Kırmızı Pancar Mide Gazı ve Gastrit faydalıdır
Mide Gazı Gastrit Midenin iç yüzündeki zarın iltihaplanması sonucu meydana gelen hastalıktır. Ayrıca buna Mide iltihabı veya mide nezlesi de denir. Mide Gazı Gastrit hazırlayıcı nedenler, MİDE GAZI midede veya bağırsaklarda gaz birikmeside olabilir. Çogu kez nedeni hava yutmak veya mide hastalıklarıdır. Ağır yemekler, fazla kuru veya sert yiyecekler, hamur işleri, tatlılar, acı ve baharatlı yiyecekler, alkol, fazla miktarda çay, kahve veya sigara içmek, yemek saatlerinin düzensiz olması, çabuk çabuk ve çiğnemeden yemek, fazla ilaç kullanmak, ateşli hastalıklar, karaciğer veya safra kesesi hastalıkları, kalp hastalıkları veya romatizmadır. Muhakkak tedaviye başlamadan önce hastalığın nedenini tespit etmek gerekir. Belirtileri Mide ağrısı, bulantı veya kusma, baş ağrısı, iştahsızlık, aniden çıkan ateş, baş dönmesi, dilde beyaz pas, yorgunluk görülür. Midenin üzerine bastırılınca da ağrı hissedilir. Bu belirtiler çoğu kez özellikle ilk bahar ve son bahar aylarında artar. Tedavisi Perhiz ve istirahat şarttır. Hastalığı doğuran nedenler ortadan kaldırılır. Hafif yiyecekler yenir. Asla Aspirin gibi ilaçlar kullanılmaz. Yemekler, yavaş yavaş ve çok çiğnenerek yenmesi faydalıdır. Kırmızı Pancar ilk tedavi için şeker hastası değilseniz Mide Gazı Gastrit için faydalıdır
Midede geğirmek Çoğunlukla sinirli kimselerde görülür. Bunlar yemeklerde haddinden fazla hava yutarlar. İnsanın geğirmesi mide veya safra kesesi hastalıklarının bir belirtisi olabilir.
Bu nedenle sağlığımız için esas nedeni tespit etmek gerekir. Gıda zehirlenmeleri çoğunlukla bayatlamış ve bozuk yiyecekler veya bayat balık yedikten sonra görülür. Belirtileri hasta solumakta, yutkunmakta güçlük çeker. Ayrıca kaslarında ağrı ve krampları, baş dönmesi, halsizlik, mide ağrısı ve bulanık gördüğünden şikayet eder. Bazı hastalarda kabızlık, bazılarında da ishal görülür. Bunun tedavisi için yapılacak ilk iş, hastayı kusturmak lazımdır.
Duruma göre gerekiyorsa sunni solunum da yapılır. Vakit kaybetmeden hastaneye veya en yakın doktora götürülür. Hava yutma Tıp dilinde aerofaji diye bilinen bu hastalıktır. Bu genellikle asabi mizaçlı kimselerde görülür. Bunlar yemek sırasında farkına varmadan fazlaca hava yutarlar. Böylece hava yutma mide ve bağırsak gazlarının oluşmasına yardımcı olur. Genellikle hıçkırık Solunum kasları ve özellikle diyaframın uyarılması sonucu ortaya çıkar. Hıçkırık Tıp dilinde singultus denir. Nedenleri çok çeşitlidir. İnsanda basit hıçkırıklar çoğunlukla mide gazı, sıcak ve baharatlı yemekler, sinir bozukluğundan kaynaklanır. Hıçkırık nedenlerinde Bazı kalp, karaciğer, bağırsak ve pankreas hastalıkları, zatülcenp veya zatürreede de görülebilir. 3 saatten fazla süren hıçkırıklarda sağlık kuruluşuna ve doktora kontrol olmak gerekir.
Midede geğirmek Çoğunlukla sinirli kimselerde görülür. Bunlar yemeklerde haddinden fazla hava yutarlar. İnsanın geğirmesi mide veya safra kesesi hastalıklarının bir belirtisi olabilir. Bu nedenle sağlığımız için esas nedeni tespit etmek gerekir. Gıda zehirlenmeleri çoğunlukla bayatlamış ve bozuk yiyecekler veya bayat balık yedikten sonra görülür. Belirtileri hasta solumakta, yutkunmakta güçlük çeker. Ayrıca kaslarında ağrı ve krampları, baş dönmesi, halsizlik, mide ağrısı ve bulanık gördüğünden şikayet eder. Bazı hastalarda kabızlık, bazılarında da ishal görülür.
Bunun tedavisi için yapılacak ilk iş, hastayı kusturmaktır. Duruma göre gerekiyorsa sunni solunum da yapılır. Vakit kaybetmeden hastaneye veya en yakın doktora götürülür. Hava yutma Tıp dilinde aerofaji diye bilinen bu hastalıktır. Bu genellikle asabi mizaçlı kimselerde görülür. Bunlar yemek sırasında farkına varmadan fazlaca hava yutarlar. Böylece hava yutma mide ve bağırsak gazlarının oluşmasına yardımcı olur. Genellikle hıçkırık Solunum kasları ve özellikle diyaframın uyarılması sonucu ortaya çıkar. Hıçkırık Tıp dilinde singultus denir. Nedenleri çok çeşitlidir. İnsanda basit hıçkırıklar çoğunlukla mide gazı, sıcak ve baharatlı yemekler, sinir bozukluğundan kaynaklanır. Hıçkırık nedenlerinde Bazı kalp, karaciğer, bağırsak ve pankreas hastalıkları, zatülcenp veya zatürreede de görülebilir. 3 saatten fazla süren hıçkırıklarda sağlık kuruluşuna ve doktora kontrol olmak gerekir.
Çeşni vermek için salata içine katılan baharat ve fabrikasyon sirke gibi içinde yoğun asitli soslar pancarın sindirimini vucudumuzda güçleştirir, Bu yüzden yaptığınız salatanıza biraz sızma zeytinyağı, biraz limon ve doğal kaya tuzu ile hafif sos hazırlayabilirsiniz. Limon yerine doğal nar ekşisi ve organik turunç ekşisi veya evde yapılmış elma yada vişne sirkesi de kullanabilirsiniz. Özellikle vişne sirkesi ile harika oluyor. Kırmızı Pancar diğer adı ile beta vulgaris Ispanak (chenopodiaceae) ailesindendir. Kırmızı pancar suyu Kan yapıyor. Kırmızı pancar suyu karaciğere de faydalı oluyor. Yapraklarını da taze olarak yiyebilirsiniz, salatalarınıza katabilirsiniz.
Maydanoz ve kereviz yaprakları kırmızı pancarın faydaları ve yararlarını arttırıyor. Kırmızı pancar suyu, karalahana, ıspanak, havuç veya semizotu suyuyla karıştırılabilir. Kırmızı pancar suyunu içerken 30-50gr’dan başlayarak 400 grama kadar çıkmak mümkündür. İlk önce 50gr. kırmızı pancar, 150gr. havuç suyuyla karıştırılır, sonra 75gr. kırmızı pancar, 125 gr. havuç suyu, sonra 100gr. kırmızı pancar, 100gr. havuç suyu, sonra da saf kırmızı pancar, su ile karıştırılarak içilir Kırmızı Pancar ve Kırmızı Pancar Suyu Nasıl tüketilir?.. Kırmızı pancar Avrupa’da yemeği yapılan sebzedir. Yurdumuzda turşusu meşhur. Salata olarak tüketmeyi alışkanlık haline getirirseniz aslında en faydalısı budur.
Kabuğunun ya da etinin rengi koyu kırmızı ya da morumsu kırmızıdır. Organik maddece zengin, derin ve killi topraklarda iyi gelişim gösterir. Çok asitli topraklardan hoşlanmaz. Çimlenmenin başarılı olması için tohumun toprakla temas etmesi gerekir. Tuza dayanıklıdır. Topraktaki bor miktarının düşük olmaması gerekir. Aksi takdirde büyüme yavaşlar ve yumruda lekeler oluşur.
Kırmızı pancar alırken düzgün yuvarlak hatlı, kırmızı-mor renkli, lekesiz ve olgun olanı tercih etmek gerekiyor. Kırmızı Pancar’ı Vitamin ve mineral zenginidir. Kırmızı Pancar’ı A, B, C ve P vitaminlerinden zengindir. Serinletici, iştah açıcı, besleyicidir. Bileşiminde bulunan ve radyoaktif bir eleman olan rubidyumun sindirim üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Pancar aynı zamanda fosfor, demir, bakır, potasyum, magnezyum, kalsiyum, brom, çinko, manganez ve şeker bulunur.
Dikkat şeker hastası olanlara zararlı!
Kırmızı Pancarın olumlu etkisinin yanında şeker pancarının sakıncalı olduğu durumlar da var! Şeker hastalığına karşı koruyor ancak şeker hastası olanlara içerdiği yüksek şeker miktarından dolayı zararlıdır. Şeker hastaları doktoruna danışmadan, kırmızı pancarı tüketmemeli !. Yüksek tansiyonu olanlar insanlar kırmızı pancarı az miktarda tüketmelidir. Doktorunuza danışmadan besin takviyesinde bulunmayın.
.
http://faydaliyasam.com/kanser-hucrelerini-oldurun-pancar-kereviz-ve-havuc-suyu-iksiri/
Bilgi kaynaklarımız:
www.google.com
www.faydaliyasam.comUYARI:
Hastaliklari teşhis, tedavi etmek 1219 sayılı Tababet Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Bu web sitesinde yer alan bilgiler sağlıklı ve faydali yaşama hakkında tavsiye niteliğinde olup paylaşımlar ve konularımız tavsiye ettiğimiz ürünlerimiz ilaç değil, faydali yaşama besin destek ürünleridir. Tedavi veya doktor tedavisi yerine geçmez. Paylaşılan metinlerde ve Kürlerin içerisinde geçen bitkilerin kullanımından önce, adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye olunur. Hayata sağlıklı, afiyet içinde, faydali yaşamanız dileklerimizle.