Categories: Bağışıklık

Yumurta Enfeksiyona Karşı Koruma Sağlar.

Yumurta Enfeksiyna Karşı Koruma Sağlar.
Sağlığımız için Yumurtanın anne sütünden sonra besin içeriği bakımından en zengin besin olduğu,herkesçe bilinen bir olgudur. Sağlığımız için İnsanın ihtiyaç duyduğu tüm besinleri içinde bulundurur. Sağlığımız için Yumurta, besinlerde bulunan en zengin proteinlere sahiptir. Sağlığımız için Yumurta insanın vücudunda salgılanamayan ve dışarıdan alınması zorunlu olan proteinleri barındır. Sağlığımız için bunlara elzem amino asitler denir. Sindirilebilirliği yüksek olan bu besinde, bulunan tüm besin içeriği vücutta kullanılır ve vücut proteinlerine dönüştürülür. Sağlığımız için Çocukların protein ihtiyacının yarısının hayvansal kaynaklı besinlerden sağlanmasının uygun olduğunu söyleyen uzmanlar, büyüme ve gelişme için çocukların Sağlığımız için Yumurta tüketiminin gerekliliğini vurgulamaktadırlar.

Sağlığımız için bir Sağlığımız için Yumurta 77 kalori, 6 gram protein ve 5 gram sağlıklı yağ ve aynı zamanda hatırı sayılır miktarda D, E, K, B6 vitaminleri, kalsiyum ve çinko içerir. Ayrıca aşağıda anlatacağım gibi sağlık için çok önemli bazı eser maddeler de Sağlığımız için Yumurta da bulunur. Sağlığımız için Yumurta gerçekten ihtiyacımız olan her şeyi az veya çok içeren muhteşem bir gıdadır. Bu rakamlar ABD Tarım Bakanlığı’nın (USDA) 4 yaşından büyükler için önerdiği 2000 kalorilik beslenme programı temel alınarak oluşturulmuştur. D vitamini provitamin olarak bulunan bir vitamin olup güneş ışınları ile aktive olan bir yapıya sahiptir. Sağlığımız için Yumurta sarısı ise D vitamini bulunduran nadir besinlerden biridir. Güneş ışığından faydalanma ve Sağlığımız için Yumurta tüketimi ile çocuklarda kemik gelişimine etkili bir katkı sağlanabilir. Kemik bozukluğu engellenir. Vücudumuzu zararlı maddelerden koruyan E vitamini de barındıran Sağlığımız için Yumurta, E vitamini açısından da zengindir. E vitamini oksidasyonu sağlayarak zararlı maddelerden korunmayı sağlar.Sağlığımız için Yumurta B2 vitamini bakımından zengindir.

B2 vitamini deri ve göz sağlığı için gerekli olan bir vitamindir. Üstelik bazı besinlerin enerjiye dönüştürülmesinin sağlanabilmesi için B grubu vitaminlere ihtiyaç duyulur. Sağlığımız için Yumurtada bulunan bir diğer maddeden bahsedelim. Sağlığımız için Yumurtada bulunan kolin, beyin sağlığı için gerekli bir besin olup beyin fonksiyonlarının yerine getirilmesi için gereklidir.
————–

loading…

————-
Sağlığımız için Yumurtanın içerdiği faydalı maddeler sadece bu kadarla sınırlı değildir. okul başarısı ve öğrenme kabiliyetinde düşüşler göze çarpar. Sağlığımız için Yumurtanın bir diğer güzel ve özel özelliği ise içinde C vitamini olmadığı halde C vitaminin emilimini arttırmasıdır.  Sağlığımız için Yumurtanın vitamin içeriğinin yanında, ciddi bir mineral potansiyeli taşıdığı da bilinmektedir. Demir ve çinko ise bu minerallerin başında gelen minerallerdir. Demir kan yapımı için gereklidir. Kan demir içerikli bir yapı olduğu için demir vücudumuz için çok önemli ve gerekli bir mineraldir. Demir eksikliği kansızlığa neden olur. Bunun yanında büyüme ve gelişmeye yardımcı, hastalıklara karşı koruyucu görev görür. Demir eksikliği görülen çocuklarda öğrenme güçlükleri oluşur, C vitaminin zengin olduğu besinlerle tüketildiğinde C vitamininden sağlanan verimi arttırır.

C vitaminin yapısında bulunan demir emilimini arttırır. Sağlığımız için Yumurtadaki çinko ise büyüme, gelişme ve bağışıklık sistemi için önemli bir içeriktir. Vitamin ve mineral açısından zengin oluşuna karşın yağ açısından fakirdir. İçerisinde çok az miktarda yağ bulunur. Sağlığımız için Yumurtada bulunan yağ miktarı 4.5 gram ve bu yağın 1.5 gramı doymuş yağ asitleridir. Kalan kısım doymamış yağ asitlerinden oluşur. “Kolesterol” kelimesini duyduğumuzda genellikle aklımıza “ilaç, kalp krizi, damar tıkanıklığı” gibi olumsuzluklar gelir. Ancak gerçekte kolesterol vücut sisteminin önemli bir parçasıdır ve her bir hücre için önemli bir rol oynamaktadır. Kortizon, testosteron, östrojen gibi hormonların üretiminde kullanılan kolesterol olmasaydı bizde olmazdık. Bu konuda avantajlıyız çünkü karaciğerimiz vücudun ihtiyaç duyduğu kolesterolü üretebiliyor. Yani gıdalarla almasak bile sistemimizde her zaman yeterli miktarda kolesterol bulunuyor. Kolesterol bakımından zengin gıdalar tüketildiğinde ise karaciğerimiz daha az kolesterol üreterek toplam kolesterol miktarını dengeliyor. Son yıllarda yapılan araştırmalarda, uzun bir süredir yüksek kolesterol ile birlikte anılan Sağlığımız için Yumurtanın aslında kötü kolesterolün yükselmesinde o kadar da etkili olmadığı yönünde sonuçlar elde ediliyor.

Bu araştırmaların ortak sonucu Sağlığımız için Yumurtanın her insanda aynı etkiyi yaratmadığı ve her gün Sağlığımız için Yumurta yiyenlerin %70’inin toplam ve LDL kolesterol seviyesinde herhangi bir değişim gözlemlenmediği yönünde. Geri kalan %30’da ise toplam kolesterolde artış görülmüş. Ayrıca düzenli olarak Sağlığımız için Yumurta yiyenlerin HDL yani “iyi kolesterol” seviyelerinde artış gözlemlenmiş. Sonuç olarak Sağlığımız için Yumurta iyi kolesterolü yükseltirken Sağlığımız için Yumurta yiyenlerin %70’inde kötü kolesterol ve toplam kolesterol yükselmiyor. Burada önemli olan nokta kolesterol ilacı kullanıyorsanız geri kalan %30’un içinde olabileceğiniz ihtimalini göz ardı etmeyerek Sağlığımız için Yumurta tüketmeye başlamadan önce doktorunuza danışmanız. Yağ deyince akla gelen kolesterol açısından Sağlığımız için Yumurtayı incelemek gerekirse, beyazında kolesterol ve yağ olmadığı görülür. Fakat buna karşın sarısında 213 miligram kolesterol bulunur. Besinlerdeki kolesterol oranının kandaki kolesterolü arttırdığı düşüncesi ile Sağlığımız için Yumurtadan uzak durulmuştur. İnsanlar bu nedenle Sağlığımız için Yumurta tüketimini azaltmıştır.

Sağlığımız için Yumurta sağlık için gereklidir; fakat Sağlığımız için Yumurta satın alırken dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Satın aldığınız Sağlığımız için Yumurtaların marketlerde buzdolabında saklanmış olmasına dikkat ediniz. Çatlak ve kırık Sağlığımız için Yumurtaları satın almayınız. Sağlığımız için Yumurtaları buzdolabında saklayınız. Kalitesini kaybetmemesi için birkaç hafta içinde tüketiniz. Sağlığımız için Yumurta bayatladıkça su ve karbondioksit kaybeder ve ağırlığı azalır. Bu bilgi bayat ve taze Sağlığımız için Yumurtayı ayırt etmek için kullanılabilir. Sağlığımız için Yumurta, sucukla birlikte nefis bir kahvaltının vazgeçilmezi ve hamur işlerinin olmazsa olmazıdır. Bilhassa büyüme çağındakilere çok faydalı olması da Sağlığımız için Yumurtayı çok değerli bir gıda yapan bir başka sebep. Böyle iken Sağlığımız için Yumurtanın faydaları nelerdir, sorusunun akıllara gelmesi çok normal. Sağlığımız için Yumurta hakkında merak edilenleri bir nebze olsun cevaplayabilmek için biz de bu yazımızda Sağlığımız için Yumurtanın faydaları mevzusuna değindik. Bunun için ilk olarak ortalama 63 gram ağırlığındaki Sağlığımız için büyük boy bir tavuk Sağlığımız için Yumurtasının besin değerine göz attık. Sağlığımız için Yumurtanın Besin Değeri Ağırlıkça yarısı sudan oluşan bir Sağlığımız için Yumurtada 90 kalori vardır ve bunun dörtte üçü Sağlığımız için Yumurta sarısında bulunur. Sağlığımız için Yumurta sarısı, hem doymuş hem de doymamış yağ asitlerinden oluşan toplam 6 gram yağ içerir.

Sağlığımız için Yumurtada şeker ve karbonhidrat hiç yoktur. Sağlığımız için Yumurtayı değerli bir gıda maddesi yapan şey ise herşeyden önce protein içeriğidir. Sağlığımız için Yumurta Proteini 63 gram gelen büyük boy bir tavuk Sağlığımız için Yumurtası ortalama 8 gram protein ihtiva eder. Yetişkin bir insanın her 1 kg’lik vücut ağırlığı için günde 0,8 gram protein alması gereklidir. Yani 80 kg. iseniz günde 64 gram protein gerekir. Büyüme çağındaki çocuklar, hamileler ve emziren anneler için ihtiyaç biraz daha fazladır. Sağlığımız için Yumurta, bu ihtiyacı karşılamaya gayet hesaplı bir katkı sağlayabilecek bir gıdadır. Sağlığımız için Yumurtanın mükemmel bir protein kaynağı olması sadece bol protein içermesinden değil, aynı zamanda içerdiği proteinin iki özelliğinden kaynaklanır. Protein, Sağlığımız için Yumurtanın en büyük özelliklerinden biri kırmızı ete oranla çok daha ucuz bir “kaliteli” protein kaynağı olması. 1 orta boy Sağlığımız için Yumurta 5.5 gram protein içeriyor ve bu miktar günlük protein ihtiyacının %11’ini karşılıyor. Illinois Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre Sağlığımız için Yumurta özellikle sporcularda kas kitlesinin artması ve enerjinin korunması için tüketilebilecek en faydalı besinlerden biri. Aynı araştırma haftada Sağlığımız için 6 adet Sağlığımız için Yumurta yemenin vücudun enerji üretimini belirgin oranda arttırdığını ortaya koyuyor. Birincisi Sağlığımız için Yumurta proteini tam proteindir. Proteinler, amino asit adı verilen yaklaşık yirmi çeşit yapı taşından oluşur ve bunların bir kısmı diğer amino asitler kullanılarak vücudumuzda üretilebilirken dokuz amino asit vücutta üretilemez ve besinlerden alınması şarttır. Bunlar, esansiyel amino asitlerdir ve bunların hepsini birlikte içeren gıdalara tam protein denir.

Sağlığımız için Yumurtanın içinde A, B, D ve E vitaminleri bulunmaktadır. Diğer birtakım vitaminleri de içerir. A vitamini Sağlığımız için Yumurtanın sarı kısmında bulunan bir vitamindir. Özellikle gözler için faydalı olan bu vitamin, kemik gelişiminin sağlıklı oluşunu ve diş sağlığı için de gerek duyulan bir vitamindir. Enfeksiyona karşı koruma sağlar, solunum sistemini ve sindirim sistemini güçlendirir. Bağışıklığa katkı sağlar.
Sağlığımız için Yumurtanın Besin Değeri 1 orta boy çiğ Yumurta (44 gr)
63 kalori
4 gr yağ
32.6 mg omega 3 yağ asidi
505 mg omega 6 yağ asidi
110 mg kolin
33.4 gram su
186 mg kolesterol (günlük ihtiyacın %62’si)
5.5 gr protein (günlük ihtiyacın %11’i)
214 IU A vitamini (günlük ihtiyacın %4’ü)
15.4 IU D vitamini (günlük ihtiyacın %4’ü)
0.4 mg E vitamini (günlük ihtiyacın %2’si)
0.2 mg riboflavin (günlük ihtiyacın %2’si)
0.1 mg B6 vitamini (günlük ihtiyacın %3’ü)
20.7 mcg folat (günlük ihtiyacın %5’i)
0.6 mcg B12 vitamini (günlük ihtiyacın %9’u)
23.3 mg kalsiyum (günlük ihtiyacın %2’si)
0.8 mg demir (günlük ihtiyacın %4’ü)
5.3 mg magnezyum (günlük ihtiyacın %1’i)
84 mg fosfor (günlük ihtiyacın %8’i)
59 mg potasyum (günlük ihtiyacın %2’si)
61.6 mg sodyum (günlük ihtiyacın %3’ü)
0.5 mg çinko (günlük ihtiyacın %3’ü)
13.9 mcg selenyum (günlük ihtiyacın %20’si) içerir.

Sağlığımız için Yumurta dünyanın en besin dolu yiyeceklerinden biridir Sadece bir Sağlığımız için Yumurta inanılmaz miktarda protein, vitamin, mineral ve diğer eser maddeleri içerir. Sadece 1 adet büyük  Yumurta:
B12 Vitamini: Günlük ihtiyacınızın %9’unu
B2 Vitamini: Günlük ihtiyacınızın %15’ini
Folate: Günlük ihtiyacınızın %5’sini
A Vitamini: Günlük ihtiyacınızın %6’sını
B5 Vitamini: Günlük ihtiyacınızın %7’sini
Selenyum: Günlük ihtiyacınızın %22’sini
Fosfor: Günlük ihtiyacınızın %9’unu karşılar.

Bir başka deyişle Sağlığımız için Yumurtadaki protein vücudunuz bütün ihtiyacını tek başına karşılayabilecek niteliktedir. İkincisi, Sağlığımız için Yumurta proteini biyolojik değeri en yüksek doğal proteindir. Biyolojik değer, belli bir gıdadaki proteinin yüzde kaçının vücutta emilip kullanılabildiğini gösterir ve Sağlığımız için Yumurta için bu değer yüzde 94’tür. Bu yüzden Sağlığımız için Yumurta, protein kalitesi açısından en üst standart kabul edilmektedir. Bir Sağlığımız için Yumurtada bulunan proteinin yarısından biraz fazlası beyazında geri kalanı da sarısındadır. Sağlığımız için Yumurtanında akında hiç yağ bulunmadığı ve nerdeyse tamamen protein ve sudan ibaret olduğu için yağ yakıp kas yapmak isteyen sporcular bazen sadece Sağlığımız için Yumurta beyazı yemeyi tercih ederler. Öte yandan Sağlığımız için Yumurta sarısı da başka besin maddeleri açısından çok zengindir. Sağlığımız için Yumurtada Hangi Vitaminler Var? Sağlığımız için Yumurtada çeşitli vitaminler vardır ve bunlar Sağlığımız için Yumurtanın sarısında bulunur. Sağlığımız için Yumurtadaki A vitamini miktarı ilk bakışta az gibi bözükmektedir ama Sağlığımız için Yumurtadaki A vitamini havuç gibi bitkilerdekinden daha faydalı olduğu için bir Sağlığımız için Yumurta yetişkin bir insanın günde alması gereken A vitamini değerinin onda birini içerir. Bir Sağlığımız için Yumurta ayrıca bir ergen veya yetişkinin günlük D vitamini ihtiyacını en az yüzde onunu karşılar.

Bilindiği üzere D vitamini büyüme ve kemik sağlığı açısından vazgeçilmez olduğu gibi hastalıklara karşı direnci artırmaktadır. Sağlığımız için Yumurtada B grubu vitaminlerinden B2, B5, B6, folik asit ve B12 vitamini bulunur. B vitaminleri metabolizmanın düzenlenmesi için gereklidir ve özellikle B12 vitamini sinir sistemi ve kan hücrelerinin üretilmesi gibi hayati görevler yapar. Bir Sağlığımız için Yumurta B12 vitamini ihtiyacının üçte birini karşılayarak beslenmenize yeri doldurulmaz bir katkı sağlar. Sağlığımız için Yumurtada C vitamini ve K vitamini ise yoktur. Selenyum insan vücudunda kullanılan minerallerden birisidir. Çeşitli faydaları olan selenoproteinler ve bazı antioksidanların üretilmesini sağlar. Sağlığımız için Yumurta selenyum açısından zengindir ve bir Sağlığımız için Yumurta günlük ihtiyacın üçte birinden fazlasını sağlayabilir. Sağlığımız için Yumurtada bunun dışında fosfor, demir, çinko ve az miktarda kalsiyum bulunur.

Kolin Sağlığımız için Yumurta kolin adlı organik maddeyi en çok içeren gıdalardan birisidir. Kolin bedenimizde kendi başına işe yaradığı gibi betain adlı başka bir maddenin de üretilmesini sağlar. Kolin ve ondan sentezlenen betain, vücudumuzun sağlığı açısından çok yönlü etkilere sahiptir. Araştırmalara göre, kolin ve betain; kalp ve dolaşım sistemi sağlığına katkı sağlar, beyni ve algıyı kuvvetlendirir, karaciğer yağlanmasını engeller, böbreklerin düzgün çalışmasını sağlar, kas dokularını korur ve sinir iletilerinin kaslara aktarılmasına yardımcı olur. Yetişkin bir insanın günde ortalama 500 mg kolin alması gerekmektedir ve büyük bir Sağlığımız için Yumurtada bunun tam olarak üçte biri mevcuttur. Sağlığımız için Yumurtada Omega3 varmı? Sağlığımız için Yumurtada 30-40 mg omega3 bulunur ama bu çok az bir miktardır. Şöyle ki 100 gram hamsi yeseniz en az bir gram omega3 alırsınız yani Sağlığımız için Yumurtanın 25-30 katı. Bu yüzden Sağlığımız için Yumurta omega3 açısından pek zengin bir gıda sayılmaz. Bununla beraber doğal ortamda yaşayan tavukların Sağlığımız için Yumurtası veya özel yemlerle beslenen tavuklarun Sağlığımız için Yumurtasında biraz daha fazla omega3 bulunması mümkündür. Ancak bu fazlalığın ne kadar olduğunu tam olarak ölçmek de oldukça güçtür. Sağlığımız için Yumurta Zayıflatırmı? Cevap evet. Sağlığımız için Yumurta o kadar doyurucu bir besindir ki Sağlığımız için Yumurta yedikten sonra gün boyu daha az acıkırsınız ve daha az kalori alırsınız. Bu konudaki bir deneyde diyet yapan insanlar iki gruba ayrılmış ve bir grup, kahvaltıda hamur işi yerine Sağlığımız için Yumurta yemiştir. Sonuçta kahvaltıda Sağlığımız için Yumurta yiyenlerin gözle görülür şekilde daha çok kilo verdiği görülmüştür.

Kolesterol: Kaç Sağlığımız için Yumurta Yemeliyiz? 1 Vitamin K Doğal Sağlığımız için Yumurta akında hiç kolesterol yoktur ama sarısı kayda değer miktarda kolesterol içerir. Geçmişte kolesterollü gıdalar tüketmenin kalbe zararlı olduğu düşünülüyordu ve bu yüzden beslenme uzmanları Sağlığımız için Yumurtayı tavsiye etmiyordu. Yakın zamanda yapılan araştırmalar ise kalp hastalığı riskini artıranın kolesterollü gıdalardan ziyade doymuş ve trans yağlar olduğunu ortaya koymuştur. Sağlıklı insanların haftada yedi Sağlığımız için Yumurtaya kadar yemesinin bir sağlık riski oluşturmadığı kabul edilmektedir. Yine de; yüksek kolesterol, şeker hastalığı ve kalp hastalığı riski taşıyanlar beslenme programlarına Sağlığımız için Yumurtayı dahil etmeden önce doktora danışmalıdır. Sağlığımız için Yumurtanın Başka Zararları Olabilir Mi? Gıda zehirlenmelerinin sorumlusu yiyeceklerden birisi Sağlığımız için Yumurtadır. Bu yüzden bozuk Sağlığımız için Yumurta yememeye özen göstermeliyiz. Sağlığımız için Yumurtayı suya koymak bayat mı taze mi olduğunu anlamaya yardımcı olabilir çünkü bayat Sağlığımız için Yumurta içinde biriken gaz yüzünden suya batmaz. Ancak daha güvenilir bir yol son kullanma tarihine bakmak. Son kullanma tarihi geçmiş veya kırık Sağlığımız için Yumurtaları yemeyiniz ve Sağlığımız için Yumurtaları buzdolabında veya uygun serin yerlerde saklamaya gayret ediniz. Sağlığımız için Yumurta alerjisine gelince, en sık görülen alerji türlerinden birisidir. Deride kaşıntı ve kızarıklık en yaygın belirtisi olup çocuklarda daha çok görülür. Böyle birşeyden şüphelenenlerin doktora gitmesi gerekir.

Sağlığımız için Yumurta Kabuğu Yenir Mi? Sağlığımız için Yumurta kabuğu kalsiyum açısından son derece zengin olduğu için kabukları toz haline getirip yemeklere katarak tüketenler vardır. Ancak Sağlığımız için Yumurta kabuğu tavuk dışkısı ve bakteriler içerebilir, iyice toz haline gelmeyen Sağlığımız için Yumurta kabukları keskin olabilir ve Sağlığımız için Yumurta kabuğu tozu boğaza kaçabilir. Bu gibi risklerden dolayı Sağlığımız için Yumurta kabuğunu yemeyi denemek o kadar da iyi bir fikir olmayabilir. Çiğ Sağlığımız için Yumurta Yenir Mi? Tüm yiyecekler pişince besinlerin bir kısmı ölür. Çiğ Sağlığımız için Yumurtadaki vitaminler de pişmiş Sağlığımız için Yumurtadan birazcık daha fazladır. Ancak bu durum protein için geçerli değildir. Çiğ Sağlığımız için Yumurtadaki protein vücutta tam olarak sindirilmez. Üstelik çiğ Sağlığımız için Yumurtada salmonella ve başka bakteriler olabilir ve besin zehirlenmesi riski yüksektir. Bu yüzden çiğ Sağlığımız için Yumurta yemek doğru değildir. Sonuçta Sağlığımız için Yumurta Yiyin Miktarı abartılmadığı sürece, sağlıklı bir insan için Sağlığımız için Yumurta dengeli ve iyi beslenmenin bir parçasıdır. Özellikle büyüme çağındaki çocuklar Sağlığımız için Yumurta yemenin faydasını görecektir.

Bu yüzden Sağlığımız için Yumurtayı evinizden eksik etmemek ve düzgünce saklayıp iyi pişirerek tüketmek yerinde olacaktır, diyebiliriz. Kolesterole etkisi nedeniyle en çok tartışılan gıdalardan biri olan Sağlığımız için Yumurta son yıllarda “faydalı” gıdalar arasındaki yerini yavaş yavaş geri almaya başladı. Sağlığımız için Yumurtanın kötü şöhretinin nedeni içerdiği kolesterol miktarıdır. Ancak günümüzde yapılan araştırmalar Sağlığımız için Yumurtada bulunan kolesterolün kötü kolesterolü yükseltmediği ve aksine iyi kolesterolü yükselttiğini ortaya koyuyor. 1 orta boy Sağlığımız için Yumurta yaklaşık 186mg kolesterol içeriyor. Bu miktar sağlıklı bir kişinin 1 günde alması gereken kolesterol miktarının yaklaşık yarısı. Yani günde 1 Sağlığımız için Yumurta yemek yüksek kolesterole neden olmuyor ancak, kolesterolün tehlikeli boyutlara çıkmaması için gün boyu tükettiğiniz Sağlığımız için Yumurta dışındaki gıdalara da özen göstermelisiniz. Yüksek kolesterol nedeniyle düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız ve Sağlığımız için Yumurta yiyip yememek konusunda tereddütte kalıyorsanız doktorunuza danışabilirsiniz.

Omega 3 Kalp hastalıkları, kanser, artrit gibi kronik hastalıklara yakalanma riskini düşüren omega3 yağ asitleri genel sağlığımızı korumak için kritik öneme sahiptir ancak vücudumuz tarafından üretilmez. Eksikliğinde halsizlik, hafıza zayıflığı, cilt kuruluğu, kalp hastalıkları ve kan dolaşımının zayıflaması gibi sorunlara neden olan omega 3 Sağlığımız için Yumurtada önemli oranda bulunmaktadır. 1 orta boy Sağlığımız için Yumurta (omega 3 ile zenginleştirilmemiş normal Sağlığımız için Yumurta) 32.6 mg omega 3 yağ asidi içerir.
B Vitamini: Kasların ve kalbin normal fonksiyonunu devam ettirmesi için önemli olan B1 ve B2 vitaminleri, sinir ve sindirim sistemleri tarafından kullanılan B3 vitamini, normal bir büyüme ve gelişim için gerekli olan B5 ve B12 vitaminleri, gıdalar yoluyla alınan proteinin vücut tarafından işlenmesinde kullanılan ve bağışıklık sistemi için gerekli olan B6 vitamini, hormon üretiminde kullanılan B7 vitamini ve hücrelerin DNA üretiminde kulanılanB7 vitamini, yani tüm B vitaminleri Sağlığımız için Yumurtada bulunmaktadır. B kompleks vitaminlerini yetersiz olarak almak böbrek hastalıkları, tip 2 diyabet, katarakt, kalp hastalıkları, meme kanseri, kolon kanseri, pankreas kanseri gibi son derece ciddi hastalıklara yakalanma riskini arttırmaktadır. Sağlığımız için Yumurtayı özellikle B7 ve B12 vitaminleri için tüketebilirsiniz. 

Kolin ve Sağlığımız için Yumurta, B kompleks vitaminlerinden biri olan ve vücudun normal fonksiyonlarını yerine getirmesi için oldukça önemli bir bileşen olan “kolin” bakımından en zengin gıdalardan arasında yer almaktadır. Yetişkin erkekler için 550mg, kadınlar içinse 450mg günlük kolin alınması önerilmekle birlikte ortalama bir diyette genellikle bu rakamın altında kalınmaktadır. Hücre yapısının korunması, sinir hücreleri arasında iletişimin korunması, yağların kan yoluyla karaciğere taşınması gibi önemli fonksiyonları olan kolinin eksikliğinde damar tıkanıklığı, karaciğer hastalıkları ve nörolojik hastalıkların riski artmaktadır. 1 adet büyük boy Sağlığımız için Yumurta ortalama 80-100mg kolin içerir. 

D Vitamini: Uzun dönemli eksikliğinde çocuklarda astım, yetişkinlerde bilişsel zayıflama, kanser, kalp ve damar hastalıkları riskini attıran D vitamini için en iyi kaynak güneş ışınlarıdır. Uzmanlar günde 10-15 dakika güneşe çıkmanın D vitamini eksikliğini önleyeceğini belirtiyorlar. Ancak az güneş alan bir iklimdeyseniz ve D vitamini takviyesi kullanmak istemiyorsanız D vitamini içeren gıdaları daha çok tüketmeniz gerekebilir. Sağlığımız için Yumurta, D vitamini içeren nadir gıdalardan biridir ve 1 orta boy Sağlığımız için Yumurta günlük D vitamini ihtiyacının %4’ünü karşılar. D vitamini içeren diğer bazı gıdalar ise şöyle; balık, balık ciğeri, istiridye, şarküteri ürünleri ve mantar çeşitleri.

Her Sağlığımız için Yumurta Aynı Değil Markette Sağlığımız için Yumurta reyonuna gittiğinizde pek çok farklı Sağlığımız için Yumurta çeşidiyle karşılaşabilirsiniz. Sağlığımız için Yumurtalar, üretildikleri tavuk çiftliğinin koşullarına ve hayvanların beslenme şekline göre farklılaşır. Geleneksel Sağlığımız için Yumurtalar: Standart ve en ucuz market Sağlığımız için Yumurtasıdır. Bu Sağlığımız için Yumurtalar çoğunlukla gün ışığı görmeyen, vitaminlerle (bazen antibiyotik ve hormonlarla) gelişim süreci hızlandırılan tavuklardan elde edilmektedir. Organik Sağlığımız için Yumurtalar; Organik Sağlığımız için Yumurtalar organik gıdalarla beslenen tavuklardan elde edilir. Hayvanın gelişim sürecinde herhangi bir hormon veya antibiyotik kullanılmaz. Organik Sağlığımız için Yumurta üretiminde hayvanın gün ışığına erişimi kısıtlıdır. Çayır Sağlığımız için Yumurtası; “Serbest gezen tavuğun Sağlığımız için Yumurtası” olarak bilinen çayır Sağlığımız için Yumurtası adı üstünde dışarıda serbest gezen, bitki ve haşere (tavuğun doğal besini) yiyen tavuklardan elde edilir. Uzmanların en çok tavsiye ettiği Sağlığımız için Yumurtadır ancak klasik Sağlığımız için Yumurtaya göre oldukça pahalıdır. Organik Sağlığımız için Yumurtayla serbest gezen tavuk Sağlığımız için Yumurtası aynı şey değildir. Omega 3 Bakımından Zenginleştirilmiş Sağlığımız için Yumurtalar Geleneksel tavuk çiftlikleriyle aşağı yukarı aynı koşullardaki çiftliklerde üretilir. Ancak hayvanların beslenmesinde keten tohumu gibi omega 3 bakımından zengin yemler kullanılır. Omega 3 bakımından zenginleştirilmiş Sağlığımız için Yumurtalarda normal Sağlığımız için Yumurtanın 5 katına kadar daha fazla omega 3 bulunur. Serbest gezen tavuğun Sağlığımız için Yumurtası ile geleneksel Sağlığımız için Yumurta arasındaki en önemli fark besin değeridir. Gezen tavuk Sağlığımız için Yumurtası normal Sağlığımız için Yumurtaya göre 3 kat daha fazla E vitamini, 1.5 kat daha fazla A vitamini, 7 kat daha fazla beta karoten, 3 kat daha fazla omega 3, 1/3’ü kadar kolesterol içerir.

Ayrıca Sağlığımız için Yumurta gerçekten yiyebileceğiniz en sağlıklı, en muhteşem gıdalardan biri. Ama ne yazık ki uzun bir süre boyunca Sağlığımız için Yumurta sağlıksızdır denilerek insanlar korkutuldu. İnsanlar pek çok konuda yanlış bilimsel bilgilerle korkutulduğu gibi oldukça sağlıklı olan Sağlığımız için Yumurta, kırmızı et, Hindistan cevizi yağı gibi gıdalar da “kalp hastalığına neden oluyor” yalanıyla yıllarca kötülendi. Oysa son yapılan araştırmalar bunların gerçek olmadığını ve bu saydığım gıdaların ve özellikle de Sağlığımız için Yumurtanın inanılmaz sağlıklı bir gıda olduğunu gösteriyor. İşte Sağlığımız için Yumurtayı muhteşem bir yiyecek yapan gerçekler bunlar gözüksede gelecek zamanda daha ne gibi faydaları çıkar bilinmez. sağlıklı bir gıda. Üstelik ucuz ve kolay bulunabiliyor. Bol bol Sağlığımız için Yumurta tüketmeye çalışın.

Taze Tavuk Yumurtanın içeriğindeki zengin E vitamini oranı, oksidasyonu önleyici etkisi sayesinde vücudu zararlı toksin maddelere karşı korur. İçeriğindeki çinko minerali özellikle büyüme ve gelişme çağındaki çocuklar için çok önemlidir. Hayvansal bir gıda olan Taze Tavuk Yumurta, anne sütünden sonra insanın gereksinimi olan bütün besinleri bünyesinde bulunduran tek gıdadır. Taze Tavuk Yumurta tüm gıdalar içerisinde en kaliteli proteini içeren bir besin olup. Taze Tavuk Yumurtadaki proteinde insan bünyesinde sentezlenemeyen ve gıdalar ile dışarıdan alınması gerekli olan “amino asitler” mevcuttur. Taze Tavuk Yumurta Çok düşük miktarda yağ içeren Taze Tavuk Yumurta başta A, D, E, B vitaminleri ile diğer çeşitli vitaminleri, demir ve çinko gibi sağlığımız için çok önemli olan mineralleri de büyük miktarlarda içerir. Taze Tavuk Yumurta sarısında bulunan A vitamini gözlerin iyi görmesini sağlar, kemik gelişimi ve sağlıklı dişler için gereklidir. Hücrelerin gelişmesine yardımcı olur. Solunum ve sindirim sistemlerinin sağlıklı çalışmasını ve insan vucudundaki enfeksiyonlara karşı direnç göstermesini sağlayarak bağışıklık sistemine destek verir. D vitamini vücuttaki kalsiyumun kullanılmasına destek olur. Taze Tavuk Yumurta sarısı, D vitamini sağlayan ender gıdalardan biri olup, güneş ışınlarından yeterli oranda yararlanılması şartıyla özellikle çocuklardaki D vitamini eksikliğine bağlı kemik bozukluğu hastalıklarını önlemeye yararlıdır. Bilimsel bir incelemeye göre her gün yenen 1 Taze Tavuk Yumurta içeriğindeki Kolin, Lutein ve Zezantin maddeleri nedeniyle hafızayı güçlendirmeye iyi gelir. Zengin B2 vitamini içeren Taze Tavuk Yumurta, deri ve göz sağlığı için çok insana yararlıdır. Taze Tavuk Yumurtada bulunan kolin maddesi, beyin fonksiyonlarının yerine getirilmesinde önemli rol oynamakta olup, Zezantin ve Lutein maddeleri de hafızayı güçlendirmeye iyi gelir. Taze Tavuk Yumurtanın içinde bolca bulunan ve vücudun kan yapımı için gerekli olan Demir yetersiz oranda alındığında kansızlık (anemi) hastalığı meydana çıkar. Demir; Büyüme, gelişme ve bağışıklık koruma sağladığından, demir eksikliği olan çocuklarda öğrenme zorluğu ortaya çıkabilir. (Taze Tavuk Yumurtada C vitamini olmamasına rağmen C vitamini içeren bir gıdayla yenilirse bünyesindeki demirin kolayca emilimini artırmış olursunuz.) İçeriğindeki çinko minerali özellikle büyüme ve gelişme çağındaki çocuklar için çok önemlidir.

İnsan vucudundaki insan vucudundaki enfeksiyon Hastalıkları, tüm dünya ülkelerinde tıp teknolojisindeki hızlı gelişmelere rağmen sık görülen, ölümlere yol açabilen hastalık grubu olarak tanımlanır. Çeşitli coğrafyalarda farklı insan vucudundaki insan vucudundaki enfeksiyonlar görülmesine rağmen gelişmiş ülkelerde bile tüberkülozdan viral hepatite kadar çok çeşitli bulaşıcı hastalıklar yaygın olup hızlı tanı ve uygun şifası gerektirir. İnsan vucudundaki insan vucudundaki enfeksiyon Hastalıkları Bölümü’nde; ateşle seyreden hastalıklar, soğuk algınlığı, grip, sarılıklar (hepatit A, hepatit B, hepatit C ve diğerleri), AIDS (HIV) ve diğer viral hastalıklar, döküntülü hastalıklar, ishal, besin zehirlenmesi, parazit hastalıkları, sistematik mantar insan vucudundaki insan vucudundaki enfeksiyonları, menenjit gibi bulaşıcı hastalıkların ayakta veya yatarak, tanı, şifası ve takibi yapılıyor. Bazı hastalıkların tanısı için gerekli ileri laboratuvar teknikleri ve moleküler yöntemler, hastane laboratuvarlarında yapılabiliyor ve hızlı şifaye olanak sağlıyor.
Son yıllarda hastanelerde en önemli sorunlardan biri olan hastane insan vucudundaki enfeksiyonlarının Hastanede, İnsan vucudundaki enfeksiyon Kontrol Komitesi kurulmuş olup hastalara şifaleri boyunca hijyenik bir ortamda hizmet sunuluyor. Türkiye’de bir ilk olarak tüm hasta yatakları yüksek sıcaklıkta su püskürtme sistemi ile yıkanabiliyor. Hava ve yüzey dezinsan vucudundaki enfeksiyonları en güncel yöntemlerle yapılıyor. İnsan vucudundaki enfeksiyon oluşumu, bakteri, virüs, mantar ya da parazit gibi organizmaların vücuda girmesi ve yerleşmesi sonucu meydana gelmektedir. Vücutta insan vucudundaki enfeksiyon oluştuğu zaman, doğal olarak insan vucudundaki enfeksiyonlu hastalıklarda gelişmeye başlar. Birçok organizma vücudumuzda yaşamaktadır. Bu organizmalar normalde zararsızdır ve hatta insana yararlı olanları dahi vardır. Fakat bulundukları bazı koşullar nedeni ile bazı organizmalar hastalık oluşumuna yol açabilmektedir.


Bazı insan vucudundaki enfeksiyonlu hastalıklar kişiden kişiye geçebildiği gibi bazı diğer insan vucudundaki enfeksiyonlar ise, böcek ısırması ya da hayvan ısırması sonucu insanlara geçebilmektedir. Bazı, gıdalar ve içme sularından dolayı da insan vucudundaki enfeksiyon bulaşması ihtimali vardır. Ayrıca, bulunulan çevrede bir insan vucudundaki enfeksiyon gelişmesinden dolayı da, insan vucudundaki enfeksiyon bulaşabilmektedir. Genellikle şifası mümkün olan insan vucudundaki enfeksiyon tabanlı hastalıklar, bazen hayati tehlike oluşturabilmektedir. Birçok insan vucudundaki enfeksiyon hastalığı, örneğin; kızamık ve suçiçeği gibi, aşı yolu ile önlenebilmektedir. Her insanın bağırsaklarında besinlerin parçalanmasında kullanılan be tehlikeli mikrop ve parazitlerle savaşan probiyotik adı verilen bakteriler bağırsaklarda yer almaktadır. Bu bakteriler lactobacillus ve bifidobacterium adı verilen bakterilerdir. Gıdalardan, vitaminler ve minerallerin alınmasına yardımcı olur ve idrar yolu patojenlerine karşı bağırsaklarınızı korur. Bazı durumlarda bu yararlı bakterilerin sayılarında git gide azalmalar olur ve sindirim sistemi de sekteye uğrayarak yavaşlar. Bu gibi durumlarda probiyotik yönünden zengin gıdalarla bu iyi huylu bakterilerin sayısını da artırabiliriz. Bu besinleri sizler için araştırdık ve aşağıda sizlerle buluşturuyoruz
Bağırsak insan vucudundaki enfeksiyonları vücutta bir çok farklı belirti göstererek oluşabilir ve bağırsak insan vucudundaki enfeksiyonlarını oluşturan mikropları bakteri , mantar , virüs ve küf olarak sıralayabiliriz. Bağırsak insan vucudundaki enfeksiyonları karın ağrısı , ishal , mide bulantısı , kusma ya da kabızlık gibi kısa sürede şifa edilebilir sonuçlar doğurmasına rağmen ciddi bağırsak hastalıklarına da gebe olabilir. Bağırsak insan vucudundaki enfeksiyonlarının nedenleri Parazitler bağırsağımız da bulunan küçük bakterilerden oluşurlar ve bağırsaktaki sindirim gören besinlerden yararlanarak büyürler ve hatta kimi zaman gözle görünür hale bile gelebilirler. Bu durumda bağırsaktan emilip kana karışabilir ve hayati tehlike yaratabilirler. Böyle bir durumda acil olarak tıbbi yardım alınmalıdır.


Staphylococcus, Her türlü et ürünleri ya da Taze Tavuk Yumurta çeşitleri uzun süre oda sıcaklığında bekletildiğinde Staphylococcus mikrobu üreyerek çoğalır ve yaklaşık 8 ile 12 saat arasında bağırsak insan vucudundaki enfeksiyonunu başlatır.
Salmonella, İyi pişmemiş ya da çiğ etlerde üreyebilen Salmonella mikrobu iyi arıtılmamış kaynak sularında da bulunabilir.
Çıban, deri üzerinde oluşan bakteriyel bir insan vucudundaki enfeksiyondur. Deri üzerinde bulunan ve ağrılı, şiş apseye denilmektedir. Çıbanlar genellikle evde yapacak olduğunuz bakımlar sayesinde şifa edebilirsiniz. Ancak bazı durumlarda, çok ağrılı ve acılı çıbanlar sonucunda tıbbı bir yardıma ihtiyacınız olabilmektedir. Çıban, merkezinde dolu irin ile büyük ve sert sivilce şeklinde oluşmaktadır. Çıbanların oluşmasında birçok neden bulunmaktadır. Bunların yanı sıra çıbanların oluşmasında bazı belirtiler mevcuttur. Çıban belirtileri kişilerin cilt durumları, beslenme alışkanlıklarına ve bağışıklık sistemine göre farklılıklar göstermektedir. Genel belirtileri ise şöyle sıralanmaktadır; İnsan vucudundaki enfeksiyona sıklıkla bakteriler neden olur. Bakteriler, epididime farklı yollardan ulaşabilir. Çocukluk döneminde bakteri genellikle idrar kesesi ya da böbrekte var olan insan vucudundaki enfeksiyondan epididime ve testise ulaşır. Özellikle 1 yaşından küçük çocuklarda sıklıkla doğuştan gelen bir üriner sistem anomalisi (vezikoüreteral reflü vb) vardır, bundan dolayı bakteri kökenli böbrek ve mesane insan vucudundaki enfeksiyonu bu çocuklarda daha kolay insan vucudundaki enfeksiyon ortaya çıkmaktadır. Ayrıca üriner sistem ile ilgili operasyon geçiren, idrar sodası taşıyan çocuklarda görülebilir. Henüz ergenlik çağına ulaşmamış çocuklarda epididmitlerin çoğunun nedeni bilinmemekle birlikte Haemophilus influenzae tip B, salmonella, kabakulak ve klamidya isimli mikroorganizmaların etken olabileceği bildirilmiştir.


Seksüel olarak aktif erkeklerde bakterinin bulaş yolu üretradır. Öncelikle üretrayı tutan ve cinsel yolla bulaşan gonore ve klamidya gibi bakteriler en sık görülen hastalık etkenleridir. İdrar yaparken yanma ve akıntı şeklinde üretra insan vucudundaki enfeksiyonu belirtilerini takiben orşiepididimit gelişir. Bazen bakteriler üretra insan vucudundaki enfeksiyonu yapmadan direkt olarak epididim ve testise de ulaşabilir. Homoseksüel erkeklerde ise anal ilişkiye bağlı olarak bağırsak kökenli bakteriler ve Haemophilus influenzae isimli mikroorganizma insan vucudundaki enfeksiyon kaynağı olabilir. 35 yaş üzerindeki erkeklerde cinsel yolla bulaşmayan ama idrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonuna ya da prostat iltihabına neden olan bakteriler hastalık etkenidir. İnsan vucudundaki enfeksiyona neden olan bakteriler kan yolu ile epididime ulaşabilirler, bunun tipik örneği tüberküloz hastalarında görülen tüberküloz epididmittir. İyi huylu prostat büyümesi ve üretra darlığı gibi aşağı idrar yollarında anatomik bozukluğu olan ya da bu bölgelerden operasyon veya girişim geçirenlerde ve sonda taşıyanlarda orşiepididimit ortaya çıkabilir. Bağışıklık sistemini baskılayan ilaç kullananlarda veya AIDS hastalarında virüslere bağlı epdidimoorşit ortaya çıkabilir. Kalp ritim bozukluğu şifasinde kullanılan amiodaron isimli ilaç epididim baş kısmında birikerek kimyasal epididimite neden olabilir. Ağır kaldırma ile ortaya çıkan basınç artışı sırasında steril idrarın idrar yollarından epididime geri akımı ile kimyasal epididimit gelişebilir. Aşırı cinsel heyecan sonrasında epididmit ortaya çıkabilir. Hastaların bir kısmında ise hastalığın nedeni bilinemez.


Akut Epididimitin belirtileri nelerdir? İlk belirti, epididimde ve testiste künt vasıflı çok şiddetli ağrıdır. Ağrı testisin arkasından başlar ve ardından tüm testise yayılır. Daha sonra kasıklara doğru yayılmaya başlar, hastalar ayakta iken ve yürürken ağrıyı hafifletmek için testisini yukarı kaldırma gereği duyarlar. Bu belirti ortaya çıkmadan önce insan vucudundaki enfeksiyonun kaynağı olabilecek idrar yollarındaki bir başka yerdeki insan vucudundaki enfeksiyon belirtileri ortaya çıkmış olabilir. Bunlar; cinsel yolla bulaşan üretritde üretra kaynaklı akıntı, üretrada yanma ve kaşıntı, idrar kesesi insan vucudundaki enfeksiyonu (sistit) geçirenlerde kasık ağrısı, sık idrar gitme, acil idrar hissi ve ağrılı idrar yapma, prostat insan vucudundaki enfeksiyonu (prostatit) bulunanlarda ateş, makata vuran ağrı, sık idrar gitme, acil idrar hissi ve ağrılı idrar yapma, böbrek insan vucudundaki enfeksiyonu (pyelonefrit) geçirenlerde yan ağrısı ve yüksek ateştir. Bazı hastalarda burada bahsedilen diğer insan vucudundaki enfeksiyon belirtileri olmadan hastalık doğrudan epididimden başlayabilir.
Diğer önemli belirti, torbadaki şişliktir. Hızla ortaya çıkar ve organ 3–4 saat içinde iki-üç misli boyuta ulaşabilir. Torbalar kızarır, dokunmakla hassastır, ciltte sıcaklık olur. Hafif bir ateş yükselmesi olabileceği gibi 40 C° ye kadar yükselen ateş ile birlikte üşüme-titreme atağı gelişebilir. Tüberküloz epididimit, genellikle ağrısızdır ve ateş olmaz, kimyasal epididimit ve amiodarona bağlı epididimit belirtileri daha hafiftir. İnsan vucudundaki enfeksiyonlar vücudumuzun her bölgesinde meydana gelebilen, bakteriler, virüsler veya parazitler tarafından oluşturulan ve bir kısmı bulaşıcı olabilen hastalıklardır. Tanı yöntemlerindeki ilerlemeler ve yeni antimikrobiyal ilaçların kullanımı sonucunda birçok insan vucudundaki enfeksiyon hastalığı teşhis ve şifa edilebilmektedir.


Grip, idrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonu, ishallerden ciddi hatta ölümcül olabilen AIDS, menenjit, tüberküloz, sarılıklara kadar çok geniş bir hastalık grubu insan vucudundaki enfeksiyon hastalıkları uzmanları tarafından takip ve şifa edilebilmektedir. Ateş insan vucudundaki enfeksiyon hastalıklarının en sık karşılaşılan bulgularından biri olduğu için ve insan vucudundaki enfeksiyonlar ateşin en sık nedeni olduğu için ateşi olan hastaların değerlendirilmesinde insan vucudundaki enfeksiyon hastalıkları biriminin önemli yeri vardır. Mikrobiyoloji laboratuarları insan vucudundaki enfeksiyon hastalıklarının tanısında ve takibinde belirleyici rol alır. Bu hastalıklara sebep olan mikroorganizmalar kültür yöntemleri ile, serolojik testlerle veya direk incelemelerle gösterilebilir. İnsan vucudundaki enfeksiyon hastalıkları uzmanları özellikle yoğun bakım ünitelerinde çok dirençli mikroorganizmaların sebep olduğu hastane insan vucudundaki enfeksiyonlarını takip etmek ve bunları önlemeye yönelik ekip çalışmaları planlar ve uygular. Bu amaçla kurulan insan vucudundaki enfeksiyon kontrol komitesi uygunsuz antibiyotik kullanılmasını engelleme, insan vucudundaki enfeksiyon kontrolü için personeli devamlı eğitme, hastanenin tüm birimlerinin uygun ve etkin biçimde temizliğini denetleme görevlerini yürütür. İnsan vucudundaki enfeksiyon hastalıkları uzmanları erişkin kişilerin aşı gereksinimleri ve aşılanmaları konusunda danışmanlık görevi verir.


Akut Epididimit nasıl teşhis edilir? Hekim, hastanın tıbbi hikâyesini öğrenir ve fizik muayene yapar. Hastalığın tanısı, muayene ve sorgulama ile kolaylıkla konabilir. İdrar yolları ile ilgili insan vucudundaki enfeksiyon şüphesi varsa idrar tetkiki ve idrar kültürü yapılır, üretradan akıntı varsa örnek alınarak bakteri varlığı açısından incelenir. Özellikle testis torsiyonu şüphesi varsa testise gelen kan akımlarını incelemek için renkli Doppler ultrasonografi veya testis sintigrafisi tetkiki ile ayırıcı tanıya gidilir. Testis torsiyonu hastalığının şifasi, epididimoorşitten tamamen farklıdır, ayırıcı tanı yapılamayan olgularda operasyon yapılması gerekebilir, bu nedenle şüphe durumunda gerekli araştırmaların yapılması önemlidir.
Akut Epididimit nasıl şifa edilir? Şifa, hastanın yaşına ve mikroorganizmanın tipine göre farklılık gösterir. Genç ve orta yaş erişkinlerde ve cinsel yolla bulaşan mikroorganizmaların neden olduğu düşünülen olgularda 3 haftalık ağız yolu ile alınan antibiyotikler verilir. Sepsise bağlı hayatı tehdit edici bulguları olan, bağışıklık sistemi baskılanmış ya da diyabeti olan hastalar hastaneye yatırılmalı ve bulgular geriledikten 48 saat sonra taburcu edilmelidirler.
Antibiyotik şifasine ek olarak yatak istirahatı, erken evrede buz torbası tatbiki, ağrı kesiciler ve antienflamatuar ilaçların kullanımı istenir. Akut dönemden sonra 5–7. günlerde torbalara lokal sıcak uygulaması iyileşmeye yardımcı olur. İyileşme yavaş olup, belirtilerin ortadan kaybolması 2 haftayı, epididimin normal şekline dönmesi 4 haftayı bulabilir.
Tüberküloz epididimit, antitüberküloz ilaçlarla şifa edilmeye çalışılır, eğer organ hasarı fazlaysa operasyon ile testis ve epididimin alınması gerekebilir. Operasyon yapılmayanlarda iyileşme süresi çok uzundur, belirtiler tamamen ortadan kaybolmayabilir ve testiste küçülme ortaya çıkabilir. Amidarone bağlı insan vucudundaki enfeksiyonda doz azaltılması yada ilacın kesilmesi ile belirtiler geriler, başka spesifik bir şifa söz konusu değildir. Kimyasal epididimit kendiliğinden gerileyecektir.


Akut Epididimitin komplikasyonları nelerdir? İnsan vucudundaki enfeksiyon erken dönemde tanı alıp uygun şifa uygulandığında komplikasyon gelişme olasılığı çok azdır. Kan yolu ile mikroorganizma vücuda yayılabilir ve ardından sepsis gelişebilir. Diğer testise yayılıp hastalık her iki testisi tutuğunda kısırlığa ortaya çıkabilir. Tek taraflı akut insan vucudundaki enfeksiyon atağı sonrası, enderde olsa, epdidimdeki sperm taşıma kanallarında tıkanıklık ve semendeki sperm sayısında azalma olabilir. Bu durumda diğer testis etkilenmediği için hastaların çoğu çocuk sahibi olabilir. Testislerin erkeklik hormonu salgılamasında yetersizlik görülmez. Hastalık kronikleşebilir, apseleşmeye gidebilir. Apseleşme olduğunda cerrahi girişim ile boşaltılır. Zamanında müdahale edilmeyenlerde apse kendiliğinden cilde açılarak fistülleşebilir. Hastalık kansere neden olmaz.
Akut Epididimitten korunma yolları nelerdir? Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak için prezervatif kullanılması ve hastalık ortaya çıktığında herhangi bir yakınma ya da bulgu olmasa da- partnerin şifa edilmesi önemlidir. Hastalığa neden olan altta yatan diğer idrar yolları insan vucudundaki enfeksiyonları uygun bir şekilde şifa edilmelidir, bu tür epididimit cinsel partnerinize bulaşmaz bu nedenle eş şifasi gerekli değildir. Sık tekrarlayan akut atakları olan hastalara vazektomi yapılabilir.


Akut Orşit Nedenleri, Belirtileri, Şifasi Akut orşit, sıklıkla epididimit insan vucudundaki enfeksiyona eşlik eden bir insan vucudundaki enfeksiyon olmasına rağmen, sadece testisi tutan epididimde insan vucudundaki enfeksiyona neden olmayan durumlar da söz konusudur. Testis damarlanması zengin bir organdır, bu nedenle sistemik insan vucudundaki enfeksiyonlarda bakteri kan yolu ile organa ulaşarak akut insan vucudundaki enfeksiyona neden olabilirler. En sık görülen iki mikroorganizma kabakulak virüsü ve Brusella’dır. Ayrıca çok nadir de olsa tüberkülozda ve vücudun bir başka yerindeki bakteri kökenli insan vucudundaki enfeksiyon olduğunda bakterinin kana karışmasından sonra orşit ortaya çıkabilir. Belirtiler akut epididimoorşitteki gibidir. Ergenlik döneminde ve genç erkeklerde ortaya çıkan kabakulak insan vucudundaki enfeksiyonu, akut orşitin en sık rastlanan nedenidir. 10 yaşından önce kabakulak geçirenlerde çok enderdir ve neden 10 yaş üzerinde kabakulak geçirenlerde orşit gelişebilmektedir. Ek olarak kabakulak aşısı olan erişkin erkeklerde de orşit gelişebilmektedir. Bu tip insan vucudundaki enfeksiyonda tabloya epididimit eklenmez sadece testis tutulur. Belirtiler, akut epididimoorşitteki gibidir. Parotis bezlerinin şişmesinden 3–4 gün sonra orşit tabloya eklenir. %10 olasılıkla her iki testis birden tutulur. Bu durumda üç hastadan birinde kısırlık gelişmektedir. Testisin erkeklik hormonu salgılama fonksiyonu bozulmaz. Kabakulak orşitinden korunmak için doğumdan sonra 18. ayda aşı yapılmalıdır. Kabakulağın çok erken döneminde (parotis bezlerinin şiştiği, orşit belirtileri ortaya çıkmadığı) kabakulak hiperimmünglobulin uygulaması orşit olasılığını azaltmaktadır. Bakterilerin neden olduğu insan vucudundaki enfeksiyonlarda antibiyotikler verilir. Kabakulak orşitinde antibiyotiklerin insana yararsı olmaz. Ağrı ateş ve şişlik için ağrı kesici, ateş düşürücü ve antienflamatuvar ilaçlar kullanılabilir. Ayrıca yatak istirahatı, süspansuvar ve ısı uygulaması insana yararlı olur.


Kronik Epididimit Nedenleri, Belirtileri, Şifasi ve Komplikasyonları Ciddi bir akut epididimiti takip eden, genelde sık hafif epididimit atakları ile karakterize, epididimde geri dönüşü olmayan değişikliklerin olduğu, tam bir iyileşmenin mümkün olmadığı bir durumdur. Akut alevlenmeler dışında belirti vermez. Akut alevlenmelerde ağrı çok şiddetli değildir, torbalarda bir miktar şişlik ve sertlik olur, ateş yükselmez. Fizik muayenede epididim kalınlaşmış ve bir miktar büyümüştür. Kronik epididimit alevlenmesinin bakteriyel bir idrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonu nedeniyle olduğu saptanırsa antibiyotikler verilmelidir. Bazen atakları önlemek için etkilenen tarafa vazektomi yapmak veya operasyon ile epididim ve vaz deferensi cerrahi olarak çıkarmak gerekebilir. Kronik epididimit çift taraflı ise sperm kanallarında oluşan tıkanıklığa bağlı kısırlık gelişebilir. Hastalığın tekrar eden ağrı ve kısırlık olasılığı dışında çok fazla önemi yoktur, kansere neden olmaz. Ayrıca Taze Tavuk Yumurtanın beyazında (akında) kolesterol ve yağ bulunmaz. Ancak yukarıdaki tabloda görüleceği üzere 1 adet Taze Tavuk Yumurtanın sarısında yaklaşık 186 mg. kolesterol vardır.
İyi kolesterol, kötü kolesterol için zararlıdır, zararlı değildir tartışmaları tıp otoritelerini oldukça uzun zaman meşgul etse de varılan sonuç; Eğer yeterli ve dengeli olarak tüm gıda gruplarını tüketiyorsanız, bedeniniz ideal ağırlığında ise, fiziksel olarak aktif bir hayat yaşıyorsanız ve sigara içmiyorsanız Taze Tavuk Yumurtanın yüksek kolesterol içeriği nedeniyle endişe duymanıza sebep yoktur. Taze Tavuk Yumurtayı rahatlıkla yiyebilirsiniz. Ama bunlar zaten yoksa, sigara kullanıyorsanız, sabit ve hareketsiz bir yaşamınız varsa, aşırı kilo varsa, dengeli beslenmiyorsanız, kolesterolü tek başına Taze Tavuk Yumurta artırıyor demek, suçu Taze Tavuk Yumurtaya da atmak mümkün değildir. Çünkü yukarıda açıklandığı gibi Taze Tavuk Yumurtanın yüksek besin değerleri özellikle vücudun sağlıklı yapılanmasına, çocuk gelişimine iyi gelir.


İdrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonu genellikle (tüm idrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonlarının yaklaşık %95’i), idrar yolundan mesaneye kadar ulaşan bakterilerin (çoğunlukla E.Coli bakterisi) neden olduğu bir insan vucudundaki enfeksiyondur. İnsan vucudundaki enfeksiyonun sadece mesanede görülmesine “sistit” adı verilir. Ancak, idrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonu bazen üriner sisteme bağlı böbrekleri ve üst idrar kanalını etkileyebilir. Eğer insan vucudundaki enfeksiyon böbreklere ve üst idrar kanalına yayılırsa bu duruma “piyelonefrit” denilir. Alt idrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonu yolu olan sistit, üst idrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonu olan piyelonefrite göre daha az risk taşır. İdrar yolu enfeskyionu kadınlarda daha sık görülen ve tekrar eden bir sağlık sorunudur. Bunun nedeni, kadınlarda idrarı mesaneden dışarı taşıyan kanalın erkeklere göre daha kısa olmasıdır. Ayrıca menopozla birlikte düşen östrojen seviyesi idrar yolunun astarını inceltir ve bölge bakteriyel insan vucudundaki enfeksiyonlara karşı hassaslaşır. Hamilelik, idrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonu riskini arttıran bir durum değildir ancak, bu dönemde yaşanan insan vucudundaki enfeksiyonlar daha kolay yayılabilir ve anneye, dolayısıyla fetüse zarar verebilir. Bu nedenle hamilelik döneminde idrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonu belirtileri yaşıyorsanız vakit kaybetmeden hekimunuzu bilgilendirmelisiniz.


İDRAR YOLU ENFEKSİYONU NEDEN OLUR? İdrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonu, cinsel organın bakterilere maruz kalması ve bu bakterilerin idrar yoluyla birlikte mesaneye ulaşmasıyla oluşur. Bu bakteriler, dışarıda kullandığınız bir tuvaletten gelebileceği gibi aşağıdaki durumlar idrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonu riskini arttırmaktadır.
İdrar Yolu Anormallikleri: İdrar yolu anormallikleri ile doğan bebeklerde, idrarın, idrar yolunda birikmesi nedeniyle idrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonu daha sık görülür.
İdrar Yolunun Tıkanması: Prostat büyümesi ve böbrek taşı idrar yolunu tıkayarak, idrarın mesanede kalmasına yol açabilir. Bu durum idrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonu riskini yükseltmektedir.
Baskılanmış Bağışıklık Sistemi: Şeker hastalığı gibi bağışıklık sistemini baskılayarak, vücudun bakterilere karşı korunma sistemini zayıflatan bazı hastalıkların idrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonuna yakalanma ihtimalini arttırdığı bilinmektedir.
İdrar İçin Sonda Kullanma: Hastalık nedeniyle, kendi kendine idrar yapamayan ve bu nedenle sonda kullanan hastalarda idrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonları normal kişilere oranla daha sık görülür.
Bazı Doğum Kontrol Yöntemleri: Doğum kontrolü için “diyafram” ve spermatisid (sperm öldürücü) ajanlar kullanan kadınların idrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonuna yakalanma riskleri daha yüksektir.
Cinsel Olarak Aktif Olmak: Cinsel olarak aktif kadın ve erkeklerin idrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonu yaşama oranı aktif olmayan kadın ve erkeklere oranla daha yüksektir.


İDRAR YOLU ENFEKSİYONU BELİRTİLERİ Aşağıdaki belirtiler idrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonun yaygın olarak görülen belirtileri, Sık sık idrara çıkma, İdrara çıktıktan hemen sonra bile tekrar idrara çıkma isteği İdrara çıktığınızda ağrılı yanma hissi, Karnın alt kısmında şişlik, baskı ve rahatsızlık hissi Pelvik bölgede ya da bel bölgesinde ağrılar, Bulanık idrar (bazı durumlarda kanlı idrar) Ağır kokulu idrar, Uzmanlar, aşağıdaki belirtileri “alarm veren belirtiler” olarak kabul etmektedir ve bu belirtiler görüldüğü zaman vakit kaybetmeden hekime gidilmesini önermektedir. Ateşiniz varsa, Mide bulantısı ve kusma görülüyorsa, Sırtın tek tarafında, kaburgaların alt bölgesinde ağrı varsa, Diyabet, böbrek rahatsızlığı ve bağışıklık sistemi zayıflığı varsa, 65 yaşın üzerindeyseniz, Hamileyseniz, Çocuklarda İdrar Yolu İnsan vucudundaki enfeksiyonu istatistiklere göre her yıl çocuk nüfusun %3’ü idrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonu yaşamaktadır. Erkek bebeklerin risk oranı kız bebeklere göre daha yüksektir. Ancak 2 yaşından sonra risk oranı terse döner ve insan vucudundaki enfeksiyon daha çok kızlarda görülür. Yetişkinler gibi çocuklarda görülen idrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonunun başlıca sebebi “E.coli” bakterisidir.


ÇOCUKLARDA İDRAR YOLU ENFEKSİYONU BELİRTİLERİ bebeklerde ve çocuklarda, idrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonun en sık görülen belirtisi olan idrar sırasında yanma hissi görülmeyebilir. Bebekler sıkıntılarını dile getiremediği için aşağıdaki belirtilerin bulunup bulunmadığını kontrol etmelisiniz.Grip veya bilinen bir hastalık olmadan yaşanan ateş Kokusu değişik gelen kokulu idrar, Nedensiz iştahsızlık, Kusma, Nedensiz huysuzluk, 2-4 yaş arası çocuklarda ise aşağıdaki belirtiler görülebilir. İdrar sırasında ağrı ve yanma hissi, Sık idrara çıkma isteği, Altına kaçırma, Kokulu, pembe veya bulanık idrar, Sırtın bir bölümünde veya karnın alt kısmında ağrı, İdrar Yolu İnsan vucudundaki enfeksiyonu Teşhisi ve Şifasi, Hekimunuz, idrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonu olup olmadığınızı anlamak için bazı testler isteyebilir. Bu testlerin başında “idrar testi” gelmektedir. Alınan idrar örneği laboratuvarda incelenerek beyaz kan hücrelerine, kırmızı kan hücrelerine ve bakterilere bakılır. İdrar örneğinin kirlenmemesi için örnek verilmeden önce genital bölgenin antiseptik bir bezle silinmesi ve idrar örneğinin, idrarın hemen başında değil, ortalarında alınması istenir. bLaboratuvarda yapılan incelemeden sonra idrar örneğiyle idrar kültürü yapılarak bakterinin türü belirlenir. İnsan vucudundaki enfeksiyona neden olan bakterinin ve bu bakteri için hangi ilacın kullanılması gerektiğinin belirlenebilmesi için idrar kültürü yapılması önemlidir. Hekiminiz sık oluşan idrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonlarının, idrar yolundaki anormalliklere bağlı olup olmadığını tespit edebilmek için bu bölgenin filmini isteyebilir. Film için ultrason veya tomografi yöntemlerinden biri kullanılabilir. Yine sık görülen insan vucudundaki enfeksiyonlar için mesanenin incelenmesini sağlayan sistoskopi yöntemi kullanılabilir. İdrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonu şifasi çoğunlukla antibiyotiklerle yapılmaktadır. Fakat her antibiyotik her bakteri türü için etkili olmadığından size uygun antibiyotik ancak laboratuvar testleri sonucunda bakterinin tespit edilmesiyle belirlenir. Antibiyotik şifasi başladıktan bir kaç gün sonra belirtiler ortadan kalkar, fakat hekiminiz insan vucudundaki enfeksiyonun tamamen temizlenmesi için ilacı 1 hafta kullanmanızı isteyebilir. İnsan vucudundaki enfeksiyonun neden olduğu yanma ve ağrılar çok şiddetliyse mesaneyi ve idrar yolunu uyuşturan ağrı kesici ilaçlar reçete edilebilir.

EVDE NELER YAPILABİLİR? Hekiminizun önerdiği ilaç şifasinin yanında, dikkat edeceğiniz bir kaç nokta ile ağrıları ve yanma hissini azaltabilirsiniz. Öncelikle bakterilerin vücuttan daha hızlı atılmasını sağlamak için bol bol su içmelisiniz. Mesaneyi zorlayan kahve, alkol, asitli meyve suyu ve kafein içeren her türlü içeceği mümkün olduğunca azaltın. Evdeyken karnın alt kısmına ılık (sıcak değil) kompres yapmak mesanedeki basıncı ve genel rahatsızlık hissini hafifletecektir. İdrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonu için uzmanların bir diğer önerisi ise kızılcık suyu. Kızılcık suyunun insan vucudundaki enfeksiyona karşı vücudu güçlendirdiği ve günlük olarak kızılcık suyu içmenin, idrar yolu insan vucudundaki enfeksiyonlarından koruma sağladığı yönünde bazı çalışmalar bulunmakta. Bu çalışmalarda, kızılcık suyunun özellikle sık insan vucudundaki enfeksiyon yaşayan kadınlarda etkili olduğunun altı çiziliyor.

Enfeksiyon Hast. Ve Mikrobiyoloji İnsanda enfeksiyon Hastalıkları, mikroorganizmalar (bakteri, virüs, parazit) tarafından vücudumuzda alana kazançlan, hem ülkemizde hem de tüm dünya ülkelerinde en sık görülen hastalıklar grubunu oluşturur. İnsan vucudundaki enfeksiyon Hastalıkları bölümünde, yüksek ateşle izleyen hastalıklar (grip, soğuk algınlığı, ishal, besin zehirlenmeleri, yılancık, tifo, bruselloz, viral hepatitler, menenjit, sıtma), bağırsak solucanları gibi paraziter hastalıklar, osteomyelit, cerrahi alan insan vucudundaki enfeksiyonları gibi özel hastalıkların tetkik, tanı ve rehabilitasyonu yapılmaktadır. Ayrı olarak son senelerde ehemmiyet kazanan yolcu hekimliği ve erişkin aşılama programları da İnsan vucudundaki enfeksiyon Hastalıkları bölümünde uygulanmaktadır. Bazı insan vucudundaki enfeksiyon hastalıkları ise şunlardır: A Grubu Beta hemolitik streptokoklar, bakteri türü mikroplardır. Bilhassa, kış aylarında kapalı ortamlarda bir arada bulunan insanlarda boğaz iltihaplanmalarına (farenjit) kapı aralarlar. Streptokoklar, solunum yollarından havayla çıkan damlacıkların insandan insana geçmesiyle bulaşırlar. Helmint Taze Tavuk Yumurtalarının yutulması veyahut larvalarının cildi delerek organizmaya girmesi neticeninde ortaya çıkan paraziterinfeksiyonlardır. İshal (diyare), günlük dışkılama sayısının (2-3 seferden) ve miktarının normalden (200 gram) fazla, kıvamının ise sulu olması halidir. İnfeksiyöz veyahut infeksiyöz olmayan bir hayli nedenle ortaya çıkabilir.

Bir diğer isimi da enterik ateş olan tifo ve paratifo hastalıkları hemen hemen aynıdır, tek farkları hastalıkları oluşturan mikroplardır. Şuur bulanıklığı, düşmeyen ateş, baş ağrısı, karın ağrısı ile karakterize hastalık; kirli besinler ve sularla ağız yolundan bulaşır, bir takım ülkelerde ara ara salgınlar yapar, rehabilitasyon edilmezse ölümle dahi sonuçlanabilir. Çeşitli coğrafyalarda değişik insan vucudundaki enfeksiyonlar görülmesine karşın, gelişmiş ülkelerde dahi tüberkülozdan viral hepatite kadar çok çeşitli bulaşıcı hastalıklar yaygın olarak görülüp, hızlı tanı ve uygun rehabilitasyon gerektirir. Hastanemizde ayrı olarak; yolcu hekimliği, bulaşıcı hastalıklara karşı aşılama ve diğer savunma metotları ile ilgili da danışmanlık hizmeti verilmektedir. Son senelerde hastanelerde, en ehemmiyetli meselelerden biri olan sağlık kurumu insan vucudundaki enfeksiyonlarının görülmemesi için gerek hastane alt yapısı gerekse çalışma prensipleri olarak tüm tedbirler alınmıştır. Hastanemizde, İnsan vucudundaki enfeksiyon Kontrol Komitesi heyetmiş olup hastalara rehabilitasyonları süresince hijyenik bir ortamda hizmet sunulmaktadır. Hava ve yüzey dezinsan vucudundaki enfeksiyonları en aktüel ve en emin yollarla yapılmaktadır.


İnfeksiyon hastalıkları, eski adıyla “intaniye”, mikroorganizmaların neden olduğu hastalıkların tanı ve şifasi ile uğraşan uzmanlık alanıdır. Tüm dünya ülkelerinde infeksiyon hastalıkları en sık görülen hastalıklardır. İnfeksiyon hastalıkları şifaleri mümkün olan hastalıklardır. Çok büyük bir kısmı uygun şifa verilerek tam şifa ile sonlanırlar. Departmanın tanı kısmını oluşturan klinik mikrobiyoloji laboratuvarında hastalık etkeni mikroorganizmaların tespitine yönelik testler yapılmaktadır. Bakteriyoloji (bakteri bilimi), viroloji (virus bilimi), mikoloji (mantar bilimi), parazitoloji (parazit bilimi) ve seroloji (kanda mikro organizmalara karşı oluşan antikorları araştıran bilim) klinik mikrobiyoloji laboratuvarının alt birimlerini oluşturmaktadır. İnsan vucudundaki enfeksiyon hastalıkları branşı mikroplarla meydana gelen hastalıkların teşhis ve şifasi ile uğraşan bilim dalıdır. Mikrobik hastalıkların şifasini insan vucudundaki enfeksiyon hastalıkları bölümü yapar. İnsan vucudundaki enfeksiyon hastalıkları her tür mikrop ile meydana gelen hastalığın şifa yeridir. Mikroplar doğumdan itibaren hayatımızı tehlikeye atan hastalıklara sebep olurlar. “İnsan vucudundaki enfeksiyon hastalıkları” zamanında ve doğru şifa edilmez ise ölümle sonuçlanırlar. Dünyadaki ölümlerin çoğundan mikroplar sorumludur. İnsan vucudundaki enfeksiyon hastalıkları grip, zatürre, menenjit, sinüzit, sarılık, idrar yolu iltihapları, cilt iltihapları, paraziter hastalıklar, tüberküloz, sıtma, ishal gibi hastalıkların şifasinde son noktadır.


İnsan vucudundaki enfeksiyon Hastalıkları Bölümüne Ne Zaman Gidilmelidir? Mikrobik hastalıkların en önemli ve en büyük işareti ateş dir. Ateşi olan her hastanın gitmesi gereken tek hekim insan vucudundaki enfeksiyon hastalıkları hekimidir. Ayrıca sarılık, paraziter hastalıklar , döküntüyle seyreden bazı hastalıklar ve cilt insan vucudundaki enfeksiyonlarının bir çoğunda ateş olmaz. Bu hastaların da ilk önce insan vucudundaki enfeksiyon hastalarına baş vurmaları önemlidir. Mikrobik Hastalıklardan Korunma ve Aşılama İnsan vucudundaki enfeksiyon hastalıkları bölümü mikrobik hastalıklardan korunmamızı da sağlar. Mikrobik hastalıklara karşı aşılama işlerini yürütür. Sarılık, menenjit, zatüre, suçiçeği gibi yeni çıkan “aşılar” insan vucudundaki enfeksiyon hastalıkları bölümünde yapılır.
“İnsan vucudundaki enfeksiyon Hastalıkları Bölümü” hangi hastalıklara bakar? İnsan vucudundaki enfeksiyon, Bağışıklık, İmmünite, Dizanteri, Çiçek hastalığı, Kuşpalazı, Difteri, Grip, Sarılık, İshal, Kabakulak, Kuduz, Mantar, Şarbon, Tenya, Tifo, Tetanoz, Uyuz, Veba, Zona hastalıklara insan vucudundaki enfeksiyon hastalıkları bölümü bakar.


Kan normal şartlarda steril (mikroptan arınmış) bir sıvıdır. Kanda insan vucudundaki enfeksiyon çıkması; bakteri, virüs, mantar veya parazit gibi bulaşıcı zararlıların kanda görülmesi durumudur. Bazı kanda insan vucudundaki enfeksiyon vakaları hiçbir şifaye ihtiyaç duymazken; bazıları acil hastane yatışı gerektirir. Kanda İnsan vucudundaki enfeksiyon Belirtileri Nedir Kanda insan vucudundaki enfeksiyon, mikrobun türüne göre farklı belirtilere yol açabilir. Bakteri Kaynaklı İse, Hafif olduğu sürece çoğu zaman herhangi bir belirtiye neden olmaz. Nadiren hafif yüksek ateşe yol açabilir. Virüs Kaynaklı İse, Soğuk algınlığı, kızamık, kabakulak gibi virüslerden kaynaklanan kanda insan vucudundaki enfeksiyon aşağıdaki belirtilere neden olabilir. Yüksek ateş, Baş ağrısı, Deri döküntüsü, İshal, Kas ağrıları, Virüs türüne bağlı olarak değişen diğer bazı sistemik (tüm vücutta görülen) belirtiler Mantar Kaynaklı İse, Ciltte kaşıntı, Yaraların geç iyileşmesi, Yaralardan beklenmedik akıntıların gelmesi, yüksek ateş, Bilinç bulanıklığı, Sepsis Belirtileri, Kanda insan vucudundaki enfeksiyon ilerler ve kanda iltihaba dönüşürse sepsis adı verilen kan zehirlenmesi ortaya çıkabilir. Acilen tıbbi müdahale gerektiren bu durum aşağıdaki belirtilere yol açabilir. Yüksek ateş, bazen titreme, Kalbin hızlı atması (taşikardi), Hızlı nefes alıp verme, Aşırı terleme, Baş dönmesi, bilinç bulanıklığı veya baygınlık, İshal, bulantı, kusma, Cilt renginin değişmesi, soğuması Sepsisten şüpheleniyorsanız teşhis koymaya çalışarak zaman kaybetmeden bir an önce 112 acili aramalı veya kişiyi hastaneye götürmelisiniz.

———–

loading…

———-


——–

loading…

————

Enfeksiyon, Bağışıklık, İmmünite, Dizanteri, Çiçek hastalığı, Kuşpalazı, Difteri, Grip, Sarılık, İshal, Kabakulak, Kuduz, Mantar, Şarbon, Tenya, Tifo, Tetanoz, Uyuz, Veba, Zona hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları, Kanda enfeksiyon çıkması, bakteri, virüs, mantar, parazit, Yeşil çay, Vişne, kiraz, Sepsis Tedavisi, Zencefil, Zerdeçal, Badem, Bakliyat, Fasulye, Ananas, Ay çekirdeği, Zeytinyağı, Brokoli, Ispanak, Yulaf, Domates, Portakal, Elma, Havuç, Su, Yeşil çay, Pancar, Zerdeçal, Süt, Kivi, Tahin, Salatalık, Kırmızıbiber, Sirke, Avokado, Böğürtlen, Kefir, Kemik, yumurta, Tavuk, Saç, kalori, yağ, omega 3 yağ asidi, omega 6 yağ asidi, kolin, su, kolesterol, protein, A vitamini, D vitamini, E vitamini, riboflavin, B6 vitamini, folat, B12 vitamini, peptit, Meme, fetesün, Kemik Erimesi,  yumurta kabuğu, kapari, kapari turşusu, limon, sarımsak, yumurta kabuğu kürü, Katarak, Lutein, sistein, kalsiyum, magnezyum, demir, folik asit, çinko, Omega 3, LDL kolestrol,

#Enfeksiyon, #Bağışıklık, #İmmünite, #Dizanteri, #Çiçek hastalığı, #Kuşpalazı, #Difteri, #Grip, #Sarılık, #İshal, #Kabakulak, #Kuduz, #Mantar, #Şarbon, #Tenya, #Tifo, #Tetanoz, #Uyuz, #Veba, #Zona, #enfeksiyon, #bakteri, #virüs, #mantar, #parazit, #Yeşil #çay, #Vişne, #kiraz, #Sepsis #Tedavisi, #Zencefil, #Zerdeçal, #Badem, #Bakliyat, #Fasulye, #Ananas, #Ayçekirdeği, #Zeytinyağı, #Brokoli, #Ispanak, #Yulaf, #Domates, #Portakal, #Elma, #Havuç, #Su, #Yeşilçay, #Pancar, #Zerdeçal, #Süt, #Kivi, #Tahin, #Salatalık, #Kırmızıbiber, #Sirke, #Avokado, #Böğürtlen, #Kefir, #Badem, #Bakliyat, #Fasulye, #Ananas, #Ay çekirdeği, #Zeytinyağı, #Brokoli, #Ispanak, #Yulaf, #Domates, #Portakal, #Elma, #Havuç, #Su, #Yeşil çay, #Pancar, #Zerdeçal, #Süt, #Kivi, #Tahin, #Salatalık, #Kırmızıbiber, #Sirke, #Avokado, #Böğürtlen, #Kefir, #Kemik, #yumurta, #Tavuk, #Saç, #kalori, #yağ, #omega3yağasidi, #omega6yağasidi, #kolin, #su, #kolesterol, #protein, #Avitamini, #Dvitamini, #Evitamini, #riboflavin, #B6vitamini, #folat, #B12vitamini, #peptit, #Meme, #fetesün, #Kemik Erimesi, #zencefil, #yumurtakabuğu, #kapari, #kapariturşusu, #limon, #sarımsak, #yumurtakabuğukürü, #Katarak, #Lutein, #sistein, #kalsiyum, #magnezyum, #demir, #folikasit, #çinko, #Omega3, #LDLkolestrol,

.

https://faydaliyasam.com/yumurta-insan-sacina-faydalidir/

Bilgi kaynaklarımız:
www.google.com
www.faydaliyasam.com

UYARI:
Hastaliklari teşhis, tedavi etmek 1219 sayılı Tababet Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu web sitesinde yer alan bilgiler sağlıklı ve faydali yaşama hakkında tavsiye niteliğinde olup paylaşımlar ve konularımız tavsiye ettiğimiz ürünlerimiz ilaç değil, faydali yaşama besin destek ürünleridir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Paylaşılan metinlerde ve Kürlerin içerisinde geçen bitkilerin kullanımından önce, adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye olunur. Hayata sağlıklı, afiyet içinde, faydali yaşamanız dileklerimizle.

ferhan bala

Recent Posts

Sarı Aşkın Rengidir

Sarı Enternasyonal Aşkın Rengidir Enternasyonal aşkın rengi Sarı renk Sari Güneyin rengi; ayni zamanda umudun,…

6 yıl ago

Turkuaz Renk Beyin Sağlığını Faydalıdır

Turkuaz Renk Beyin Sağlığını Faydalıdır Beyin sağlığında faydalı Turkuaz renk düzenleyici, beyin faaliyetini sakinleştirir, yeniden…

6 yıl ago

Sarı Renk iyimser Neşeli kişiliktir.

Sarı Renk iyimser Neşeli kişiliktir. Güneş sinir ağı Chakrası: (Solar pleksüs) Böbrek bölgesi ile göğüs…

6 yıl ago

Entelektüel Kişiliğin Rengi Sarıdır.

Entelektüel Kişiliğin Rengi Sarıdır Güneşin rengi olduğu için insanlara pozitif duygular aşılar. Zihni açar ve…

6 yıl ago

Sarı Renk Diyabete Faydalıdır

Sarı Renk Diyabete Faydalıdır Sarının en enerjik olduğu bölge, güneş sinirağı adını verdiğimiz "üçüncü şakradır".…

6 yıl ago

Göz Sağlığına Sarı Renk Faydalıdır

Göz sağlığına sarı renk faydalıdır İnsanlarda sağlığında Göz için faydalı sarı renk Dikkat çekici bir…

6 yıl ago