Zihin Zayıflığına Karşı Yumurta Faydalıdır. “The Egg Against Weakness of Mind is Useful.”
İnsan sağlığında Selenyum minerali yeterli miktarda alınmadığında hipotrioid, halsizlik, zihin zayıflığı gibi sorunlar görülebilir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) günlük selenyum tüketimini 70mcg (mikrogram) İnsan sağlığı olarak önermektedir. 1 orta boy İnsan sağlığında Yumurtanın yaklaşık 14 mcg selenyum içerdiği göz önüne alındığında 1 adet İnsan sağlığında Yumurtanın günlük selenyum ihtiyacının %20’sini karşıladığı söylenebilir. İnsan sağlığında Yumurtanın anne sütünden sonra besin içeriği bakımından en zengin besin olduğu,herkesçe bilinen bir olgudur. İnsan sağlığında İnsanın ihtiyaç duyduğu tüm besinleri içinde bulundurur. İnsan sağlığında Yumurta, besinlerde bulunan en zengin proteinlere sahiptir. İnsan sağlığında Yumurta insanın vücudunda salgılanamayan ve dışarıdan alınması zorunlu olan proteinleri barındır. İnsan sağlığında bunlara elzem amino asitler denir.
B2 vitamini deri ve göz sağlığı için gerekli olan bir vitamindir. Üstelik bazı besinlerin enerjiye dönüştürülmesinin sağlanabilmesi için B grubu vitaminlere ihtiyaç duyulur. İnsan sağlığında Yumurtada bulunan bir diğer maddeden bahsedelim. İnsan sağlığında Yumurtada bulunan kolin, beyin sağlığı için gerekli bir besin olup beyin fonksiyonlarının yerine getirilmesi için gereklidir. İnsan sağlığında Yumurtanın içerdiği faydalı maddeler sadece bu kadarla sınırlı değildir. İnsan sağlığında Yumurtanın vitamin içeriğinin yanında, ciddi bir mineral potansiyeli taşıdığı da bilinmektedir. Demir ve çinko ise bu minerallerin başında gelen minerallerdir. Demir kan yapımı için gereklidir. Kan demir içerikli bir yapı olduğu için demir vücudumuz için çok önemli ve gerekli bir mineraldir. Demir eksikliği kansızlığa neden olur. Bunun yanında büyüme ve gelişmeye yardımcı, hastalıklara karşı koruyucu görev görür. Demir eksikliği görülen çocuklarda öğrenme güçlükleri oluşur, okul başarısı ve öğrenme kabiliyetinde düşüşler göze çarpar.İnsan sağlığında Yumurtanın bir diğer güzel ve özel özelliği ise içinde C vitamini olmadığı halde C vitaminin emilimini arttırmasıdır. C vitaminin zengin olduğu besinlerle tüketildiğinde C vitamininden sağlanan verimi arttırır. C vitaminin yapısında bulunan demir emilimini arttırır.İnsan sağlığında Yumurtadaki çinko ise büyüme, gelişme ve bağışıklık sistemi için önemli bir içeriktir. Vitamin ve mineral açısından zengin oluşuna karşın yağ açısından fakirdir. İçerisinde çok az miktarda yağ bulunur. İnsan sağlığında Yumurtada bulunan yağ miktarı 4.5 gram ve bu yağın 1.5 gramı doymuş yağ asitleridir. Kalan kısım doymamış yağ asitlerinden oluşur. “Kolesterol” kelimesini duyduğumuzda genellikle aklımıza “ilaç, kalp krizi, damar tıkanıklığı” gibi olumsuzluklar gelir. Ancak gerçekte kolesterol vücut sisteminin önemli bir parçasıdır ve her bir hücre için önemli bir rol oynamaktadır.
Bu araştırmaların ortak sonucu İnsan sağlığında Yumurtanın her insanda aynı etkiyi yaratmadığı ve her gün İnsan sağlığında Yumurta yiyenlerin %70’inin toplam ve LDL kolesterol seviyesinde herhangi bir değişim gözlemlenmediği yönünde. Geri kalan %30’da ise toplam kolesterolde artış görülmüş. Ayrıca düzenli olarak İnsan sağlığında Yumurta yiyenlerin HDL yani “iyi kolesterol” seviyelerinde artış gözlemlenmiş. Sonuç olarak İnsan sağlığında Yumurta iyi kolesterolü yükseltirken İnsan sağlığında Yumurta yiyenlerin %70’inde kötü kolesterol ve toplam kolesterol yükselmiyor. Burada önemli olan nokta kolesterol ilacı kullanıyorsanız geri kalan %30’un içinde olabileceğiniz ihtimalini göz ardı etmeyerek İnsan sağlığında Yumurta tüketmeye başlamadan önce doktorunuza danışmanız.
Yağ deyince akla gelen kolesterol açısından İnsan sağlığında Yumurtayı incelemek gerekirse, beyazında kolesterol ve yağ olmadığı görülür. Fakat buna karşın sarısında 213 miligram kolesterol bulunur. Besinlerdeki kolesterol oranının kandaki kolesterolü arttırdığı düşüncesi ile İnsan sağlığında Yumurtadan uzak durulmuştur. İnsanlar bu nedenle İnsan sağlığında Yumurta tüketimini azaltmıştır.
Bunun için ilk olarak ortalama 63 gram ağırlığındaki İnsan sağlığında büyük boy bir tavuk İnsan sağlığında Yumurtasının besin değerine göz attık. İnsan sağlığında Yumurtanın Besin Değeri Ağırlıkça yarısı sudan oluşan bir İnsan sağlığında Yumurtada 90 kalori vardır ve bunun dörtte üçü İnsan sağlığında Yumurta sarısında bulunur. İnsan sağlığında Yumurta sarısı, hem doymuş hem de doymamış yağ asitlerinden oluşan toplam 6 gram yağ içerir. İnsan sağlığında Yumurtada şeker ve karbonhidrat hiç yoktur. İnsan sağlığında Yumurtayı değerli bir gıda maddesi yapan şey ise herşeyden önce protein içeriğidir Sindirilebilirliği yüksek olan bu besinde, bulunan tüm besin içeriği vücutta kullanılır ve vücut proteinlerine dönüştürülür.
İnsan sağlığında Çocukların protein ihtiyacının yarısının hayvansal kaynaklı besinlerden sağlanmasının uygun olduğunu söyleyen uzmanlar, büyüme ve gelişme için çocukların İnsan sağlığında Yumurta tüketiminin gerekliliğini vurgulamaktadırlar. İnsan sağlığında Yumurtanın içinde A, B, D ve E vitaminleri bulunmaktadır. Diğer birtakım vitaminleri de içerir. A vitamini İnsan sağlığında Yumurtanın sarı kısmında bulunan bir vitamindir. Özellikle gözler için faydalı olan bu vitamin, kemik gelişiminin sağlıklı oluşunu ve diş sağlığı için de gerek duyulan bir vitamindir. Enfeksiyona karşı koruma sağlar, solunum sistemini ve sindirim sistemini güçlendirir. Bağışıklığa
1 orta boy çiğ Yumurta (44 gr)
63 kalori
4 gr yağ
32.6 mg omega 3 yağ asidi
505 mg omega 6 yağ asidi
110 mg kolin
33.4 gram su
186 mg kolesterol (günlük ihtiyacın %62’si)
5.5 gr protein (günlük ihtiyacın %11’i)
214 IU A vitamini (günlük ihtiyacın %4’ü)
15.4 IU D vitamini (günlük ihtiyacın %4’ü)
0.4 mg E vitamini (günlük ihtiyacın %2’si)
0.2 mg riboflavin (günlük ihtiyacın %2’si)
0.1 mg B6 vitamini (günlük ihtiyacın %3’ü)
20.7 mcg folat (günlük ihtiyacın %5’i)
0.6 mcg B12 vitamini (günlük ihtiyacın %9’u)
23.3 mg kalsiyum (günlük ihtiyacın %2’si)
0.8 mg demir (günlük ihtiyacın %4’ü)
5.3 mg magnezyum (günlük ihtiyacın %1’i)
84 mg fosfor (günlük ihtiyacın %8’i)
59 mg potasyum (günlük ihtiyacın %2’si)
61.6 mg sodyum (günlük ihtiyacın %3’ü)
0.5 mg çinko (günlük ihtiyacın %3’ü)
13.9 mcg selenyum (günlük ihtiyacın %20’si) içerir.
İnsan sağlığında Yumurta dünyanın en besin dolu yiyeceklerinden biridir Sadece bir İnsan sağlığında Yumurta inanılmaz miktarda protein, vitamin, mineral ve diğer eser maddeleri içerir.
Sadece 1 adet büyük İnsan sağlığında Yumurta:
B12 Vitamini: Günlük ihtiyacınızın %9’unu
B2 Vitamini: Günlük ihtiyacınızın %15’ini
Folate: Günlük ihtiyacınızın %5’sini
A Vitamini: Günlük ihtiyacınızın %6’sını
B5 Vitamini: Günlük ihtiyacınızın %7’sini
Selenyum: Günlük ihtiyacınızın %22’sini
Fosfor: Günlük ihtiyacınızın %9’unu karşılar.
İnsan sağlığında bir İnsan sağlığında Yumurta 77 kalori, 6 gram protein ve 5 gram sağlıklı yağ ve aynı zamanda hatırı sayılır miktarda D, E, K, B6 vitaminleri, kalsiyum ve çinko içerir. Ayrıca aşağıda anlatacağım gibi sağlık için çok önemli bazı eser maddeler de İnsan sağlığında Yumurta da bulunur. İnsan sağlığında Yumurta gerçekten ihtiyacımız olan her şeyi az veya çok içeren muhteşem bir gıdadır. Bu rakamlar ABD Tarım Bakanlığı’nın (USDA) 4 yaşından büyükler için önerdiği 2000 kalorilik beslenme programı temel alınarak oluşturulmuştur. D vitamini provitamin olarak bulunan bir vitamin olup güneş ışınları ile aktive olan bir yapıya sahiptir. İnsan sağlığında Yumurta sarısı ise D vitamini bulunduran nadir besinlerden biridir. Güneş ışığından faydalanma ve İnsan sağlığında Yumurta tüketimi ile çocuklarda kemik gelişimine etkili bir katkı sağlanabilir. Kemik bozukluğu engellenir. Vücudumuzu zararlı maddelerden koruyan E vitamini de barındıran İnsan sağlığında Yumurta, E vitamini açısından da zengindir. E vitamini oksidasyonu sağlayarak zararlı maddelerden korunmayı sağlar.İnsan sağlığında Yumurta B2 vitamini bakımından zengindir.
İnsan sağlığında Yumurta, bu ihtiyacı karşılamaya gayet hesaplı bir katkı sağlayabilecek bir gıdadır. İnsan sağlığında Yumurtanın mükemmel bir protein kaynağı olması sadece bol protein içermesinden değil, aynı zamanda içerdiği proteinin iki özelliğinden kaynaklanır. Protein, İnsan sağlığında Yumurtanın en büyük özelliklerinden biri kırmızı ete oranla çok daha ucuz bir “kaliteli” protein kaynağı olması. 1 orta boy İnsan sağlığında Yumurta 5.5 gram protein içeriyor ve bu miktar günlük protein ihtiyacının %11’ini karşılıyor. Illinois Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre İnsan sağlığında Yumurta özellikle sporcularda kas kitlesinin artması ve enerjinin korunması için tüketilebilecek en faydalı besinlerden biri. Aynı araştırma haftada İnsan sağlığında 6 adet İnsan sağlığında Yumurta yemenin vücudun enerji üretimini belirgin oranda arttırdığını ortaya koyuyor.Birincisi İnsan sağlığında Yumurta proteini tam proteindir. Proteinler, amino asit adı verilen yaklaşık yirmi çeşit yapı taşından oluşur ve bunların bir kısmı diğer amino asitler kullanılarak vücudumuzda üretilebilirken dokuz amino asit vücutta üretilemez ve besinlerden alınması şarttır. Bunlar, esansiyel amino asitlerdir ve bunların hepsini birlikte içeren gıdalara tam protein denir. Bir başka deyişle İnsan sağlığında Yumurtadaki protein vücudunuz bütün ihtiyacını tek başına karşılayabilecek niteliktedir. İkincisi, İnsan sağlığında Yumurta proteini biyolojik değeri en yüksek doğal proteindir.
Biyolojik değer, belli bir gıdadaki proteinin yüzde kaçının vücutta emilip kullanılabildiğini gösterir ve İnsan sağlığında Yumurta için bu değer yüzde 94’tür. Bu yüzden İnsan sağlığında Yumurta, protein kalitesi açısından en üst standart kabul edilmektedir. Bir İnsan sağlığında Yumurtada bulunan proteinin yarısından biraz fazlası beyazında geri kalanı da sarısındadır. İnsan sağlığında Yumurtanında akında hiç yağ bulunmadığı ve nerdeyse tamamen protein ve sudan ibaret olduğu için yağ yakıp kas yapmak isteyen sporcular bazen sadece İnsan sağlığında Yumurta beyazı yemeyi tercih ederler. Öte yandan İnsan sağlığında Yumurta sarısı da başka besin maddeleri açısından çok zengindir. İnsan sağlığında Yumurtada Hangi Vitaminler Var? İnsan sağlığında Yumurtada çeşitli vitaminler vardır ve bunlar İnsan sağlığında Yumurtanın sarısında bulunur. İnsan sağlığında Yumurtadaki A vitamini miktarı ilk bakışta az gibi bözükmektedir ama İnsan sağlığında Yumurtadaki A vitamini havuç gibi bitkilerdekinden daha faydalı olduğu için bir İnsan sağlığında Yumurta yetişkin bir insanın günde alması gereken A vitamini değerinin onda birini içerir. Bir İnsan sağlığında Yumurta ayrıca bir ergen veya yetişkinin günlük D vitamini ihtiyacını en az yüzde onunu karşılar.
Bilindiği üzere D vitamini büyüme ve kemik sağlığı açısından vazgeçilmez olduğu gibi hastalıklara karşı direnci artırmaktadır. İnsan sağlığında Yumurtada B grubu vitaminlerinden B2, B5, B6, folik asit ve B12 vitamini bulunur. B vitaminleri metabolizmanın düzenlenmesi için gereklidir ve özellikle B12 vitamini sinir sistemi ve kan hücrelerinin üretilmesi gibi hayati görevler yapar. Bir İnsan sağlığında Yumurta B12 vitamini ihtiyacının üçte birini karşılayarak beslenmenize yeri doldurulmaz bir katkı sağlar. İnsan sağlığında Yumurtada C vitamini ve K vitamini ise yoktur. Selenyum insan vücudunda kullanılan minerallerden birisidir.
Çeşitli faydaları olan selenoproteinler ve bazı antioksidanların üretilmesini sağlar. İnsan sağlığında Yumurta selenyum açısından zengindir ve bir İnsan sağlığında Yumurta günlük ihtiyacın üçte birinden fazlasını sağlayabilir. İnsan sağlığında Yumurtada bunun dışında fosfor, demir, çinko ve az miktarda kalsiyum bulunur. Kolin İnsan sağlığında Yumurta kolin adlı organik maddeyi en çok içeren gıdalardan birisidir. Kolin bedenimizde kendi başına işe yaradığı gibi betain adlı başka bir maddenin de üretilmesini sağlar. Kolin ve ondan sentezlenen betain, vücudumuzun sağlığı açısından çok yönlü etkilere sahiptir. Araştırmalara göre, kolin ve betain; kalp ve dolaşım sistemi sağlığına katkı sağlar, beyni ve algıyı kuvvetlendirir, karaciğer yağlanmasını engeller, böbreklerin düzgün çalışmasını sağlar, kas dokularını korur ve sinir iletilerinin kaslara aktarılmasına yardımcı olur.
Yetişkin bir insanın günde ortalama 500 mg kolin alması gerekmektedir ve büyük bir İnsan sağlığında Yumurtada bunun tam olarak üçte biri mevcuttur. İnsan sağlığında Yumurtada Omega3 varmı? İnsan sağlığında Yumurtada 30-40 mg omega3 bulunur ama bu çok az bir miktardır. Şöyle ki 100 gram hamsi yeseniz en az bir gram omega3 alırsınız yani İnsan sağlığında Yumurtanın 25-30 katı. Bu yüzden İnsan sağlığında Yumurta omega3 açısından pek zengin bir gıda sayılmaz. Bununla beraber doğal ortamda yaşayan tavukların İnsan sağlığında Yumurtası veya özel yemlerle beslenen tavuklarun İnsan sağlığında Yumurtasında biraz daha fazla omega3 bulunması mümkündür. Ancak bu fazlalığın ne kadar olduğunu tam olarak ölçmek de oldukça güçtür. İnsan sağlığında Yumurta Zayıflatırmı? Cevap evet. İnsan sağlığında Yumurta o kadar doyurucu bir besindir ki İnsan sağlığında Yumurta yedikten sonra gün boyu daha az acıkırsınız ve daha az kalori alırsınız. Bu konudaki bir deneyde diyet yapan insanlar iki gruba ayrılmış ve bir grup, kahvaltıda hamur işi yerine İnsan sağlığında Yumurta yemiştir. Sonuçta kahvaltıda İnsan sağlığında Yumurta yiyenlerin gözle görülür şekilde daha çok kilo verdiği görülmüştür.
Bu yüzden bozuk İnsan sağlığında Yumurta yememeye özen göstermeliyiz. İnsan sağlığında Yumurtayı suya koymak bayat mı taze mi olduğunu anlamaya yardımcı olabilir çünkü bayat İnsan sağlığında Yumurta içinde biriken gaz yüzünden suya batmaz. Ancak daha güvenilir bir yol son kullanma tarihine bakmak. Son kullanma tarihi geçmiş veya kırık İnsan sağlığında Yumurtaları yemeyiniz ve İnsan sağlığında Yumurtaları buzdolabında veya uygun serin yerlerde saklamaya gayret ediniz. İnsan sağlığında Yumurta alerjisine gelince, en sık görülen alerji türlerinden birisidir. Deride kaşıntı ve kızarıklık en yaygın belirtisi olup çocuklarda daha çok görülür. Böyle birşeyden şüphelenenlerin doktora gitmesi gerekir. İnsan sağlığında Yumurta Kabuğu Yenir Mi? İnsan sağlığında Yumurta kabuğu kalsiyum açısından son derece zengin olduğu için kabukları toz haline getirip yemeklere katarak tüketenler vardır. Ancak İnsan sağlığında Yumurta kabuğu tavuk dışkısı ve bakteriler içerebilir, iyice toz haline gelmeyen İnsan sağlığında Yumurta kabukları keskin olabilir ve İnsan sağlığında Yumurta kabuğu tozu boğaza kaçabilir. Bu gibi risklerden dolayı İnsan sağlığında Yumurta kabuğunu yemeyi denemek o kadar da iyi bir fikir olmayabilir. Çiğ İnsan sağlığında Yumurta Yenir Mi? Tüm yiyecekler pişince besinlerin bir kısmı ölür. Çiğ İnsan sağlığında Yumurtadaki vitaminler de pişmiş İnsan sağlığında Yumurtadan birazcık daha fazladır. Ancak bu durum protein için geçerli değildir. Çiğ İnsan sağlığında Yumurtadaki protein vücutta tam olarak sindirilmez. Üstelik çiğ İnsan sağlığında Yumurtada salmonella ve başka bakteriler olabilir ve besin zehirlenmesi riski yüksektir. Bu yüzden çiğ İnsan sağlığında Yumurta yemek doğru değildir.
B Vitamini: Kasların ve kalbin normal fonksiyonunu devam ettirmesi için önemli olan B1 ve B2 vitaminleri, sinir ve sindirim sistemleri tarafından kullanılan B3 vitamini, normal bir büyüme ve gelişim için gerekli olan B5 ve B12 vitaminleri, gıdalar yoluyla alınan proteinin vücut tarafından işlenmesinde kullanılan ve bağışıklık sistemi için gerekli olan B6 vitamini, hormon üretiminde kullanılan B7 vitamini ve hücrelerin DNA üretiminde kulanılanB7 vitamini, yani tüm B vitaminleri İnsan sağlığında Yumurtada bulunmaktadır. B kompleks vitaminlerini yetersiz olarak almak böbrek hastalıkları, tip 2 diyabet, katarakt, kalp hastalıkları, meme kanseri, kolon kanseri, pankreas kanseri gibi son derece ciddi hastalıklara yakalanma riskini arttırmaktadır. İnsan sağlığında Yumurtayı özellikle B7 ve B12 vitaminleri için tüketebilirsiniz. Kolin ve İnsan sağlığında Yumurta, B kompleks vitaminlerinden biri olan ve vücudun normal fonksiyonlarını yerine getirmesi için oldukça önemli bir bileşen olan “kolin” bakımından en zengin gıdalardan arasında yer almaktadır. Yetişkin erkekler için 550mg, kadınlar içinse 450mg günlük kolin alınması önerilmekle birlikte ortalama bir diyette genellikle bu rakamın altında kalınmaktadır. Hücre yapısının korunması, sinir hücreleri arasında iletişimin korunması, yağların kan yoluyla karaciğere taşınması gibi önemli fonksiyonları olan kolinin eksikliğinde damar tıkanıklığı, karaciğer hastalıkları ve nörolojik hastalıkların riski artmaktadır. 1 adet büyük boy İnsan sağlığında Yumurta ortalama 80-100mg kolin içerir. D Vitamini: Uzun dönemli eksikliğinde çocuklarda astım, yetişkinlerde bilişsel zayıflama, kanser, kalp ve damar hastalıkları riskini attıran D vitamini için en iyi kaynak güneş ışınlarıdır. Uzmanlar günde 10-15 dakika güneşe çıkmanın D vitamini eksikliğini önleyeceğini belirtiyorlar. Ancak az güneş alan bir iklimdeyseniz ve D vitamini takviyesi kullanmak istemiyorsanız D vitamini içeren gıdaları daha çok tüketmeniz gerekebilir. İnsan sağlığında Yumurta, D vitamini içeren nadir gıdalardan biridir ve 1 orta boy İnsan sağlığında Yumurta günlük D vitamini ihtiyacının %4’ünü karşılar. D vitamini içeren diğer bazı gıdalar ise şöyle; balık, balık ciğeri, istiridye, şarküteri ürünleri ve mantar çeşitleri. Her İnsan sağlığında Yumurta Aynı Değil Markette İnsan sağlığında Yumurta reyonuna gittiğinizde pek çok farklı İnsan sağlığında Yumurta çeşidiyle karşılaşabilirsiniz.
nsan sağlığında Yumurtalar, üretildikleri tavuk çiftliğinin koşullarına ve hayvanların beslenme şekline göre farklılaşır. Geleneksel İnsan sağlığında Yumurtalar: Standart ve en ucuz market İnsan sağlığında Yumurtasıdır. Bu İnsan sağlığında Yumurtalar çoğunlukla gün ışığı görmeyen, vitaminlerle (bazen antibiyotik ve hormonlarla) gelişim süreci hızlandırılan tavuklardan elde edilmektedir. Organik İnsan sağlığında Yumurtalar; Organik İnsan sağlığında Yumurtalar organik gıdalarla beslenen tavuklardan elde edilir. Hayvanın gelişim sürecinde herhangi bir hormon veya antibiyotik kullanılmaz. Organik İnsan sağlığında Yumurta üretiminde hayvanın gün ışığına erişimi kısıtlıdır. Çayır İnsan sağlığında Yumurtası; “Serbest gezen tavuğun İnsan sağlığında Yumurtası” olarak bilinen çayır İnsan sağlığında Yumurtası adı üstünde dışarıda serbest gezen, bitki ve haşere (tavuğun doğal besini) yiyen tavuklardan elde edilir. Uzmanların en çok tavsiye ettiği İnsan sağlığında Yumurtadır ancak klasik İnsan sağlığında Yumurtaya göre oldukça pahalıdır. Organik İnsan sağlığında Yumurtayla serbest gezen tavuk İnsan sağlığında Yumurtası aynı şey değildir. Omega 3 Bakımından Zenginleştirilmiş İnsan sağlığında Yumurtalar Geleneksel tavuk çiftlikleriyle aşağı yukarı aynı koşullardaki çiftliklerde üretilir. Ancak hayvanların beslenmesinde keten tohumu gibi omega 3 bakımından zengin yemler kullanılır. Omega 3 bakımından zenginleştirilmiş İnsan sağlığında Yumurtalarda normal İnsan sağlığında Yumurtanın 5 katına kadar daha fazla omega 3 bulunur. Serbest gezen tavuğun İnsan sağlığında Yumurtası ile geleneksel İnsan sağlığında Yumurta arasındaki en önemli fark besin değeridir. Gezen tavuk İnsan sağlığında Yumurtası normal İnsan sağlığında Yumurtaya göre 3 kat daha fazla E vitamini, 1.5 kat daha fazla A vitamini, 7 kat daha fazla beta karoten, 3 kat daha fazla omega 3, 1/3’ü kadar kolesterol içerir. Ayrıca İnsan sağlığında Yumurta gerçekten yiyebileceğiniz en sağlıklı, en muhteşem gıdalardan biri. Ama ne yazık ki uzun bir süre boyunca İnsan sağlığında Yumurta sağlıksızdır denilerek insanlar korkutuldu. İnsanlar pek çok konuda yanlış bilimsel bilgilerle korkutulduğu gibi oldukça sağlıklı olan İnsan sağlığında Yumurta, kırmızı et, Hindistan cevizi yağı gibi gıdalar da “kalp hastalığına neden oluyor” yalanıyla yıllarca kötülendi. Oysa son yapılan araştırmalar bunların gerçek olmadığını ve bu saydığım gıdaların ve özellikle de İnsan sağlığında Yumurtanın inanılmaz sağlıklı bir gıda olduğunu gösteriyor. İşte İnsan sağlığında Yumurtayı muhteşem bir yiyecek yapan gerçekler bunlar gözüksede gelecek zamanda daha ne gibi faydaları çıkar bilinmez.
Yumurta kabuğunda 17.000 adet küçük delik bulunur. Buzdolabında bir hafta bekletilmiş yumurta, oda ısısında bir gün bekletilmiş yumurtadan daha tazedir. Yumurta uzun süre bekletilirse su ve karbordioksit kaybı nedeniyle ağırlığı azalır. Taze ve bayat yumurtaları ağırlığından da test edebilirsiniz. Yumurta %10 tuzlu suya (yarım litre suya 60 gr tuz) atılacak olursa taze yumurta dibe çökerken, bayat yumurta yüzeyde kalır. Taze yumurta kırıldığında yumurta akı ve sarısı tamamıyla yayılmaz ve birbirine karışmaz. Ayrıca yumurta sarısı yüksek görünümdedir. Yumurta hazırlanılan yiyeceklerin besleyici değerini arttırmada da kullanılabilir. Sebzelerin protein miktarı düşüktür. Bu nedenle sebzelere yumurta kırılması protein, vitamin ve mineral açısından dengeli karışımların oluşmasını sağlar. Yumurta tahıl grubundaki besinler ile tüketildiğinde (örneğin; makarnaya kırılırsa, böreklerde kullanılırsa vb.) protein kalitesini arttırmış oluruz. Yumurta akı proteinlerinin fom oluşturucu ve bu yolla kabarmayı sağlayıcı özelliği vardır. Bu nedenle kek hazırlamada doğal kabartıcı olarak tercih edilmektedir. Yumurta proteinleri ısı ile katılaştığı için sütlü tatlılarda ve çorbalarda koyulaştırıcı ve kıvam sağlayıcı olarak kullanılır. Yumurtalı yemekler hazırlanmadan önce ve sonra eller, kullanılacak kaplar ve araçlar yıkanmalıdır. Çiğ yumurtalar temiz kaplara kırılmalıdır. Kullanılacak sayı kadar yumurta buzdolabından çıkartılmalıdır. Yumurta içeren ve yumurtadan zengin yiyecekler hazırlanması sürelerinin haricinde iki saatten fazla buzdolabının dışında tutulmamalıdır. Yumurta kabuklu olarak pişirildiğinde 4 dakikada beyazı, 12 dakikada tamamı katılaşır. Yumurta içeren bütün tarifelere pişirilme işlemi uygulanmalıdır. Çiğ yumurtanın hem sindirimi güçtür hem de mikroorganizmaların bulaşma riski vardır. Salmonella enfeksiyonları en çok rastlanılanıdır. Çiğ yumurtanın beyazındaki avidin, sarısında bulunan B grubu vitaminlerden biyotini bağlayarak kullanılmasını engeller. Pişirme ile bu olumsuz etki önlenir.
yumurta, Omega 3, LDL kolestrol, astım, sinüzit, ateroskleroz, periodontitis, çölyak hastalığı, saman nezlesi, kronik prostatit, bağırsak iltihabı, ülseratif kolit, crohn hastalığı, romatoid artrit, interstiyel sistit, İnflamasyon Alzheimer hastalığı, artirit, kanser, diyabet, kalp hastalığı, Tavuk, Prostat, Tümör, Saç, kalori, yağ, omega 3 yağ asidi, omega 6 yağ asidi, kolin, su, kolesterol, protein, A vitamini, D vitamini, E vitamini, riboflavin, B6 vitamini, folat, B12 vitamini, peptit, Meme, fetesün, Kemik Erimesi, yumurta kabuğu, kapari, limon, sarımsak, Katarak, Lutein, sistein, kalsiyum, magnezyum, demir, folik asit, çinko, akne,
.
.
Bilgi kaynaklarımız:
www.google.com
www.faydaliyasam.comUYARI:
Hastaliklari teşhis, tedavi etmek 1219 sayılı Tababet Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu web sitesinde yer alan bilgiler sağlıklı ve faydali yaşama hakkında tavsiye niteliğinde olup paylaşımlar ve konularımız tavsiye ettiğimiz ürünlerimiz ilaç değil, faydali yaşama besin destek ürünleridir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Paylaşılan metinlerde ve Kürlerin içerisinde geçen bitkilerin kullanımından önce, adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye olunur. Hayata sağlıklı, afiyet içinde, faydali yaşamanız dileklerimizle.
Sarı Enternasyonal Aşkın Rengidir Enternasyonal aşkın rengi Sarı renk Sari Güneyin rengi; ayni zamanda umudun,…
Turkuaz Renk Beyin Sağlığını Faydalıdır Beyin sağlığında faydalı Turkuaz renk düzenleyici, beyin faaliyetini sakinleştirir, yeniden…
Sarı Renk iyimser Neşeli kişiliktir. Güneş sinir ağı Chakrası: (Solar pleksüs) Böbrek bölgesi ile göğüs…
Entelektüel Kişiliğin Rengi Sarıdır Güneşin rengi olduğu için insanlara pozitif duygular aşılar. Zihni açar ve…
Sarı Renk Diyabete Faydalıdır Sarının en enerjik olduğu bölge, güneş sinirağı adını verdiğimiz "üçüncü şakradır".…
Göz sağlığına sarı renk faydalıdır İnsanlarda sağlığında Göz için faydalı sarı renk Dikkat çekici bir…