Elma Sirkesinin Sivilcelerden Kurtulun

Sizin cildinizde ister akne, siğil ve Saçlarınızda kepek ile alakalı problem olsun. Elma sirkesi hepsi için muhteşem çözümdür. Geleneksel elma sirkesi ahşap fıçılarda ezilmiş doğal ilaçlanmamış elmaların fermantasyonu yoluyla yapılır. Bu doğal elma sirkesi içinde çeşitli mineraller, kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum, bakır, demir, sodyum, kükürt ve silikon gibi iz elementler bakımından oldukça zengindir.

****



****

C vitamini, B vitamini, Asetik asit ve Sitrik asit açısından da zengindir. Elma sirkesinin vucuda ve cilt için yararlarında Sivilceden kurtulun. İnsan cildi doğal olarak asidiktir. Cilt alkali olduğunda, akne gibi çeşitli sorunlara yatkın hale gelir. Asidik özellikte olduğundan elma sirkesi cildin pH dengesini korumak için iyidir. Ayrıca antibakteriyel özelliklere sahip etkili bir antiseptiktir. Yani bakteri gibi patojenleri ciltten uzak tutar. Bir şişe organik elma sirkesi alın ve eşit miktarda distile su ile sulandırın. Bir pamuk ile cilde uygulayın. 5 veya 10 dakika sonra durulayın. En iyi sonuç için, en az bir ay boyunca elma sirkesi kullanın.

Dişler üzerindeki çeşitli lekeleri çıkartmak için, elma sirkesiyle ıslatılmış pamuk parçası ile dişlerinizi ovabilirsiniz. Şeker hastalarında, diyabet, yüksek kan basıncı ve sindirim sistemi sorunları için hala etkili faydalı ilaç olarak kabul edilir. Bağışıklık sistemini muhteşem güçlendirmek, fazla kilo vermek ve sindirimi düzenli geliştirmek için kullanılmaktadır. Elma sirkesi kötü nefes kokusunu ve kötü vücut kokusu için de faydalıdır. Doğal Elma sirkesi cilt sorunları için etkili doğal ilaçlardan biridir. Doğal Elma sirkesi güneş yanığı, ileri yaşlılık lekeleri, akne, siğil, selülit, böcek ısırıkları ve saçlarınızda kepek için bir çare olarak kullanılmaktadır.





Sirke, yemeklerde, salatalarda tatlandırıcı olarak veya salamura gibi koruyucu olarak kullanılan ekşi meyve suyudur. Bu meyve çoğu kez yoğun asitli meyvelerden üzüm veya elma vb. olmaktadır. Sirke, şarabın düşük alkollü içkilerin veya şekerli ve nişastalı çözeltilerin mayalanmasıyla meydana gelen, asetik asit içeren sulu çözeltidir. Bilimsel incelemeciler Chaptal, Persoon, Lavoisier, Liebig, Pasteur’dür. Sirkeleşme sirke bakterisi (mycoderma aceti) denen mikro organizmanın değiştirdiği mayalanmadır. Doğal sirke bakterisi alkollü çözeltilerde gelişir. Alkolü değiştirerek asetik asit ve suya dönüştürür.

Eldesi genelde şöyledir:
CH3CH2OH + O2 → CH3COOH + H2O
Doğal sirkesinde reaksiyon 2 basamaklı olur. Önce Etanol oksitlenerek Asetaldehite dönüşür.
CH3CH2OH + ½O2 → CH3COH + H2O
ikinci basamak, iki ara basamağından ouşur. Aldehyd-Dehydrogenase sayesinde su ile oksitlenerek Acetaldehyd triol olur.l olur:
CH3COH + ½O2 + H2O → CH3C(OH)3
oksitlemenin ikinci basamağında da dğal sirke asiti olur.
CH3C(OH)3 + ½O2 → CH3COOH + H2O
Doğal Sirke üretimi için üç temel şart vardır:
Havanın sirkeleştirilecek sıvı ile teması önemli
20-30 derece arası sabit sıcaklık olması gerekir
Ortamda sirke bakterilerinin mevcut olması.

Beyaz veya kırmızı şarap doğal yöntemle sirkeleşir. Fakat alkol derecelerinin 8-9 derece arasında olması gerekir. Bu dereceye gelmemiş sıvılara şarap katma yoluyla bu dereceye yükseltilir. Sirke üretimi fıçılarda yavaş sirkeleşmeyle yahut düşey kazanlarda çabuk oksitlenmeyle de yapılır.

Doğal sirke Orleans metodunda 220-230 litrelik fıçılar kullanılır. Yatay birbiri üzerine yerleştirilir. Ön çeperin üst kısmında iki delik bulunur. Çapını 6–7 cm olan göz denilen bu deliklerden biri şarabı doldurmaya ve sirkeyi boşaltmaya yarar. İkinci hava deliğine tapa denir. Fıçılarda sirke olması için, içinde bolca sirke bakterisi bulunan, 8 derecelik 150 litre sirke öncelikle hazırlanır. Buna her 8 günde bir 10 litre şarap katılır. İçindeki sıvı seviyesi gözün 5 cm altına çıkana kadar devam edilir. 15 gün sonra sirkeleşme doğal olarak tamamlanır. Fıçıdan 10 litre sirke çekilir. Sonrasında hazırlanmış 10 litre şarap mayalanmak üzere konur.

Doğal elma sirkesinde Alman veya Schützenbach metodunda düşey meşe tekneler kullanılır. Teknelerin içi önceden yıkanmış silindircik haline getirilmiştir. Kurutulmuş kayınağacı yongalarıyla içi doldurulur. Alttan giren hava havalandırmayı sağlar. Üst tarafta yongalar arasından geçerken sıvı sirkeleşecek olan şarap veya alkollü çözeltinin akıtıldığı fıskiye sistemi bulunur. Yongalar daha önce sirke bakterileriyle zenginleştirilmiş sirkeyle serpme yoluyla ıslatılır. Yukarıdan gelen şarap alt kısma geçerken hızlı olarak doğal sirkeleşir.

Doğal sirke yapımında başka usulde daldırma kültür metoduyla sirke üretilir.Bu fıçıların içinde önceki üretimden elde edilen sirkenin bir miktarı bırakılır. Sonra üzerine yeterince şarap yahut alkol çözeltisi katılır. Daha sonra ortama güçlü bir hava akımı gönderilir. Böylece sirkeleşme çabuk olur. Bu sirkeler meşe fıçılarda dinlendirilir, Sirkenin kokusu geliştirilir, süzülür kullanıma hazırdır. Afiyet olsun. Allah şifa versin.

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

***



***

ferhan bala

Hayata faydali olmak, Hayatta Mutlu olmaktir.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Paylaş
Paylaş