlü tatlılarda ve çorbalarda koyulaştırıcı ve kıvam sağlayıcı olarak kullanılır. Yumurtalı yemekler hazırlanmadan önce ve sonra eller, kullanılacak kaplar ve araçlar yıkanmalıdır. Çiğ yumurtalar temiz kaplara kırılmalıdır. Kullanılacak sayı kadar yumurta buzdolabından çıkartılmalıdır. Yumurta içeren ve yumurtadan zengin yiyecekler hazırlanması sürelerinin haricinde iki saatten fazla buzdolabının dışında tutulmamalıdır. Yumurta kabuklu olarak pişirildiğinde 4 dakikada beyazı, 12 dakikada tamamı katılaşır. Yumurta içeren bütün tarifelere pişirilme işlemi uygulanmalıdır. Çiğ yumurtanın hem sindirimi güçtür hem de mikroorganizmaların bulaşma riski vardır. Salmonella enfeksiyonları en çok rastlanılanıdır. Çiğ yumurtanın beyazındaki avidin, sarısında bulunan B grubu vitaminlerden biyotini bağlayarak kullanılmasını engeller. Pişirme ile bu olumsuz etki önlenir. Yumurtanın pişirilme süresinin iyi ayarlanması gereklidir. Örneğin; yumurtayı haşlama süresi uzarsa ve yumurta bayatsa sarıdaki demir, beyazdaki sülfür ile birleşerek yumurta sarısının etrafında yeşil bir halka oluşur. Uzun süre pişirilen yumurtaların sindirimi güçleşir ve uygulanan pişirme yöntemine göre B grubu vitaminlerde kayıplar oluşur. Kayıpları önlemek için yumurtayı yağa kırma yerine, diğer yöntemler ile pişirme tercih edilmelidir. Yumurta sağlıklı bir gıda. Üstelik ucuz ve kolay bulunabiliyor. Bol bol Beden Sağlığına çok faydalı Yumurta tüketmeye çalışın.

———–

loading…

———-

loading…

————


——–

Badem, Bakliyat, Fasulye, Ananas, Ay çekirdeği, Zeytinyağı, Brokoli, Ispanak, Yulaf, Domates, Portakal, Elma, Havuç, Su, Yeşil çay, Pancar, Zerdeçal, Süt, Kivi, Tahin, Salatalık, Kırmızıbiber, Sirke, Avokado, Böğürtlen, Kefir,
Kemik, yumurta, Tavuk, Saç, kalori, yağ, omega 3 yağ asidi, omega 6 yağ asidi, kolin, su, kolesterol, protein, A vitamini, D vitamini, E vitamini, riboflavin, B6 vitamini, folat, B12 vitamini, peptit, Meme, fetesün, Kemik Erimesi, zencefil,  yumurta kabuğu, kapari, kapari turşusu, limon, sarımsak, yumurta kabuğu kürü, Katarak, Lutein, sistein, kalsiyum, magnezyum, demir, folik asit, çinko, Omega 3, LDL kolestrol,

#Badem, #Bakliyat, #Fasulye, #Ananas, #Ay çekirdeği, #Zeytinyağı, #Brokoli, #Ispanak, #Yulaf, #Domates, #Portakal, #Elma, #Havuç, #Su, #Yeşil çay, #Pancar, #Zerdeçal, #Süt, #Kivi, #Tahin, #Salatalık, #Kırmızıbiber, #Sirke, #Avokado, #Böğürtlen, #Kefir, #Kemik, #yumurta, #Tavuk, #Saç, #kalori, #yağ, #omega3yağasidi, #omega6yağasidi, #kolin, #su, #kolesterol, #protein, #Avitamini, #Dvitamini, #Evitamini, #riboflavin, #B6vitamini, #folat, #B12vitamini, #peptit, #Meme, #fetesün, #Kemik Erimesi, #zencefil, #yumurtakabuğu, #kapari, #kapariturşusu, #limon, #sarımsak, #yumurtakabuğukürü, #Katarak, #Lutein, #sistein, #kalsiyum, #magnezyum, #demir, #folikasit, #çinko, #Omega3, #LDLkolestrol,

.

http://faydaliyasam.com/kirmizi-pancar-mide-gazi-gastrit-faydalidir/

 

 

Bilgi kaynaklarımız:
www.google.com
www.faydaliyasam.com

UYARI:
Hastaliklari teşhis, tedavi etmek 1219 sayılı Tababet Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu web sitesinde yer alan bilgiler sağlıklı ve faydali yaşama hakkında tavsiye niteliğinde olup paylaşımlar ve konularımız tavsiye ettiğimiz ürünlerimiz ilaç değil, faydali yaşama besin destek ürünleridir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Paylaşılan metinlerde ve Kürlerin içerisinde geçen bitkilerin kullanımından önce, adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye olunur. Hayata sağlıklı, afiyet içinde, faydali yaşamanız dileklerimizle.

ferhan bala

View Comments

Share
Published by
ferhan bala

Recent Posts

Sarı Aşkın Rengidir

Sarı Enternasyonal Aşkın Rengidir Enternasyonal aşkın rengi Sarı renk Sari Güneyin rengi; ayni zamanda umudun,…

6 yıl ago

Turkuaz Renk Beyin Sağlığını Faydalıdır

Turkuaz Renk Beyin Sağlığını Faydalıdır Beyin sağlığında faydalı Turkuaz renk düzenleyici, beyin faaliyetini sakinleştirir, yeniden…

6 yıl ago

Sarı Renk iyimser Neşeli kişiliktir.

Sarı Renk iyimser Neşeli kişiliktir. Güneş sinir ağı Chakrası: (Solar pleksüs) Böbrek bölgesi ile göğüs…

6 yıl ago

Entelektüel Kişiliğin Rengi Sarıdır.

Entelektüel Kişiliğin Rengi Sarıdır Güneşin rengi olduğu için insanlara pozitif duygular aşılar. Zihni açar ve…

6 yıl ago

Sarı Renk Diyabete Faydalıdır

Sarı Renk Diyabete Faydalıdır Sarının en enerjik olduğu bölge, güneş sinirağı adını verdiğimiz "üçüncü şakradır".…

6 yıl ago

Göz Sağlığına Sarı Renk Faydalıdır

Göz sağlığına sarı renk faydalıdır İnsanlarda sağlığında Göz için faydalı sarı renk Dikkat çekici bir…

6 yıl ago